Knizka vysvetluje detom ako sa rodi novy zivot.. Sama som sa s nou este nestretla. Citala som nejake recenzie ale velmi protichodne 😖 Niekedy sa rodicia vyjadrili, ze je to az "too much", prilis realisticky opisane.
Co Vase skusenosti? A kedy ste zacali so svojimi detickami na tuto temu rozpravat? Az prisli prve otazky?
My mame este doost casu ale zaujimam sa o to.
Myslím, že to je trošku prehnané tam.
knizku nepoznam ja som od 4 rokov primerane veku detom vsetko vysvetlila a bolo 😉 .Milan mal 4 ked som cakala Michala a co Michal nevedel odo mna mu povedal Milan a Marek ma učitelov naokolo až až 😀 😀 😀 Velka vyhoda je tehotna kamaratka a ked sa babo narodí-deti to beru uplne normalne ako aj to že niekto je dievca a niekto je chlapec.
knizku som nevidela, ale ked mal starsi krtkove obdobie, pozeral vsetky do radu a "Krtko a maminka" tiez. Nepatrila k jeho oblubenym, ale to ani niektore ine. Pozrel, vysvetlili sme si, vybavene. Podla mna uplne primerane a pekne spracovane. A ze sa zajacica otvara? No ono to tak asi nejak bude, nie? Ked som cakala druheho, pekne sme si porozpravali, vysvetlili, poukazovali v knizke o ludskom tele. Ako babo rastie, kde je schovane a ze ked bude cas, otvori sa mu tunel a vylezie von. Ze to mamu bude boliet, lebo treba velky tunel, potom sa to musi zahojit, je z toho krv, ale nakoniec to vsetko prejde a bude to OK. Ziadny problem, ziadna trauma, ziadne trapasy. To len my dospeli z toho robime vedu.
ja som nedavno pustila dcere (2roky) rozpravku krtko a mamicka a ostala som velmi prekvapena, skor zaskocena a v rozpakoch 😅
zajko so zajacicou sa nahanali, tulkali, zrazu jej narastlo brucho a isla rodit, ze kontrakcie, ochkala tam, tak krtko ju polozil, roztiahla nohy a zacala sa z dola otvarat 😕 😕 😕 pozerala som na to... normalne sa jej odtial kraliky vykotulali 😀
neviem, mala to zatial neriesila, ale mna to prekvapilo. da sa sice na tejto rozpravke vysvetlit dietatu ako prichadzaju deti na svet, ale ...
dcera vie, ze som ju v brusku nosila, ze tam byvala ked bola malinka, ale dalej sme sa zatial (pre mna asi nastastie) nedostali 😉 😀 😅