Aký kameň do zlatých náušníc?

charles91
15. aug 2021

Zdravím,

aký kameň do zlatých náušníc - okrem zirkónu a diamantu.

Diamant ten je pekný, ale ceny náušníc pre dospelú ženu sa pohybujú od 1000-1200 eur vyššie, čo je pre mňa veľa.
Lacnejšie varianty so zirkónom zase su pekné len zopár rokov, potom zirkón zhasne (ošúchajú sa hrany, a prestane sa lesknúť)

Viete mi poradiť nejakú alternatívu zirkónu ? Niečo medzi tým - polodrahokam, drahokam, ktorý by nebol taký drahý ako diamant, a zároveň nestratil lesk za 2-3 roky ?

Vopred ďakujem.

83lenka83
15. aug 2021

@charles91 ja túžim po smaragdovych naušniciach ale je plno krásnych polodrahokamov.

c_est_la_vie
15. aug 2021

Mne sa veľmi páči morganit ( hoci nie v kombinácii so žltým zlatom). Dokonca som ho chcela i do snubaku, ale manžel nakoniec kúpil diamantovy.
Krásny je i opál a zelený alebo modrý zafír, smaragd. To už záleží od vkusu a výzoru dámy ( podľa mňa je nádherné, ak jej náušnice ladia s farbou oči).

nika_val
15. aug 2021

Opál je krásny kameň 😊

lllenuli
15. aug 2021

Za mna určite opál, pre mna sú krajšie ako diamanty 🙂

alberto1
15. aug 2021

@charles91 Manželke som daroval (z izlato.sk) z bieleho zlata s tanzanitom a s diamantmi. Najdes aj do 500E pekne kusy. Inac ak vyberies 9 karatove zlato, aj tam mozes ušetriť. A vyzorovo rovnaké...
Ináč, kto videl film Titanic a tam ten náhrdelník, ktorý potom šmarila do vody😁, vo filme to nazvali diamantový, v skutočnosti to bol tanzanit - je to najmladší drahokam.

maminkadeticiek
15. aug 2021

Najlepsia alternativa k diamantu je biely zafir.Je krajsi ako zirkon,a cenovo ovela dostupnejsi ako diamant.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
palisko
15. aug 2021

Syntetický diamant.

charles91
autor
16. aug 2021

@maminkadeticiek Vďaka z radu. Len neviem, či to budu mať v zlatníctvach. Zvyčajne je ponuka vsetko zirkón alebo diamant.

charles91
autor
16. aug 2021

@beata_k nie, perlu sme nezvažovali. Mali by byť na bežné nosenie. Nie veľmi nápadne, ale take skor decentné.

maminkadeticiek
16. aug 2021

@charles91 Na internete viem ze sa daju objednat ale nemam teda skusenosti.Napr.tato stranka,ze mas typ sperku a mozes si vybrat donho drahokam
https://www.glamira.sk/glamira-earring-peyton.h...

essenceee
25. okt 2021

no jednoznačne diamanty. Su najlepšie a najkrajšie

malinka158
25. okt 2021

@charles91 ja mam perlove nausnice. Nosim ich velmi rada aj na bezny den. Striedam ich zo zlatom. Podla mma aj perlove nausnice su pekne jemne, decentne