Zdravim vas mamicky a nemamicky. Len ma tak napadlo..Ako to mate s pohladom na zivot/smrt? Tieto temy ma velmi zaujimaju..Rada sa nas tymto zamyslam.🙂
@jaskolka pekne povedane 🙂
@jaskolka 👍 pekne a pravdivo
S tým že si každý môže zariadiť život ako chce zásadne nesúhlasím.
Tiež nesúhlasím s tým, že si každý môže zariadiť život ako chce. Každý na svete má inú štartovaciu situáciu. Iné je keď sa človek narodí do fungujúcej zabezpečenej rodiny, iné keď sa narodí do tyranskej rodiny, iné keď sú rodičia bohatí, iné keď sa človek narodí v naozaj chudobnom štáte, atď atď. Nehovoriac o tom, že napr. také zdravie je tiež veľmi kľúčové. Iné možnosti má zdravý jedinec a iné chorý.....
@lubica800holub moj pohlad? lepsie je byt zivy nez mrtvy ✌
@nelca84 😂
za mna kazdy by si mal sam najst svoj zmysel zivota..a to je to najkrajsie ze si vieme najst nieco co nas motivuje aj ked vela krat sa stane ze na nejaky cas tui motivaciu stratime..v tom je zivot krasny..ze mame silu sa rozhodovat a rozmyslat (bohuzial nie uplne vsetci) ale aspon ti ktory mali to stastie..vsak niekedy ani nepotrebuje mat zivot nejaky zmysel, uz len to ze nejaky mas je to co ti ma dat motivaciu. a so smrtou to tiez neberiem nejak tazko..paci sa mi to ze nevies co ta tam caka..nieje to vzrusujuce?
Ja vstanem z mrtvych. ;)
Lepšie je byt chudobný a živý než bohatý a mŕtvy 😂 ci nejak tak znela ta hláška z mafiánskeho prostredia 🤣🙏 len tak ma to napadlo.
Život? Je to dar ale súčasne aj boj. Padame vstávame učíme sa...
Smrť? Nový život. Čítala som ze keby sme vedeli čo bude po smrti neplakali by sme za našimi blízkymi pretože idú na lepšie miesto. Tešili by sme sa s nimi. ❤️ Smrť som pochopila až s odchodom starej mamy. Dovtedy som sa jej bála.
@lubica800holub smrť bojím sa toho 🙄či nebudem trpieť celkom ma to desí že zrazu tu už nebudem 🙄a všetko sa skončí 😭 prečo nemôžme žiť nekonečné 🙄
Zomrieme len raz, žijeme každý deň.
@limetka69 dakujem urcite precitam😅
Ja sa smrti nebojím. Umieranie je niečo iné. To môže byť rôzne, žiaľ aj veľmi bolestivé... Ale smrť je proste smrť. Hranica. Za ňou je buď ďalší život alebo nič. Ak tam je nič, tak o tom nebudem vedieť, takže mi to bude jedno. 🤷🏻♀️
@lubica800holub ......kiez by sme kazdy mohli zit dlho, v zdraví, láske, bohatstve. Nikto nič nemusí, len zomrieť raz musí. Každému je dané, dokedy. Niekto aj pád z 9teho poschodia prežije a dostane sa z následkov, iného na prechode pre chodcov zrazí opitý vodič a je po ňom. Ja som sa s tou mojou smrťou uz párx vyrovnala, len akosi ani raz ma nezobrala 😉
Ja sa na smrť teším. Vnímam to ako prechod domov a tak to aj cítim. Nebojím sa ani umierania ani smrti. Stretnem tam mojich, ktorí už odišli a čakajú ma. Na Netflix je tiež pekný dokument.
A život sa snažím žiť v prítomnosti. Nazbierať čo najviac skúseností, navnímať ľudí a ich životy. Tiež viem, že čo chcem, to si pritiahnem, tak sa mi žije veľmi dobre 😉🙂
Je to taká hra, a ja si ju chcem užiť, kým môžem. A nejako neriešim či ma vypne zajtra alebo v 90tke.
@lubica800holub to ťa dosť skoro máta téma život a smrť...nato máš čas rozmýšľať v penzii, nemyslíš ?
Život - každý si ho môže zariadiť, ako chce.
Smrť - je nevyhnutná pre každého.