Aký máte kuchynský robot?

sednaja
30. máj 2014

Ahojte, zháňam kuchynský robot. Nejaký všestranný. Nech vie vyšľahať piškótu, vymiesiť kysnuté cesto, pomlieť mäso, orechy, mak. To je taký základ, ktorý by mal mať. Hlavne nech má výdrž a cena tak okolo tých 200€ (kľudne aj menej). Aké máte vy doma, viete mi niečo odporučiť?

havana_frost
30. máj 2014

Nemám doma ale mám vyhliadnutý buď Kenwood alebo Eta Gratus, zhruba v rámci tvojich predstáv. Nech je čo najmasívnejší a najťažší, aby sa pri prvom žĺtku s cukrom neroztriasol.

sednaja
autor
30. máj 2014

@havana_frost A máš vyhliadnuté aj konkrétne modely?

havana_frost
30. máj 2014

@sednaja Áno, Eta Gratus alebo Kenwood Chef

sednaja
autor
30. máj 2014

@havana_frost Ok, ďakujem, pozriemm sa na to......no, hrozné niečo také kupovať, typov na trhu je strašne veľa a čo pozerám recenzie, tak jeden nadáva na to, čo druhý chváli.........a sú to cenovo dosť vysoké záležitosti len tak kupovať od buka do buka
Naši si nedávno kupovali robot, stál niečo málo cez 100€ a dosť si ho chvália, no mne sa nepáči to, že keď sa miesi kysnuté cesto, tak ho môžeš nechať miesiť max. nejakých 5 minút, potom mu musíš dať pauzu a znova môžeš pustiť....... takže popri robote mamka používa aj kuchynskú minútku a vždy si nastavuje čas a vypína/zapína/vypína/zapína 😀 ......... verím tomu, že sú roboty, ktoré dokážu kysnuté cesto vymiesiť na jeden šup.

havana_frost
30. máj 2014

@sednaja Veď budem zvedavá, či niekto odpíše aj s konkrétnou skúsenosťou. Mne sa skôr páčia masívne retro stroje, nie plastové. Vyzerajú, že niečo aj vydržia. Máme doma jeden viac ako 80 ročný a nie je nad to! Liatinový, má asi 10 kg ale nič tak nevymiesi kysnuté cesto!

sednaja
autor
30. máj 2014

@havana_frost Mám pocit, že nielen roboty, ale všetko, čo mali naši rodičia, či prarodičia bolo kvalitnejšie ako dnes........ ono na druhej strane sú aj také mašinky, ktoré sú možno zvonka pokryté plastom, ale zvnútra je všetko z kovu.. Ja nemám žiaden mlynček na mäso, mak, ani ručný šľahač, tak by som radšej investovala do jednej veci, ale tak nech to už fičí ako má.........aj keď zase,nerada by som minula na to celú manželovu výplatu 😀

drobcek26l
30. máj 2014

@sednaja Ja mám tento http://kuchynske-roboty.heureka.sk/bosch-mum-4427/ a neviem si ho vynachváliť. má ho aj moja mama a švagriná. Švagriná pečie na svadby, takže využíva ho stále. Čo sa týka kysnutého cesta - perfektne ho vymieša a nemusíš ho nechávať odpočívať. Ja som ho kúpila pred 7 rokmi a je stále ako nový. Vtedy stál cez 100 eur, teraz už je lacnejší. Inak popozeraj jeho verzie, lebo niekde sa dá kúpiť aj s mlynčekom na mäso a mlynčekom na mak, tak radšej si troška priplať a máš to komplet

kaktusik007
31. máj 2014

@sednaja
@havana_frost ja mam bosch mum 4880 - cenovo s komplet prislusenstvom stal okolo 200 eur. Totalna spokojnost.
Ale ano - mat moznost minut raz tolko, asi si kupim kenwood - a ak by som limitovana financiami nebola, KA to isti 😀

Na moje domace pecenie je ten 4880 dostatocny... Kysnute vymiesa, aj medovnikove - to je tiez tazke cesto. Akurat ked miesam take, zapnem iba na 1 rychlost a radsej nech to dlhsie miesa ;) - tak to bolo aj v navode.

A jednu vec ten robot nevie - spravit slahacku. V okamziku to bolo vyslahane a bolo z toho maslo, stala som pri tom a nestihla vypnut - takze na slahacku pouzivam klasiku do ruky.

sednaja
autor
31. máj 2014

@drobcek26l
@kaktusik007 Čo tak sledujem na internete, tak Bosch je asi taká stredná trieda, aj čo sa ceny týka, aj kvality. Ideme sa sťahovať a treba ešte dokúpiť nejaké zariadenia, takže tiež nemám peňazí nazvyš, no i mňa zaujali niektoré celokovové mašinky vo vyššej triede, ale čo už - nedá sa mať všetko, tak asi skončím pri nejakej Bosch. Hlavne s tým mlynčekom na mak je problém, to má máloktorý robot. Idem teda ďalej študovať a ďakujem za typy, omrknem.

sednaja
autor
31. máj 2014

@kaktusik007 Čo sa šľahačky týka, tak mne sa stalo, že som sa zabudla a aj ručne som z nej raz spravila maslo 😀. Pri robotoch sú trochu iné otáčky, tak si myslím, že to by problém byť nemal 😉 Alebo možno treba skúsiť len skôr vypnúť......Len kým človek príde na systém, tak zistí, že má chladničku plnú masla 😀

zuzi777
31. máj 2014

@drobcek26i Da sa s tym Boschom urobit aj palacinkove cesto? Ak ano ako - s ktorym nastavcom? Diki

kaktusik007
31. máj 2014

@zuzi777 da - pouzivam ten polometlickovy - ci poloslahaci??? 😉 taky nejaky... Aj ked je pravda, ze cesto na palacinky robim rucne - robim ich velmi casto a uz v tom mam prax, navyse robim z 1,5 litra mlieka a tak mi je sikovnejsie to miesat v inej miske a anineviem, ci by sa mi to vsetko do tych misiek od bosch vlastne zmestilo...
@sednaja sak to - ja som to skusila iba raz a ten rucny mixer co mam je stale funkcny, takze slahacku a sneh slaham s nim - ostatok vsetko mum. Akoze nechcelo sa mi robit maslo a skusat 🙂. A este jedna poznamka - urcite si kup druhu misku, mam dve, neviem si to vynachvalit. Su cesta a pečenia, kde proste budes potrebovat robot na 2 veci naraz a nemat tie misky dve - nespravis to tak pohodlne. Stoji 10 eur, ale bolo to vyborne minutych 10 eur ;)

lencika
31. máj 2014

ja mam bosh a neviem si ho vynachvalit velmi som spokojna ale myslim ze teraz je ich vela a je z coho vyberat

sednaja
autor
31. máj 2014

@kaktusik007 Ďakujem za radu, inak, čo tak pozerám, tak nikde nie je súčasť mašinky aj mlynček na mak....a jeho dokúpenie je od 60€ vyššie, to je chorá cena. Dúfam, že skôr, či neskôr nájdem niečo v akcii, nejakú kompletku za prijateľnú cenu.

sednaja
autor
31. máj 2014

@lencika To je pravda, len pri akejkoľvek značke mám problém s mlynčekom na mak, nebýva súčasťou a jeho dokúpenie je brutál drahé

kaktusik007
31. máj 2014

@sednaja ako moc potrebujes mlyncek na mak??? toto je inak jedina vec, co nemam... na orechy mam, aj na struhanku... a mak ked potrebujem tak kupim uz mlety 😀

sednaja
autor
31. máj 2014

@kaktusik007 Jedinú vec, čo mám z domácich spotrebičov je ponorný mixér s komplet príslušenstvom (okrem drvičky na ľad, ale tú mi netreba)........a nechcem nič iné kupovať, maximálne možno tak ručný mixér............. preto si chcem kúpiť jeden robot, kde bude všetko, nech nemusím samostatne kupovať ešte mlynček na mak, mlynček na mäso......to potom už môžem kašľať na celý robot. A s už pomletým makom kupovaným v obchode nemám až tak dobré skúsenosti......teda, ak si pomelieš čerstvý, tak je to trošku iné (tak ako čerstvo pomleté korenie - je voňavšie)

kaktusik007
31. máj 2014

@sednaja ano, to suhlasim s tym pomletim - ze ked hned, je to ine... len vies, tu sa natiska otazka - ako casto cerstvo pomlety mak potrebujes. Ja som zistila, ze tak 3 - 4 x rocne -- to fakt prezijem na kupovanom mletom a moje deti tiez.
Ale inak ti potom ostava proste len tych 60 eur do toho zainvestovat - aby si to mala na kompletku. mlyncek na mak nie je sucastou ziadneho robota -- je to otazka ceny potom. Proste sa na to pozri ako na cenu za celok - a neries, ze iba ta jedna sucast stoji 60 eur. Sa zblaznis potom 😝

sednaja
autor
31. máj 2014

@kaktusik007 No, musím pošpekulovať, ešte popozerám, možno natrafím aj na nejakú akciu 😉

kaktusik007
31. máj 2014

@sednaja nadej zomiera poslednaaaaaaaa 😀 😀 😀

kaktusik007
31. máj 2014

@sednaja dievča, čo riešiš??? na mall.sk je teraz za 139 eur... a mlyncek na mak je za 59 eur... to mas rovne dve stovky 😉
este misa - 15 eur, dalsie kotuce - no nech nejem, ale do 250 eur ho mas nakomplet vybavenyyyyyyyy aj tym, co nepotrebujes 🙂

zita19
31. máj 2014

@kaktusik007
Ja mam starsi model od tohto: http://www.eta.sk/set-kuchynsky-robot-bross-biely
Ma vsetko. Aj mlyncek na maso, aj lis na ovocie, aj mlyncek na mak Som s nim spokojna.
Ale keby som kupovala teraz kupim tento: http://www.eta.sk/kuchynsky-robot-gratus-max alebo nejaky z tejto rady. Asi strojcek na cestoviny by som nevyuzila

drobcek26l
31. máj 2014

@zuzi777 V tom ti neporadím, ja miešam palacinky úplne jednoducho a to s tou hustou paprčkou čo je k robotu. Ale vždy sa mi podarili. tak isto aj kysnuté cesto fajn vymieša

sednaja
autor
1. jún 2014

@kaktusik007 Pozerala som,že do 200€ by som sa zmestila, len keď si predstavím, že jedna dokúpená súčiastka stojí toľko ako polovica celej mašinky, tak mi príde až zle 😉 .....ono je pravda, že ten mlynček na mak zas nepoužívam až tak často a dá sa dokúpiť aj neskôr, ale keby si chcela celý robot kúpiť na súčiastky, tak to výjde riadne predražene.......... obyčajný ručný mlynček na mak - celokovový výjde na 30€,ale aj tak nemelie dobre, zasekáva sa (svokor ho má)........je to dosť veľký cenový rozdiel, ale ako hovoríš, keď už mám hornú hranicu tých 200€, tak ich asi obetujem a budem mať už na dlhé roky (snáď) pokoj 😉 .......mám ešte mesiac času, kým sa presťahujeme, takže budem pozorovať cenu a možno ešte niečo viac zlacneje. Ale asi ostanem pri Bosch.

sednaja
autor
1. jún 2014

@zita19 No, ten gratus vyzerá dobre, ale to by som potrebovala sponzora, prípadne by som sa musela vzdať iných vecí, ktoré potrebujem do domácnosti........hrozné ceny (aj keď viem, že sú aj drahšie), ale ja nie som profesionál, robot potrebujem iba na bežné použitie (vôbec nie každodenné)........ale zase nechcem ani nejaký šrot nestabilný. No čo sa týka toho dizajnu gratus-u,tak pri tom by som chcela ostať........inak, ten robot, čo máš teraz ty doma, tak čo pozerám na nete, tak z tých prijateľných cien je jedine on už aj s mlynčekom na mak. Len už dizajny v dnešnej dobe sú predsalen iné, myslím, že aj obsluha je iná, keď máš motor zhora a nie zdola.

sednaja
autor
1. jún 2014

@kaktusik007 Ozaj, akú prídavnú misu za cca 15€ máš na mysli? Ja ju tam vidím za strašných 53€ 😀

kaktusik007
1. jún 2014

@sednaja to asi tu nerezovu... na tu sa vykasli, nerezova ti staci jedna, druhu si kup plastovu - apropo, na hej.sk je ta ista za 10 eur.

sednaja
autor
1. jún 2014

@kaktusik007 Diky za tip. Inak, manžel mi hovorí, nech kúpim niečo lepšie (lebo dosť často pečiem z kysnutého cesta - chlieb, rožky, pečivo), tak možno pozriem na celokovovú Bosch (obetujem ešte 100€ navyše)
........A napadla mi jedna vec: Kedysi sme mali taký starý robot oranžovej farby. Jeho súčasťou bola aj taká malá nádobka s nôžmi, ktorá sa dávala dolu hlavou na celý robot. Neviem na čo bola určená, ale my sme na nej mleli kryštáľ cukor na práškový a mleli sme na ňom aj mak (nebolo to síce dokonalé, lebo klasický mak sa doslova lisuje, ale bolo to dostačujúce), zvykli sme miešať aj cukor s makom, nech sa mašinka netrápi pri tej mastnote. A na tom ponornom mixéri mám tiež takú nádobku, kde sa melú orechy (aj ten cukor sme už skúšali), tak vyskúšam aj ten mak. Ak to nebude dobré, tak som rozhodnutná obetovať teda tie peniaze za nádstavec.

sednaja
autor
1. jún 2014

@kaktusik007 No, rezignujem 😀 ......... musím sa zájsť inšpirovať do kamenných predajní, lebo už mi tu z toho šibe. Ak je aj niektorý robot drahší (vyzerá byť lepší), tak nemá žiadne príslušenstvo, takže ak dokopy zaplatm 400€, tak to bude super - toľko peňazí však za to nedám........a tie 5-kové rady Bosch nemajú mlynček na mak 😀 . Pôjdem sa prevetrať niekedy do mesta a urobiť si prieskum - ako to vyzerá v skutočnosti 😉

zita19
1. jún 2014

@sednaja Ano ma taky divny dizajn, ale obsluha uplne v pohode, su k tomu 2 speci stojany (krabice na vsetko prislusenstvo. Vsetko tam paradne zapadne na svoje miesto, netreba to skladovat po suflikoch. Ja to mam v skrinke pod robotom, vytiahnem celu krabicu, po pouziti umyjem a odlozim. Na predchcdzajucich robotoch ma dost stvalo, ze som tie serepetick musela drzat v sufliku, nahadzane tam boli, napriek akekolvemu usiliu o poriadok, bez ladu a skladu a furt som musela prehrabavat cely suflik.
Inac ja cele roky slintam o BOSH MUM, Lenze to je uplne ina cenova kategoria a so vsetkym prislusenstvom je to na hypoteku...
Podla mna je ETA vcelku prijatelna volba. Mala som ETU pred 30 rokmi a pri dvoch detoch som ju vyslovene zodrala. Pouzivali sme ho cele roky takmer denne.
Potom som mala Moulinex. Tiez mal kopu prislusenstva len nebol taky silny a nevydrzal az tak vela. Ked som kupovala treti, tak som presmajdila kadeco... Ale skoncila som pri ete, lebo ma lis na ovocie a ten je pre mna domaceho vyrobcu dzemon a vyziv velmi dolezity. Mlyncek na mak uz nie je az taka podmienka, lebo uz sa bezne predava aj mlety mak a tych par krat do roka ho mozem kupit. Co je pre mna dost podstatne je mlyncek na maso. Predsa len ked vies co melies tak je lepsie ako ked kupis mlete maso v obchode. A este nieco ma, co som nikde inde nenasla. Struhaci kotuc na zemiaky. Ten speci na cesto na halusky a placky. Proste je to robot bymyslenu pre cesko - slovensku kuchynu. Toto mi velmi chybalo pri Moulinexe, lebo nastruhat krumple na placky pre 4 dospelakov bolo o drzku.