Ahojte, som uplny zaciatocnik, ale rozmyslam kupit si sijaci stroj. Bola som uz aj na kurze sitia podarilo sa mi usit si kabelku a celkom aj dobre vyzerala, tak rozmyslam skusat aj dalsie veci. Potrebovala by som teda sijaci stroj ale vobec sa tomu nerozumiem, a uvidim na materskej kolko casu budem mat na sitie - chcela by som si sit nejake zavesy, vankuse, pre dieta nieco, mozno casom aj patchwork vyskusat a tak... Takze dievcence co by ste mi poradili - viem, ze niektore tie stroje stoja okolo 500, 1000 ba nasla som aj za 6000€ ale to by som na zaciatok urcite neriesila. ak uvidim , ze mi to ide a bavi ma to mozno casom investujem viac - zatial som si dala limit + - 100€. Dakujem vsetkym sijucim mamickam za rady 🙂
@gretka2 no ja uz som si to na tychto strankach filtorvala, ze ake asi su ale ked sa clovek do toho nevyzna, tak to je taka kupa na slepo 🙂 🙂 🙂 ale asi ako vravis na zaciatok ucenia sa by mal stacit hocijaky z nich - len som myslela, ci aj z tychto zakladnych nie je nejaky co ma aj lepsie funkcie , mozno tiez poradit, ze investuj o 50 € viac a mas aj to aj to a podobne...
@remperitka No na normalne sitie toho moc nepotrebujes. Moja mamina si dlllhe roky (a sila volakedy aj na zakazku) vystacila s Veritaskou. Pouzivala len ten cik-cakovy endlovaci steh na kraje, a klasicky steh. A potom este sitie dierok.
Byvaju k tom rozne patky na riasenie latok, na slepy steh , zipsove patky, ale myslim, ze tie su snad ku kazdemu.
Skus sa pozriet na toto napriklad. Znacky Janome su fajn, a este Bernina.
Tento http://www.hej.sk/sijaci-stroj-aeg-1715/ napriklad vyzera dost kvalitne, je robustny. Mamina ma staru 100-kilovu Veritasku (minimum plastov, samy kov), a este novu Toyotu (lahka, samy plat), ale to sa neda porovnat.
Je asi len jedno, za co by sa oplatilo priplatit, a to je overlock. Ale to je stroj zvlast. Klasicke stroje maju sice overlockovy steh, ale to nie je to iste . (steh, akym byvaju zosite veci "z obchodu") Ma to iny system sitia.( Mamina si ho prave kupila, a mam ho ja doma 🙂 )
Este je to toto http://www.hej.sk/sijaci-stroj-aeg-225-biely/ , ale rozdiel oproti lacnejsim je len v tom, ze ma digitalny displej. Ale to by som nebrala, ako nieco "super". Ale gunkcie ma fajn, vsetko co potrebujes, a aj co vobec nevyuzijes 🙂
@gretka2 no super dakujem ti za rady - ved este ci ja budem vediet sit 🙂 ale na kurze mi to celkom slo, tak sa na to celkom tesim ale som fakt zaciatocnik taze vsetky tie vyrazy su pre mna spanielska dedina
a keby si chcem niekedy v buducnosti usit deku patchorkom myslis, ze to s takymto obycajnym zvladnem?
a radsej teda kupit ten druhy co si mi poslala s tym overlockom?
Mate niekto sijaci stroj Veronica 303 alebo Lucznik Izabella 888, alebo Bernete E66? Ktory by ste doporučili? Nejaku skusenost...dakujem.
http://www.hej.sk/domacnost/sijacie-stroje/filt... Tu ich mas do 100 eur celkom dost. Ak nechces sit aj pre inych, "vo vacsom", tak tito bohate staci. Su tam znacky Singer, AEG, Toyota, to su celkom v pohode znacky, a na normalne sitie ti naozaj stacia 2 druhy stehov, a to m teda kazdy.
Podla mojich (a mamkinych) skusenosti su lepsie take tazsie-robustnejsie stroje, ked sijes nieco vacsie (potah, zaves), tak je na stole stabolnejsi, neposuva sa po stole. Ale zase ked je lahsi, tak je to vyhodne pri prenasani.