Aký je Váš NAJ prací prostriedok?

hnedoocko0909
23. sep 2019

Ahojte, už dlhšie používam tekuté pracie prostriedky a teraz vidím na jednej stránke kde predávajú pracie prášky z Rakúska, že majú za dobré ceny aj sypké prášky na pranie...v čom periete Vy? Máte lepšie skúsenosti s tekutým či práškovým pracím prostriedkom?
Ďakujem za každý názor

marinecka95
24. sep 2019

@hnedoocko0909 práškový - pozor nakupujeme Rakúsko / Nemecko

marinecka95
24. sep 2019

@hnedoocko0909 s kúpeným na Slovenska som bola najspokonejšia so sypkým pracím práškom Savo

tomcimka
24. sep 2019

@marinecka95 súhlasím Savo sypký

domculik
24. sep 2019

@hnedoocko0909 ahoj, aku stranku si objavila ? Ja by som chcela vyskusat praskovy Frosch, nemam moznost nakupovat v AT 🙂

hnedoocko0909
autor
24. sep 2019
domculik
24. sep 2019

@hnedoocko0909 dakujem ! 🙂

atika11
24. sep 2019

@marinecka95
@tomcimka baby, prosím vás je ten savo prášok dobrý aj na škvrny?Je lepší ako napríklad práškový Persil? A kúpim ho normálne v drogérii? Ďakujem.

tomcimka
24. sep 2019

@atika11 ja ho vždy kupujem v tescu, keď je akcia. Zatiaľ je dobrý na škvrny no ja podľa možnosti pred praním namáčam prádlo.

moonlight1210
24. sep 2019

@atika11 zalezi, ako sa o skvrny postaras pred pranim. Tiez som skusila rozne prasky a so savom som najspokojnejsia. Ak skvrny predperiem, pracka s tymto praskom vzdy zatial zvysok odstranili uplne.
(Inak prekvapivo mi napr na krvave skvrny skvele zafungoval kozmeticky cistiaci gel na tvar od biodermy 🙂 . objavila som to celkom nahodou).

lenicka1121
24. sep 2019

Neposkodzuje náhodou praci prášok, hocijaký, práčku? My perieme v pracích kapulách Ariel, občas kúpim Persil no Ariel operie lepsie aj pekne vonia. Pred cca.pol rokom sme dostali už neviem ani kde vzorku pracieho prášku a skoro nám to pokazilo práčku. Vtedy povedal opravár, ze niektoré typy práčok nie sú vhodné na pranie práškom, ze mame používať radšej praci gel alebo kapsule

simca06022011
24. sep 2019

Ja kupujem kvôli práčke iba tekuté, na slovensku je teraz môj top denkmit 😁 pred letom som kúpila v tescu persil/Ariel s neoprali nič, ale fakt že nič... Skoro som odpadla a keď už ani v kombinácii s vanisjom nefungovali, tak som sa dala na pokusy. Sabo tekuté zelené som skúšala ale ten denkmit sa mi na biele zda byť lepší. V AT som kupovala persil/ Ariel čo mali aj podľa akcie casto, mama si chváli omo.

simca06022011
24. sep 2019

@lenicka1121 ako vám prach môže pokaziť práčku?

simca06022011
24. sep 2019

@moonlight1210 krv ide úplne super studenou vodou a mydlom ak treba 😁

eliska13
24. sep 2019

Baby a vy vidíte rozdiel podľa toho v čom periete?ja vôbec mením to len kvôli voni a skúšala som hocičo či práškové, gélové.Mne sa zdá či prášok za 2,50 či 10 eur to isté.

marinecka95
24. sep 2019

@atika11 je úplne super 🙂 krásne vonia aj bez aviváže

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanni
24. sep 2019

@lenicka1121 prave ze gely su hnusny sajrajt. je dokazane, ze zanasaju prasku, hadice, voda to nezmyje uplne. Klasika prasok sa uplne rozpusti. Treba ale davat pozor na davkovanie. Aj podla zvoleneho programu a mnozstvo pradla prisposobit davkovanie. Tiez prasky lepsie vyperu ako gely. Kapsule vyperu dobre, kedze su velmi oncentrovane ale je to chemicky koktail, neekologicky a velmi skodlivy pre pokozku.

silesias
24. sep 2019

Tiež používam prach Ariel ale chcela by som skúsiť aj niečo iné ( iné značky sa mi neosvedcili )

evica01
24. sep 2019

Hlavne, dievcata, davajte malinko prasku. Nedajte sa obalamutit reklamami kde sypu ako zmyslov zbaveni. Aj avivazu staci za malu lyzicku. Ved tie deti musi hlavka boliet z tolkej vone. Fuj.
Ja pouzivam origial Miele. Obcas striedam s Denkmit.
Moja mama pouziva avivaz Denkmit bez vone. Iba kvoli zmakceniu pradla a antistatike.

yanni
24. sep 2019

Ja pouzivam Frosch a Sodasan. Latkove plienky periem vylucne v Sodasan a za 9 mesiacov intenzivneho pouzivania nemam na nich ani jednu mimimi skvrnku na nich. Nepouzivam avivaz a susim (co sa moze, cize takmer vsetko) v susicke.

Tiez ale probe daft poor aj na tvrdost vody. Cim mäkksia voda, tym lepsie praci prostriedok (jedno aky) vyperie skvrny a celkovo pradlo.

yanni
24. sep 2019

@evica01 keby len deti. My pouzivame Frosch a Sodasan sensitiv bez vone, avivaz ziadnu, a raz kupil muz Ariel a mne len tak nos vykrucalo. To je az prenikava vona, normalne ma nos zacal svrbiet. A pomlcim o tom ake skodlive tie prasky su. Moja stvorrocna dcera sa z neho puplne vyhadzala. Mesiac sme sa trapili, pokym to vsetko zmizlo. Cele skrine som vyhadzala a vsetko pradlo vratane postelneho, uterakov atd. znova preprala v Sodasan

chicca555
24. sep 2019

na biele pouzivam vzdy prasok, skusala som aj rozne gely na biele, ale proste prasok (hocijaka znacka) operie vzdy lepsie

farebne striedam prasok na farebne/gel, v tom nevidim nejak rozdiel

tmave/cierne pouzivam gel alebo kapsule na tmave, tiez nevidim rozdiel v nejakej znacke, kupim co je v akcii

s cim mam problem su avivaze, pridu mi "slabe" a maloktora mi vonia

kaja_73
24. sep 2019

@hnedoocko0909 česká ako drogéria a prípravky od nich na pranie sú top: www.euronabycerny.com Na biele prádlo prášok, na farebné, čierne a jemné práci gél. Dávkujú sa v malom množstve, len 30-40 ml na jedno pranie. A nezanášajú práčku. Preto som ich tiež začala používať 😉

danielita18
24. sep 2019

@simca06022011 omo z rakuska je super a s tym arielom a persilom je to pravda,su to biedne prašky,ja by som ich ani zadarmo nechcela,ja si davam kupovat weiser riese alebo Dash

saskia_98
24. sep 2019

@hnedoocko0909 za mna tekuty prášok ale nosi mi ho oco z Nemecka, tie co su tu na sk, nie su az take dobre. Ked mam kupit na sk, tak palmex tekuty. Sypke prašky mi uz raz zabili pračku a upchali odpadove rurky v stene. Cize ja uz klasicky prašok nechcem ...

evica01
24. sep 2019

@yanni ja som si napisala na avivaz datum kedy som ho otvorila. Je tam januar 2019. A to je Miele avivaz a aj tak ho nepouzivam.

yanni
24. sep 2019

@evica01 ja ani doma ziadny nemam.

evica01
24. sep 2019

@yanni 😄😄😄👍👍👍

simca06022011
24. sep 2019

@chicca555 skús herbow z DMky, sú to také malé fľašky, dáva sa toho iba trošičku a sú super 😁

chicca555
24. sep 2019

@simca06022011 skusim, dakujem 🙂 🙂