Aký som fototyp?

27. mar 2023

Ahojte, neviem od coho to zavisi, citam rozne tabulky, ale neviem sa vysomarit, kedze:

Mam hnede oci, hnede vlasy (farbim si na ciernu), chlpky cierne, koza biela, vela znamienok, na slnku prvykrat ked som este biela, tak sa spalim, a potom uz som hneda, a ked som dlhsie na slnku, tak sa uz pokozka dava do hneda. Tvoria sa mi aj male hnede pig. skvrkny zo slnka, ked sa opalujem.

Co sa tyka opalovania... Znamienka si chranim - davam 50spf+ leukoplast a zo zadu som stale bledsia. Mam ich na chrbrte.

Podla mna je to medzi druhym a tretim fototypom.

Podla vas?

moonlight1210
27. mar 2023

Napriek tmavym vlasom a ociam budes trojka.

alzbeta1301
27. mar 2023

Tiež by má zaujimalo kde to najdem 😀

alzbeta1301
27. mar 2023

Dakujem✊🏻

autor
27. mar 2023

@moonlight1210
@marcellka32 Dakujem! Tiez som sa priklanala skor k trojke.

alzbeta1301
27. mar 2023

@marcellka32 tak teda niesom múdra 😀😀 oci mám úplne svetlo modré vlasy blond pehy a pokožku tmavu nikdy má nespieklo do cervena som krasne hneda 😀

autor
27. mar 2023

@alzbeta1301 to je tiez zaujimave. A vlasy mas farbene, ci si prirodzene blond? Znamienka mas?

alzbeta1301
27. mar 2023

Posielam foto vlasy mám svoje 🙂 tu mám cervensiu tvar z dofci😂😂😂😂 ale na dekoltu vidiet aká som hneda

alzbeta1301
27. mar 2023

@autorka znamienok mám dost mám aj dekolt a celu tvar pehavu

katkine_terapie
27. mar 2023

@alzbeta1301 na mna to tiez nejako nesedi. Netusim, kam sa zaradit. Vlasy povodne hnede (taky studensi odtieň), oci tamvozelene (z dialky vyzeraju tmave, z blizka je to taka flaskovozelena farba). Pokozka najsvetlesi odtien 😀 (aj make up vzdy pre uplne bledule, niekedy aj najsvetlejsi mi je tmavy). Vela znamienok. Opalujem sa do cervena a potom sa osupem (takze to ani nerobim, naco 😀 ). Ak sa riadim podla pokozky, tak by som mala byt fototyp I. ale nesedia ani vlasy ani oci na tento typ.

alzbeta1301
27. mar 2023

@katkine_terapie no sme nejaké pomixovane🤣🤣👏🏻

autor
27. mar 2023

@alzbeta1301 Jeeeejda, ty si krasna! Ja tiez nechapem potom, ako mozes napriklad byt takto krasne opalena, ked mas dokonca svetlomodre oci. Nejak mi to nesedi. Skusim nakst este ine zdroje.

autor
27. mar 2023

@katkine_terapie vobec nie si hneda, ked sa opalujes?

katkine_terapie
27. mar 2023

Autorka: Vobec ani trochu, scerveniem a osupem sa (teda ked som sa este v mladosti sem tam opalovala, teraz sa uz roky slnku cielene vyhybam). Kozna mi vzdy hovori, ze ja s mojou pokozkou hned ako vyjde slnko, tak mam 50ku pouzivat. Plus mam na tvari rosaceu, takze tvar chranim celorocne spf.

nini1978
27. mar 2023

@katkine_terapie každý má používať 50 na tvár a určite aj na telo na prve opaľovanie
Fototyp ti určí kožný a nielen na základe toho ako sa opalis ,ale hlavne na základe farby oka.
@alzbeta1301 ty si svetlý typ,to,že máš dekolt do hneda nie je absolútne smerodajné..tvár máš červenú a oči úplne svetlej farby.

katkine_terapie
27. mar 2023

@nini1978 fiiha, zatial mi to ziadny neurcil, iba kazdy, ze som velmi svetly typ. Podla farby oka sa to da ako urcit? Ja mam tmavozelene (menia sa mi podla typu svetla).

nini1978
27. mar 2023

@katkine_terapie
Samozrejme ,aj pokožka ,aj farba vlasov je ukazovateľ
Ale určite nie "opálená".
A jedboznacne farebný odtieň oka je dôležitý
Ja mám tiež tmavšiu pokožku, až keď mi pozrela do očí takým malým prístrojom sa vyjadrila ,že "si síce tmavá,ale máš svetlohnedo-zelené oči",tak si 3jka

alzbeta1301
27. mar 2023

@nini1978 Ano ale ja som aj v zime hnedasta priatel je Srb je tmavy a pokožku mám v zime tmavšiu ako on😀 a teda neopalilo ma nikdy do ultra cervena nikdy som sa nezlupala pekne to vždy zhnedne

alzbeta1301
27. mar 2023

@autorka dakujeeem 🙂) ja sa ani nenatieram😀 max tvar ta mi ide jedina do cervena a vidis tu jedinú natieram😂 inak pekne hnednem a to som ozaj opakovač veľký že dokážem preležať pól dna na slnku 😀