Aký je Váš názor na rekvalifikačné kurzy?

lucyminarik
20. nov 2019

Krásny deň prajem,
vedeli by ste mi ponúknuť svoj pohľad na kurzy, rekvalifikačné kurzy? Už dlhšie premýšľam nad kurzom v oblasti IT, konkrétne JAVA, aspoň na začiatok. Myslíte, že tieto kurzy majú reálne uplatnenie na trhu práce alebo je to len škoda času a peňazí? Budem zaujímavá pre potencionálneho zamestnávateľa alebo je to bude brané len ako "kus" papiera? Dá mi tento kurz potrebné znalosti k práci?
Ďakujem 🙂

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2019

@lucyminarik nemam osobnu skusenost, ale bude to ako so skolou. Kazdy si z toho odnesie nieco ine. Ak mas vztah k IT, tak si z kurzu odnesies asi viac, ako taky clovek, ktory k tomu vztah nema, ide to len omrknut. Ak po kurze zistis, ze Ta to fakt bavi, tak si mnohe dostudujes aj sama. A zamestnavatel-asi ako ktory. Niekde potrebujes vzdelanie, niekde ich zaujima len to, co naozaj vies a netrvaju na papieri. Obzvlast v IT.

miiriaam
20. nov 2019

@lucyminarik ja som mala obchodnu akademiu a potom som studovala nieco ine,potom znova ekonomiku..s uctovnictvom som sa stretla iba na strednej a z uradu prace mi vtedy ponukli kurz uctovnictva... všetko som si znovu objasnila a vdaka tomu robim teraz uctovnicku 😊 bez kurzu by som to robit nemohla.. zalezi dost aj od toho ci ta to bavi a budes sa aj sama nejakym sposobom vzdelavat a nie len ohanat sa papierom 😊

kittykat22
20. nov 2019

@lucyminarik je dobre sa naucit programovat - ale nielen jeden kurz na 3 mesiace - ale napriklad rok, a potom si v tej oblasti najst pracu. Alebo si najdi pracu - a potom v tej oblasti kde budes, tak si sprav kurz - aby si vylepsila svoje znalosti a dala nieco firme navrch. Nezmyselne si robit kurz - bez toho aby si vedela ze to bude zamestnavatel chciet, asi nie je uplne to prave. Alebo je este moznost - rob si tu javu, a najdi si pracu bez ohladu na to, ci to zamestnavatel chce alebo nie - ale pokracuj vo vzdelavani. Po roku a pol mozes bud poziadat o prelozenie do inej divizie, alebo mozes prestupit na inu poziciu s novymi znalostami. Budes mat viac moznosti - co sa vzdy hodi. Ale nie je to praca na jeden kurz - musis ich spravit viac. Idealne pokial su urovne, tak ist aspon za tu polovicu -idealne do 2/3.

adelakom12
22. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl akoze podla mna sa to oplati, naucia ta tam nieco a nieco sa priucis aj uz v praci, o ktoru sa budes uchadzat.. Mozno si aj vdaka tym kurzom vyberu teba, co vies :D

dskjhfdlkdjhl
22. nov 2019

@adelakom12 asi si si pomylila nick, ja nie som zakladatelka tejto diskusie.

adelakom12
22. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl jaj hej, prepac :D :D ale btw, mas zaujimavy nick :D

livi23
27. nov 2019

@lucyminarik Ahoj. Ja mám osobnú skúsenosť a preto hlavne viem, že si daj pozor na krátkodobé kurzy, kde ti sľubujú, že sa za dva-tri týždne naučíš programovať. Rovnako ti nepomôžu videá, keď nebudeš mať kontakt na nikoho, kto by ťa vedel posúvať ďalej. Ak by si o tom chcela pokecať, pokojne napíš ;)