Aký je váš názor na kúpu nehnuteľnosti?

pasteleria
30. aug 2013

Chcela by som sa opytat na Vase nazory: co myslite, je spravny cas na investovanie do nehnutelnosti, alebo treba este pockat?
Pytam sa, pretoze vsetci akoze odbornici poradia, ze je posledna sanca, treba kupovat. ale mne sa to nechce nejak verit. za poslednu dobu u nas klesli domy na hodnote aj o polovicu niektore. Byvam sice na dedine, ale myslim, ze je to tak biedne vsade.
co si myslite?

macamac
30. aug 2013

záleží, do akej nehnuteľnosti
ak do domu- záleží, v akom stave je a akú má polohu (infraštruktúra, zamestnanosť v danom regióne, služby, pripojenie na diaľnicu - v akej vzdialenosti, služby v obci, ....) - to sú veci, ktoré určujú jeho hodnotu aj do budúcnosti 😉

myslím, že z dlhodobého hľadiska je to jedno, kedy si kúpite nehnutelnosť, ide o to, kedy ju potrebujete , či nutne teraz,alebo nehorí 🙂
myslím,že peniaze vložené v nehnutelnosti sa vždy oplatia, určite viac, ako do blbostí, kam zaraďujem aj nové "lepšie" auto, lebo len čo s ním vyjdeš z predajne, stratilo na svojej hodnote 😉

my sme sa nad týmto nikdy nezamýšľali
chceli sme vlastné bývanie, šli sme stavať
nezisťovali sme, či sa to oplatí - nám sa to oplatilo, chceli sme svoje 😉
a napr. zisťujeme, že stavebný materiál šiel hodne dolu odvtedy a všeličo iné...a čo teraz? my sme chceli bývať vtedy, keď ceny boli také, čo sa zabijem?
ak by sme stále čakali na nejaký vývoj udalostí, čo bude, ako bude, tak nemáme nič 😉 lebo by sme stále čakali- čo keby náhodou? 😉
pravda je,že keď sme začali pred 10 timi rokmi stavať, ceny bytov boli tak nehorázne, že za to sme si postavili svoj dom
a dom sa dá vždy zveladiť, pristaviť,....dvor je nenahraditeľný...a taký byt - máš dané metre, susedov a viac nepohneš
a o tom,že sa jednalo o 30 ročné byty, pomlčím 😝

aristka
30. aug 2013

na túto otázku by som išla po informácie na modrú strechu ,určite sa tam nájde aj nejaký realitný maklér,alebo ľudia čo kupovali nehnuteľnosť ako investíciu....inak sa zhodujem s prispievajúcou hore v názore...

macamac
30. aug 2013

@aristka 😉

ssisska
31. aug 2013

@aristka
V prvom rade chcem odpovedat,ze radsej kupim nehnutelnost ako ulozim do banky peniaze.Bankam neverim (po viacerych skandaloch).Jeden byt prenajmem a ,mam zisk ,ktory by som v banke niky neziskala.Keby som mala 5 bytov na prenajimanie tak nevaham,je to sloboda ,mozete si robit co chcete.
O modrych strechach na domoch by som pomlcala.
Podla feng Shui pritahuje modra strecha same nestastie a katastrofi,lebo obsahuje prvok vody.Najlepsie strechy su do ácka so strieskou s oranzovymi alebo cervenymi skridlami,ktore obsahuju prvok ohna.Rada by som ludom pomahala pri kupe domu a bytu ,mam hrozne vela skusenosti.

sisaha
31. aug 2013

@ssisska 😀 😀 modra strecha je asi ako modry kon 😀 😀

anatalia77
31. aug 2013

😀

wonderwall
31. aug 2013

Ked tu napíše sto mamičiek, aby si kúpila dom, kúpiš? Čo

wonderwall
31. aug 2013

Keď tu napíše sto mamičiek, aby si kúpila dom, kúpiš?

aristka
31. aug 2013

@ssisska čo tu píšeš o modrej streche ako farbe ,pozri si hore, máš tam prejdi na to si rozklikni a máš tam fórum modrá strecha .sk a sú tam stavbári a ľudia čo by ti trefne poradili ...takže modrá strecha je diskusné fórum...

dejka77
31. aug 2013

@aristka 😀

lila69
31. aug 2013

@pasteleria Neboj sa, ceny domov a bytov pojdu este nizsie. Staci pouzit zdravy sedilacky rozum: nezamestnanost okolo 14 %, kazdu chvilu sa zatvori nejaka firma, alebo krachujuca ziada stimuly od vlady, nove firmy co prichadzaju platia ludom minimalne mzdy, rapidne sa prehlbuje priepast medzi chudobnymi a bohatymi, stredna vrstva pomaly zanika = kriza je v plnom prude a tak skoro veru neskonci.
K tomu ked si vezmes ze kazdy druhy financuje svoje byvanie z hypo, ktoru bude cim dalej tym tazsie splacat, tak este len bude domov a bytov na predaj.... a za lepsie ceny ako teraz.

macamac
31. aug 2013

@ssisska to si fakt myslela, že @aristka poslala zakladateľku na reálnu modrú strechu nejakého domu - vyliezť? 😀 😀 😀 😉
fakt, sorry, nechcem, aby to vyznelo,že sa posmievam,ale skoro mi cvrklo 😀 🤐

modrá strecha je niečo ako "odštepný závod" modrého koníka 😀 😀 😉
tam sa rieši všetko okolo realít... 😉

ssisska
31. aug 2013

@aristka
Nerob cirkus a nezvelicuj.A za svojim si stojim,neviem o com bola tema ale tvrdila som len fakty co mam nastudovane z Feng Shui.A to ze maju niektore z Vas kupeny dom z modrou strechou a nic o nej predtym nevedeli je ich problem a
neznalost.!

dada1212
31. aug 2013

@pasteleria v prvom rade by si som si odpovedala na otázku, či máte s mužom tam kde chcete nehnuteľnosť kupovať zabezpečenú prácu, respektíve či tam vidíte uplatnenie?
ak nie, nevidím nič zle ísť na čas do podnájmu, zober tak, že ked kúpiš byt, musíš platiť úroky banke a za služby, takže platíš mesačne napríklad hypo 300 a dalšie náklady na byt máš 250. ak ideš do nájmu neplatíš žiadne úroky, akurát zaplatíš za nájom kompletne 350.
neviem, prečo sa všetky tak hrnú do vlastného, hlavne ak nemajú zabezpečenú prácu, príde mi prvoplánové postaviť si vilu v nejakej hladovej doline, kde sú lacné pozemky alebo mám zadarmo pozemok a potom prísť o prácu a skončiť na ulici.
radšej ísť bývať tam, kde si nájdem prácu, hoci aj do paneláku, ale viem že neskončím na ulici.

takže zhrnula by som to tak, že ak sa nebude ponáhľať a nekúpite nič, tak nič sa nestane, ale ak máte potrebu kúpiť niečo a viete že tam ostanete, tak tiež dobré rozhodnutie.

pasteleria
autor
31. aug 2013

@wonderwall nie, len chcem vediet ich nazor.

@aristka ok, tak uz aspon viem, ze co mi to naboku svieti ta modrastrecha 😀 ale inac pytat sa realitneho maklera na nazor je skoro take iste ako pytat sa gynekologa na antikoncepciu, alebo psychiatra na lieky. jednoducho podporia klamny nazor aj keby tomu neverili.

@ssisska suhlasim, dat peniaze do banky nie je ziadna investicia.

@lila69 mas pravdu. v nasej malej dedine je to uz 5 domov (!!) v drazbe za posledny rok. nepamatam, zeby niekedy predtym bol nejaky dom v drazbe ☹

lila69
31. aug 2013

@macamac
@ssisska
@aristka Baby ak potrebujete vyliezt na original modru strechu - nech sa paci, dam vam adresu,mozte vyliezt na tu nasu 😀 Skoro ma svihlo ked som videla aku farbu sindla vybral moj najdrahsi (zial v dobe ked sme este neboli spolu). No ale co uz 😀
Takze okrem "forumovskej" modrej strechy naozaj existuju ludia co su ochotní dat si takuto farbu krytiny 😀 😅

aristka
31. aug 2013

@lila69 😎