Ahojte, chcem sa spýtať, aký odporúčate počítač pre ženu, nepotrebujem ho na hranie žiadnych hier, som učiteľka cize zaklad je pre mna office, aby bol menší ale nie uplne ten malicky, a strieborny :D.. neviem sa rozhodnut medzi znackou Asus pripadne HP Pro book alebo pavillion ci ako sa to pise... najlepsie teda aby hned nesekal ako blaznivy 🙂 dakujem za postrehy 🙂
Mac z bazaru
ked to chceš kvoli praci (učitelka) povedz zamestnavatelovi že potrebuješ NB a nech ti kupi
Pre pana jana ja som nevedela ze otazkou na znacku pc rozprúdim takuto debatu....ja som sa pytala jednoduchú otazku tak nechapem preco mi sem pisete úplne od veci komentáre kto mi ho má kupovať... neskutočné
@svetliii aky mas budget?
@tyrkysova_kobyla viete co do tych 700€🙂
@svetliii nerieš, niektorým ľuďom nevysvetlíš. Za mňa ako som písala by som išla do značky Dell. RAM aspoň 16GB, teoreticky stačí aj 8, ale 16 ti bude fičať rýchlejšie. Úložisko SSD ideálne 512MB, ale ak kúpiš len 258 a zaplní sa časom, dokúpiš externý disk. A procesor by som pozerela 7 (či už inter core alebo amd ryzen). V akcii by si sa mohla zmestiť do 700 ak by si chcela Dell alebo Lenovo. Aspoň toľko môj laický názor.
RAM 16GB je zbytocne vela na to, ze planujes pouzivat iba office balik/internet a pod. Stacilo by aj 8GB.
Pevny disk urcite SSD min. 512GB, neodporucam ist do mensej, to sa zaplni ani nevies ako (napr. aktualizacie operacneho systemu Windows, zrejme by si chcela tento). Pripadne, ak by si si ho vedela vymenit za vacsi, ktory dokupis zvlast. Ja som to riesila takto, kedze to bolo cenovo vyhodnejsie, chcela som az terovy disk.
Procesor by podla mna stacil 5 bud intel core pripadne AMD (sama mam tento)... avsak moje rady si ber k srdcu, len ak chces usetrit, ak rozpocet nehra rolu, tak kludne chod do parametrov ako uvadza melanta 🙂
@melanta suhlasim👍
@viky173 Ako, ono aj keby si dala 2gb ram tak ti to fungovať bude. Dokonca ešte aj voľná ram zostane pretože operačný systém to tak prerozdeluje a ak by tej ram bolo treba viac, OS to dá na SSD ako na virtuálnu ram. Ale je fungovať ako fungovať. A cenový rozdiel medzi 8gb a 16gb je nič, za podstatný rozdiel v behu systému a odolnosť voči požiadavkom do budúcnosti.
@yomiko tak autorka pise, ze by chcela mensi, nie vsak uplne malicky cize napr 14 palcovy by jej mohol vyhovovat, je lahsi a ma rozmery cca A4, zadala som ostatne parametre do vyhladavaca v Alze (okrem farby), samozrejme iba nove NB a vysledok:
8GB RAM - uz od 479€
https://www.alza.sk/lacne-notebooky/18842920.ht...
16 GB RAM - od 639€
https://www.alza.sk/lacne-notebooky/18842920.ht...
pre mna napriklad tych 160€ rozdiel nie je az tak "nic", mozno pre niekoho co ma v cistom mesacne 3000€ sa to strati, pre mna vsak nie, preto som pisala uz v prvom komentari, ak chce autorka usetrit, tak minimalne by mal NB splnat tie parametre, co som uviedla na to, aby mala bezproblemovu pracu, samozrejme, ked ma dostatocny budget nie je o com a kludne nech si vyberie lepsie, nepise budget, takze tazko posudit co by preferovala
inak 16GB RAM ma napriklad na pracovnom NB priatel ako vyvojar a to si pootvara aj 4 visual studia + debug, samozrejme este niekolko wordov s dokumentaciou, excely s mappingom webovych sluzieb, Enterprise Architecta a prehliadac s x oknami co googli po stackoverflowe... nemyslim, podla popisu, ze by autorka mala podobne vyuzivanie NB