Aký máte názor na psy v reštaurácii?

22. máj 2023

S kolegyňou sme boli na menučko v reštike, ktorá by som povedala že je na celkom dobrej úrovni (poloha, priestory, € náročnejšia). Začali sme jesť a vyrušovali ma stále nejaké piskľavé nepríjemné zvuky tak som sa otáčala a nevedela som prísť na to čo to je. Jeden pán mal na STOLE položeného malého psa ktorý vyštekoval a kŕmil ho svojou vidlickou. Mne zostalo zle, nemám rada psy a sú mi nechutné keď jem a vypytujú pod stolom a dychčia, tak som povedala že to snáď nemyslí vážne že ho má na stole. Kolegyňa (psíčkarka) ma zjazdila, že veď snáď on tam obeduje tak mňa je do toho nič a podľa nej je to úplne ok, aj ona doma občas jedáva na gauči a pes sedí pri nej. Pán so psom odišiel a casnicka spratala riad a prišli tam noví zakázníci a jedli za tým stolom na ktorom nebol ani vymenený obrus, mne by bolo z tej srsti a baktérií zle, veď tam mal zadok polozeny. Je to tiež podľa vás ok alebo pes do reštiky nepatrí? Podľa kolegyne je to že vraj v zahranici bežné, ja som sa skôr stretla že so psom bol zákaz vstupu alebo bol niekde na zemi kde dostal od personalu misku vody, podla mňa je pes na stole chrapúnstvo ešte cez menu, ked predpokladam že tam potom budú sedieť ini ľudia.

sandyan
22. máj 2023

Aj mne by sa to hnusilo,akoze nie som fajnovka ale krmit psa v restike na stole a s priborom🤣...to uz niektory psickari nevedia co so sebou ozaj...nie,nepatri pes do restauracie ani za mma..a to mam dvoch..

lilianka28
22. máj 2023

Presne ako si napísala. Je to chrapúnstvo. Nechcem vyznieť ako "psí rasista" 😀
ale je to nechutné. Niektrorí sú fakt na hlavu.
Nechcem si predstaviť ísť po ňom za ten stôl jesť .
K tvojej otázke - pes nepatrí do reštaurácie.

gejb
22. máj 2023

Pes do reštaurácie OK, na stôl určite nie. Tohto pána mal upratať personál.

saxana000
22. máj 2023

Chyba personalu.pes nema co robit na stole...pod stolom budiz ale aj to by mi vadilo.nemam nic ked pride rodina so psom kludne na terasu niekde na pizzu alebo zmrzlinu ale v restauracii s nastretym stolom by som panicka otocila hned vo dverach.

januska12323
22. máj 2023

Čašníčka tam bola na ozdobu? Nechce sa mi veriť, že by v kľude nechali sedieť psa na stole.

lelelienka
22. máj 2023

Je to absolutne nechutne, pes do stravovacieho zariadenia nepatri. Bodka. Psickari mozu obhajovat kolku chcu, je to nehygienicke. Doma so svojim psom nech sa aj delia o tanier, ale na verejnosti by slusni mohli byt. A ked to nedokazu, tak treba vstup so psom zakazat. Na mieste personalu by som pana razne usmernila.

autor
22. máj 2023

@januska12323 bolo 12 hod., spicka a mali plno, tak si ho možno nevsimla a položil si ho tam až keď začal jesť, to ja neviem ja som ho zaregistrovala až keď začal štekať.

trema
22. máj 2023

Som psickarka a toto by mi vadilo. Pes na stole? Nonsens

beronsche
22. máj 2023

S vychovanym psom v restauracii nemam ziaden problem.
Ale mam problem s nevychovanymi ludmi, ktori si myslia, ze ich pes je dalsia osoba.
Cize pes v restauracii ano, na zemi. Pes na stole, krmeny vidlickou , to rozhodne nie. Ved je to chore....

ghostsgirl
22. máj 2023

Pes na stôl v ziadnom pripade ! Ale do restauracie bez problemov. Kolegyna ma pravdu, v zahranici je to uplne bezne, to len netolerantni ludia na SK s tym maju problem. Nastastie sa zmenil zakon a momentalne je na prevádzkovateľovi, ci vstup so psom umozni alebo zakaze. Rovnako aj ty si vies vybrat, ci do takej restiky pojdes. Ja tiez zdaleka obchadzam podniky, kde sa fajci. Pokial ten pes nikoho neotravuje, nic nezaspini a nevyrusuje, tak ani si nemusite vsimnut, ze tam nejaky pes vobec je

beata_k
22. máj 2023

Fuuu ja mam psov rada, ale toto je prilis. Pes na stol nepatri, to je bez debaty. Na zemi mi nevadi.

diewcatqoo
22. máj 2023

Pokial sedi pes kludne pod stolom, vobec mi to neprekaza. Ale pes nevychovany a stekajuci, to mi prekaza (rovnako ako vrestiace a pobehujuce deti v restauracii). A pes na stole, tak to je wtf.
Mala si na to upozornit casnicku, ze pes sedi na stole. A ak pan odisiel a stol nikto nevydezinfikoval, tiez by som sa okamzite obratila na casnicku, ci je toto v pohode, ze stol nikto nevycistil. Neviem si predstavit, ze by som bola ja ta, kto si tam sadne za ten stol po tom panovi. Hnus.

bloger
22. máj 2023

Som zvedavý, že čo by na to povedala hygiena. Tam kde ide o jedlo nemá pes čo robiť. To je normálne na pokutu.

petulda333
22. máj 2023

Za mna ziaden pes do restauracie nepatri,jedine slepecky. Max niekde von v bufete. A to mam psov rada,ale toto nie

simca06022011
22. máj 2023

V živote som nevidela psa v restike na stole, som psicksrka ale toto vidieť tak to tiež riešim. Pes pod stolom jedna vec, na stole druhá. Ja psa mam a v živote som nemala potrebu ho brat do reštaurácie. Keď musíme tak terasa a pod, alebo si beriem veci do ruky. Nie každý túži po chlpoch môjho psa vo svojom okolí, na tanieri, stoličke.. kdekoľvek.

beronsche
22. máj 2023

@simca06022011 to si nebola so psom v zivote na vylete ci dovolenke? Ci sa potom striedate, ze jeden z vas strazi vonku psa?

petulda333
22. máj 2023

@beronsche my sme s nasim chodili na vylety,ale jedli sme von v bufete a nie dnu v restauracii

77daniela77
22. máj 2023

Na stole?!To je nehygienicke,mali ho na to upozornit,fuj....Mne sa nepaci ani ked sedi v restike v kresle.....a to mam psov rada a vzdy mame psov.....tiez by mi vadilo keby tam pes knucal,brechal,alebo inak vyrusoval.Keby tam prisla kontrola tak skoncili🤔

simca06022011
22. máj 2023

@beronsche bola a nie nikdy nebolo treba niesť psa do reštaurácie. Nikdy. Ak sú miesta kde by bol problém, pes s nami nejde. Úplne jednoduché.

19mmm71
22. máj 2023

Tam by som jesť nešla...jedine ak je pes vonku,dostane vodu to je ok ,ale v interieri kde sa podáva strava.nie ďakujem...

eru331
22. máj 2023

Nemám problém, pokiaľ vie pes, kde je jeho miesto a vie to aj jeho majiteľ. Keď bude kľudne ležať alebo sedieť, tak nech tam je.

simca06022011
22. máj 2023

@beronsche ešte podotknúť ze nemám malého psa. Viszlu neupracem do tašky alebo pod stoličku.

deti95060810
22. máj 2023

máme psa , ale ten náš nechodí ani do obývačky, ani dnu do domu .... je to väčšia rasa.
Samozrejme že by mi vadil pes v reštaurácii a na stole dupľom.

svokrinjazykmonika
22. máj 2023

Nevadilo by mi keby bol pekne na zemi pri pánovi, dokonca by mi nevadilo keby mu dal nejakú mňamku z vidličky, ale toto je ozaj cez čiaru ho mať na stole a nechápem že ho personál neupozornil.

deti95060810
22. máj 2023

autorka, prečo si nezavolala čašníčku , alebo vedúceho zmeny? mňa by zaujímal názor ich - možno by sme sa divili a pre nich by to bolo Ok.... človek nikdy nevie.

zuzanaam
22. máj 2023

Keď som žila v Brne a tiež v zahraničí na dovolenkách, tam bol pes v reštaurácii úplná samozrejmosť. V čase obeda sa ich v jednej reštaurácii zišlo aj niekoľko. Nikdy som sa ale nestretla s tým, aby bol pes na stole. A tiež sa mi nechce veriť, že by s tým nikto nič z personálu neurobil. Skôr mi to zas príde ako téma na rozdúchanie vášní.

brnacik
22. máj 2023

Ja mám cavaliera s dlhými chlpami. Ma osprchovane labky a podvozok po každej prechádzke, takze občas mám pocit, že je čistejší ako niektorí ľudia, no aj tak by som ho nikdy na stôl nikdy nedala 🙂 za mna psíky do reštaurácie áno. Na zemi, najlepšie na terase 🙂

melanta
22. máj 2023

Zbožňujem psíkov, ale nepoznám jediného psíčkara, ktorý by psa nechal stáť a jesť na stole doma, nieto v reštaurácii. Inak ak je pes vychovaný, v reštaurácii mi nevadí. Mňa však zaujíma, čo urobila autorka v reštaurácii. Riešila si to s vedúcim či prevádzkarom? Alebo tam si bola ticho a tu o tom napíšeš sloh? Lebo to je také typicky slovenské, na mieste činu sa neozvať a potom inde pindať. A teda keď už si nemala gule ozvať sa tam, informuj majiteľa teraz dodatočne. Mal by to vedieť. Ak by tam bola v tom čase kontrola z hygieny, vidí psa na stole a potom žiadna dezinfekcia pred ďalšími zákazníkmi, bolo by to minimálne na slušnú pokutu.

kvetinka75
22. máj 2023

čo kto robí doma, je jeho vec. Do reštaurácie určite nepatria. Niektorí už nevedia čo od rozkoše

lindous
22. máj 2023

Osobne by sa mi to síce nehnusilo, tiež pes leží pri mne keď jem na gauči alebo tak, ale do reštaurácie takéto správanie jednoducho nepatrí a v živote by som si to nedovolila a prišlo by mi to drzé bez ohľadu na to ako to ja mám doma..