Aký šijací stroj mi odporúčate?

andromedia
13. júl 2015

Rozhodla som sa ze opat sa vratim k sitiu. Stara masina uz dosluzila tak si chcem kupit novu. No vobec netusim ake znacky su dobre. Chcela by som nejaku do 200 e. Viete mi nejaku odporucit? Dakujeeem.

bonaqa2013
13. júl 2015

skús napísať HEURÉKA.sk Tam nájdeš aj s odporúčaniami....

timea7
13. júl 2015

@andromedia pri kúpe si daj pozor,na čo sa ti vzťahuje záruka, pri niektorých šijacích strojoch, si ich musíš dať nadstaviť, čo platíš, lebo keby si si to nedala odbornej firma nadstaviť, tak sa ti na niektoré poruchy nebude vzťahovať záruka 😒 takže šijací stroj stojí v reále viac, ako je uvedené 😒 Upozornil ma na to opravár, možno by si dobre urobila, keby si sa popýtala tam, ktorý by ti odporučil.

katkakovac
13. júl 2015

Ja mam toyotu a som spokojna. zalezi co na nej planujes sit. Ak len na bezne upravy oblecenia ako skracovanie a pod. tak ti staci obycajnejsia. Ak chces sit viac, tak urcite popzeraj recenzie. Jaby som kupila novu masinu od mojho opravara, dal mi ju dokopy a odradil ma od kupy zbytocne drahej ktoru som chcela. Nakoniec som zostala pri starej, zatial mi uplne postacuje👍

bebake
13. júl 2015

Napisem ti svoje postrehy, skusenosti. Mala som sijaci stroj 20 rocnu Zetinu, kovove telo, vnutro, kufrikovy, na tu dobu mal super funkcie, 4 krokovu gombikovu dierku, platanie, Dokazal presit aj 6 vrstiev rifloviny, co vtedu Luczniky a Veritasky veru nedokazali. No casom sa mi opotrerbovalo perko na puzdre(spodna nit), nebola som spokojna so stehom, trochu sa mi ziadalo viac napnut spodnu nit, ale nic tragicke to nebolo, zohnat nove puzdro bol problem (nakoniec som ho predsa len zohnala, ale to uz som mala novy stroj).
Tak ked som uz teda nebola spokojna so starym, zacala som sa pohravat s myslienkou kupit si novy. Tak som zacala hladat, citat, porovnavat. Uz som mala dokonca vybrate (BROTHER DS 140), tak som sa vybrala omrknut ho do kamenneho obchodu. No tam ked stal vedla Brother NV 55(robustnejsi, taky ovela pritazlivejsi), tak som sa rozhodla, ze asi zvysim svoj rozpocet na sijaci stroj. Vtedy som bola rozhodnuta pre znacku Brother kvoli servisu, lebo ten som mala najpristupnejsi. No potom som si povedala, ze sa nebudem tymto obmedzovat a rozsirila som svoj zaujem aj o znacku Janome a Bernette (Bernina). Pred tym sa mi velmi pozdaval Bernette 92c - Milan 8, a veruze som opat k nemu dospela, tak som si ho kupila. Ocakavania som mala velmi velke, a to bola asi chyba 🙂 , lebo mi trvalo dlhsie, kym sme sa zacali naozaj kamaratit. Budem sa snazit pisat iba ako postrehy, informacie (ale asi bude aj tak citit moje emocie 🙂 ). Rychlost sitia je o dost nizsia, ako na mechanickom sijascom stroji, ja som sa s tym uz zzila, ucim sa trpezlivosti. Podavanie latky je ovela lepsie, nastavenie pritlaku je celkom fajn(velmi nevyuzivam). Chcela som aj abecedu, tak ju mam, ale uprimne, uz viem, ze aj bez nej by som sa zaobisla. Mam pocit, ze je tam iba do poctu, velke zazraky sa od toho nedaju ocakavat. Super je jednokrokove gombikova dierka, su vsak rozdiely v jednotlivych strojoch, ake druhy maju, ak je to pre Teba dolezite, tak sa o to skus viac zaujimat, neuspokoj sa iba s poctom, aky dokaze stroj vysit. Ja uz by som to spravila, ale zatial Milan staci. Dobre funkcie su: gombik na zaposivanie , sice tu som si dlsie hladala sposob s tym gombikom a zaposivanim, ale teraz je to uz fajn. Teraz by som si tiez dala viac zalezat a nastudovat sposob spodneho chapaca, ja mam vodorovny, ale nejake velke vyhody toho nevidim, zda sa mi to take krehunke, cakam kedy sa mi ti tam dolame, ale to je mozno iba pocit, mozno to ma ine prednosti, o ktorych neviem, ale na internete je tento sposob vychvaleny, tak neviem. Ale urcite nedam dopustit na automaticky navliekac nite do ihly. Poloha ihly je uplne ze super, este sa mi ani raz nestalo, ze na zaciatku sitia sa mi vyvliekla nit z ihly a ze ked sijem, ze sa nemusim zaujimat o to kde mi skonci ihla. Mna ovplyvnil pri vybere sijacieho stroja pocet stehov a mnozsto dokupovania prislusenstva - patiek. Ale dnes uz by som sa poctom stehov neriadila, niektore su naozaj iba pre efekt. Priplatila som si tych par eur za abecedu, ale vidim, ze keby som si aj nie, tak sa vobec nic nestane. Ale tych par eur ma nezabilo a tu moznost mam. Po kupe som uz nestudovala, aky stroj som si vybrala, hoci ma to lakalo po prvom rozcarovani, ale potom som prijala negativa a ucim sa s nimi zit. Nemam pevny kryt, iba taky plateny, protiprachovy, co ja osobne vnimam ako negativum, ale vedela som o tom, rozhodla som sa, tak sa mozem hnevat sama na seba (ale sa nehnevam, lebo sa mam rada 🙂)

Taky zakad, ktory som mala ja zo studovania recenzii a skusenosti je: kupovat stroj s kovovym vnutrom, Navliekanie nite do ihly je super vec aj poloha ihly. kvalitne podavanie.
Urcite som vedela, ze sa vyhnem Singer znacke, mala som osobnu skusenost, vela tie stroje nevydrzia, aspon tie supermarketove, lacne, plastove.
Ja sijem pomerne vela, aj take narocnejsie materialy, a veru nie s kazdym to ide najlahsie. Ale spravnou volbou ihly, patky a stehu sa to stale nejako da. Cakala som napriklad, ze pri cik-cak obnitkovani sa mi nebude okraj tak stahovat nepekne, ale stahuje sa, rovnako ako pri mechanickom stroji. asi som naivna.

Pisem, aby si mala aspon zhruba prehlad, co dokaze elektronicky stroj, lebo mne take info chybalo, a velmi by som ho ocenila. Teraz uz vie, ze novy stroj nie je az taky zazrak, aky som ocakaval, v pohode by som si so starym strojom vystacila a radsej by som si este posetrila na nieco este lepsie, uz skoro priemyselne. Napr. na Berninu Auroru. takze vlastne som dospela k tomu co @katkakovac, s tym rozdielom, ze ona tu chybu nespravila, co ja.

andromedia
autor
13. júl 2015

@bebake mozes mi povedat nazor na tento?
http://sijacie-stroje.heureka.sk/janome-423/
Dakujeeem

bebake
14. júl 2015

@andromedia Tak som sa zbezne mrkla, co je to za stroj, tak je to mechanicky stroj, Janome velmi kvalitne stroje to su vraj, nemam osobnu skusenost, ale verim tomu. Ked som sa rozhodovala ja, tak pan s ktorym som rozpravala, ze teda chcem Milan8 tak mi povedal, ci este nezvazim Janome 607, asi mal na to dovod, ale ked som ja pozrela, ze co navyse by som dostala (vtedy asi za 100€ navyse), tak to bol odstrih nite automaticky a pevny kryt, tak som ostala pri Milanovi, ale mozno som urobila chybu, asi mal dovod, preco mi to odporucit. Tolko ku znacke.

Co sa funkcii tyka, tak za tieto funkcie u inych znaciek zaplatis menej. V takej cenovej kategorii uz vies dostat aj elektronicky s navliekacom nite do ihly a polohou ihly (napr. Brother 140). Je na Tebe, co od sijacieho stroja ocakavas, co tam chces mat. Ja som uz "postarsia" pani so zhorsujucim zrakom, tak ja nedam dopustit na ten navliekac a polohovac ihly 🙂 , hoci osverlenie sa mi zda, ze na starom stroji som mala lepsie, na novom su prave tam, kde by som chcela mat pekne osvetlene, tiene z patky. Ale na druhej strane, teraz ked sadnem za klasiku mechanicku, tak uz viem ocenit prednosti elektroniky. Zatial neviem posudit poruchovost, ale servisak nejaku vyssiu kazivost elektroniky nespominal (aj ked som sa na to priamo pytala). Ale urcite su tam aj negativa, ako som spominala v prispevku vyssie.
Ved napis, co ma Tvoj novy stroj dokazat, kolko si ochotna investovat.
Podebatime.

andromedia
autor
14. júl 2015

Jej dakujem sa ochotu @bebake . Ja som uz nesila par rokov. Este po strednej (odevnej) som sa tomu chvilu venovala no nejako to islo bokom. Teraz som na materskej a chcela by som sit nejake veci pre malu, hracky, mantinely a take drobnosti, popripade len nejake upravy na odevoch. Urcite sa nechystam sit saka a tak 🙂 no clovek nikdy nevie 🙂 tak nechcem byt nerozvazna pri vybere stroja a chcem mat to najlepsie v ramci mojho rozpoctu.Chcela by som sa zmestit do 200 e no dalo by sa este trochu navysit. Uvidim ako ma to chyti a kolko casu ma to budem mat. A potom by som chcela i obnitkovavacku.

bebake
14. júl 2015

Uvazujes velmi podobne ako ja, ja som najprv, ze nieco super podla moznosti do tych 400€, to som dospela ku Milanovi á, potom, ze teda pozriem nieco lacnejsie, aby mi ostalo na obnitkovacku, tak to som bola rozhodnuta pre Brother 140, ale ked som videla vedla B 140 lepsi stroj, tak som sa vratila ku vyssiemu rozpoctu a opat k vyberaniu stroja, ale ked som opat dospela k Milan 8, tak som uz nevahala. Cakala som viac za tolko penazi, ale zase nic nie je dokonale, aspon budem na buduce vediet.
Ja som tiez uz vela rokov vobec nesila, deti mi poodrastali, ze uz ani im som nesila, ked nieco som ja potrebovala, tak som sila, ale to bolo velmi malinko. No potom nas dali dohromady take zeny z ulice a sijeme, tvorime kolekcie, mame modne prehliadky, je to neskutocny relax pre mna. Velka skoda, ze to neprislo este ked som bola na materskej. Ale aj teraz je to super, Chodim tak aj dcerkou, tak to je taky nas spolocny cas. A v takom spolocenstve sa neskutocne dobre tvori. Konkretne Ti napisem do IP, nech nerobim nahodou reklamu.

jesienka
9. aug 2015

Be ake vidim, ze mas velmi dobry prehlad co sa tyka sijacich strojov🙂 prosim ta, vedela by si poradit aj mne? Som zaciatocnik, skusenosti nemam, chcela by som kupit stroj, ktorym z ladnem bezne opravy, upravy, nejake tie hracky, babiky... vacsinou som nasla odporucania na janome 525s alebo rother ds140 ale ja by som chcela stroj ktory by zvladol patchwork...

jesienka
9. aug 2015

Nasla som jeden - janome 605 qxl - pisu, ze je vhodny na patchwork, ale neviem, ci to nepojde na ukor inych veci... budem vdacna za kazdu radu...

moni839
9. aug 2015

@jesienka AK sa chces venovat patchworku, hladaj stroj s predlzenym ramenom. Ja mam Janome MC 8200 q a Pfaff creative 2.0. Za mna som za pfaff, pretoze rozdiel v cene az taky nie je a pri Pfaff mas take super ovladanie cez pedal,hlasenie dochadzania spodnej nite automaticke sitie tlacitkom, bez toho aby si odpajala pedal a najma rychlost sitia je o dost vyssia ako pri Janome..... Sijem vela diek a zacinala som na obycajnom 16 rocnom stroji, ale neda sa to porovnat, takze radsej investuj vrati sa Ti to. 🙂
@bebake JA som zase zvazoval Berninu vz. Pfaff. VYhral pfaff. Dokupila som este jeden, kedze nestacil a mam Janome, aaaaale, mala som dosetrit a kupit Pfaff. Bernina ma odradila tym, ze nema predlzene rameno na patchwork, ale zase dokaze ine veci ako napr. zatkavanie, co mam oslovilo. 🙂

jesienka
9. aug 2015

@moni839 pozerala som pfaff creativ, pozdava sa mi. Kedze nie celkom rozumiem vsetkemu co je v popise, tak by som sa rada s tebou poradila, ci bez problemov zvladne nasledovne, ci uz v zakladnej vybave, resp.ci je mozne dokupit potrebne doplnky, aby som mohla:1, klasicke sitie a oprava odevov, 2, sitie hraciek resp malych dekoracii, 3,vysivanie (???) , 4,quiltovanie! 5,samozrejme patchwork-ale to si uz pisala, ze ano... Tiez ma zaujima, v com su vynimocne overlocky? A coverlocky? Vsade to spominaju, ale akosi som zatial nezistila, ci robia nieco, co nezvladne sijaci stroj. A ak je mozne dokupit overlockove patky na sijaci stroj, znamena to ze nahradia tie overlocky? Prosim, nehnevaj sa, ak moje otazky vyzneju smiesne, som v tom zatial amater... 🙂

bebake
10. aug 2015

@moni839 No ja som bola uz chvilami v depresii, ze tolko strojov , znaciek na vyber, kazdy vie nieco zaujimave, ale ziadny nebol taky, zeby vedel vsetko, co som chcela. 🙂 Patchwork ja nesijem, ale myslim, ze pri PW je maozaj dolezite, aby sa dobre manipulovalo s velkymi kusami latok, lebo steh na bavlnenych latkach nie je problem zvacsa na ziadnom stroji. PW chce asi uplne ine vychytavky. Sijem hlavne take narocnejsie materialy, rozne jemnulinke, ako zive striebro, a s tym nema problem len maloktory stroj, ktory ma moznost rozneho nastavenia na prisposobenie sa materialu. Ale vidis, aj ja mam pocit, ze som mala zainvestovat viac, ale mozno by sme boli tiez sklamane. Nerobia vyrobcovia na nas zamerne take kulehy, aby sme mali potrebu stale investovat do lepsich a hlavne drahsich strojov? 🙂

moni839
10. aug 2015

@bebake Okrem patchworku sijem aj spolocenske saty alebo panske obleky a kabaty. Takze viem o com hovoris , ked pises zivy material. Zacinala som na mojom Pfaff varimatic cca pred 18 rokmi, a mozem povedat ze sifon a flaus, zvladaju Pfaffky skvelo. Janome ked si vsetko nastavim tak ano, ale komu sa chce stale vsetko nastavovat? Vsakze. Ten mam nastaveny vacsinou na bavlnu, a creative mam na vysivanie, kedze je to v poslednej dobe vela, tak kym jeden vysiva na druhom sijem. 🙂 Tiez som bola vlastnikom priemyselneho stroja, ale pri tom co robim jednoducho nebolo casovo mozne ho prestavovat stale na iny material, preto som isla podla systemu co chcem robit a podla toho som vyberala stroj. 🙂

smalova
24. mar 2016

Akky stroj odpporucate na quiltovanie?

moni839
25. mar 2016

@smalova Urcite s predlzenym ramenom. Ja osobne mam 2. Pfaff creative 2.0. a Janome horizont MC 8200qc.

smalova
25. mar 2016

@moni839 dakujem idem pozriet co to stoji....

smalova
25. mar 2016

@moni839 to su paradne masinky 😉 to vam zavidim ze take vlastnite 😉 mozno ked sa v tom viac zauciim tak poton kupim aj niecoo take zatial skusiim na nieco lacnejsom. 🙂

moni839
25. mar 2016

@smalova ZAcinala som na obycajnom malo stroji a prve co mi vadilo bolo kratke rameno a hoci bol skvely a presil aj hrube predsa neboli rovnomerne stehy a pri quiltovani a patchworku treba na to mysliet. Urcite hladat predlzene rameno. 🙂

gondyo
25. mar 2016

možete sa informovat,či nevypredávajú staršie stroje s rôznymi funkciami,napr. z fabriky alebo zrušenej šijacej dielne,sú to kvalitné vačšinou kovové mašinky za dobré ceny..

aktiz
18. máj 2016

Ahojte, chcela by som si kúpiť šijací stroj. Potrebujem ho prevažne len na skracovanie, zužovanie, prípadne ak niečo z času na čas ušijem. Mám dva vo výhľade a to buď AEG 376, alebo TOYOTA NECCHI SUB 22. Môžete mi prosím poradiť, či sú dobré a ktorý si radšej vybrať ? Ďakujem veľmi pekne za rady.

ivett55
4. nov 2019

@andromedia ahoj. Aký si kúpila nakoniec?