Aký je váš názor na to, ak má telesne postihnutá žena dieťa?

barbora1992
20. mar 2015

Veľmi by ma zaujímal váš názor na to, ak má telesne postihnutá žena dieťa - povedzme vozičkárka či barličkárka, Ako sa na takéto ženy - matky pozeráte? Podľa vás by mali alebo skôr nemali mať deti?
Ja sama mám zdravotné problémy, ale žiadna vaša odpoveď sa ma nijako nedotkne. Túto otázku som položila preto, že ma zaujíma názor iných ľudí a ich pohľad na vec.

Vopred ďakujem za každú odpoveď!

tecko28
20. mar 2015

Moj osobny nazor je, ze ak sa na to citi a dokaze sa o dieta, ci uz sama, alebo s vyraznou pomocou partnera postarat, tak jej fandim 🙂 Druha vec je nazor lekarov, ale ti mnohokrat strasia aj tam kde nemusia.Aj taka zena ma materske pudy, tuzby a pravo na stastie a rodinu. Asi najtazsie obdobie je, ked je to male babatko, ale ked sa to obdobie prekona, dieta bude coraz viac samostatne a na starobu sa o rodicov postara.

natalym
20. mar 2015

Mohla. Prečo nie? Najlepšie ak nie je na to sama, má zdravého partnera.

pribinak
20. mar 2015

U nas na sídlisku býval pár (presťahovali sa inam) ona na vozíčku, on s dvomi barlami a mali zdravé a vesele dievčatko. Ked malú boleli nohy, skákala mame na vozik, on sa s nou hrával na pieskovisku a ked potreboval vstať, mala mu držala barle, dcérka bola riadna drzka, ta sa veru vo svete nestratí 🙂))

Neviem preco by sa mal niekto nad tym pozastavovať, taka mama bude možno lepšia mama ako nejaká co prisla k dieťaťu na diskotéke a otca dieťaťa tam videla prvý a posledný raz, alebo taka co vyfajčí krabičku cigariet a povie, ze aj jej kamoska fajčila a dieťa je zdravé

tenerifka
20. mar 2015

Ak nema nejaku dedicnu chorobu, ktora suvisi s jej postihnutim,ak je jej postihnutie nasledok nejakeho urazu, tak to vidim uplne rovnako ako ked ma dieta zdrava zena. Ine je, ak sa jedna o psychicke postihnutie, ktore moze byt dedicne(mam v okoli pripad, zena je uz na pokraji konca, a kedze toto ochorenie zdedila po svojej matke, je velka pravdepodobnost ze ho zdedil aj jej syn, smutne....)

bonaqa2013
20. mar 2015

Poznám prípad keď maminka - telesne posthnutá má dieťa. Dnes je už z dieťaťa dospelá žena, už má aj deti. jej mamina veľmi krívala - je to dobrá známa mojej mamy, ale aké postihnutie konkrétne má neviem, myslím diagn. Dcéra postihnutie nemá, ani jej deti.

katarinamarkova
20. mar 2015

matkou nerobi zo zeny to ci ma zdrave ruky, nohy.....ale to ako sa ku svojmu dietatu sprava, ako sa on stara, ci je schopna z neho vychovat cloveka s velkym Č.

dina14
20. mar 2015

Preco by nemala mat dieta? Klobuk dolu, ako napr. zena na vozicku zvladne ´behanie´ po byte za malym spuntom, kupanie, ci prechadzky s kocikom.. tazko si predstavit, ze ten spunt sedi vacsinu dna v ohradke, aby to mala jednoduchsie a nikam jej neutiekol. Z trocha ineho sudka: poznam hluchonemych rodicov (len posunkova rec), ktori maju zdrave dieta.

ivetlo
20. mar 2015

Určite áno. Pokiaľ sa sama na to cíti a trúfa si, prečo nie? Moja kamarátka má mamu ktorá má namiesto jednej ruky kyptík kúsok pod lakeť (skoro bez ruky) a vychovala štyri deti. Tak prečo nie?

zabina27
20. mar 2015

ja take zeny obdivujem, fakt. niekedy mam fakt dost behania za tym nasim tornadom, neviem si predstavit, ako to zvladaju zeny, ktore maju zdravotne obmedzenie, lebo asi ziadna nema doma stale niekoho na pomoc

kattrin5
20. mar 2015

Ja obduvujem take zeny co su chore a maju deti, a myslim tiez ze matkou nerobi to ci ma ruky nohy ale laska, ak ma Pomoc partnera tak je uplne ok mat deticky

kobolova
3. apr 2015

Nasi sú obaja zdravotne postihnutí - majú polio /detskú obrnu/ a dokázali bez problémov vychovat 3 deti 🙂 Otec nás dokonca učil lyžovať, síce na somarskej lúke, ale mali sme lyže a "lyzovali sme". Mamina tiež chodila do práce a riešila nás - krúžky, chod domácnosti, učenie. ..
A určite to obohatilo aj mňa ako ich dieťa - nikdy som ich nevnímala cez postihnutie ako menejcennych, a myslím, že i vďaka nim z nás vyrástli citliví ľudia, ktorí nemajú problém hocikomu pomôcť.