Ahojte, viete, prosim vas, ze co je toto za chrobaka? Nasla som to u maleho v postielke, neviem, ze ci ho nestipol, bol umrncany dnes a myslela som, ze zo zubkov...spinka, potom ho chcem popozerat celeho...nevyzera to ako kliest, ma take priesvitne brusko - vidiet krv (neviem, ze ci jeho alebo maleho) a na konci vnutri cierny osten...6nozok
Možno sa mýlim, ale mne to príde ako ploštica. Pozerala som si obrázky na internete a podobá sa to.
Ak je to plostica,treba vymenit matrace vyvarat vsetko postelne pradlo,dokladne postriekat vsetky spari . Casto nepomoze nic len deratizator. Ak su uz rozmnozene 😯
naozaj vyzerá ako ploštica.... :( toho sa veľmi ťažko zbaviť....
@lenkakp vyzera to ako plostica, ale tu len tak nechytis v postielke, vyliezaju len ked clovek tvrdo spi a rychlo zdrhnu, jedine ze by si nejaku staru co uz zdochla a nestihla sa schovat nasla. Popozeraj rohy, kuty, kde su podlahove listy, svy madracov, byvsju zalezene v takych skupinkach alebo najdes vajicka, popozeraj v googli obrazky. Ak su to plostice amen, mas co robit polroka kym sa ich zbavis. Ale kludne to moze byt aj nejaka mlada bzdocha co teraz na jesen zalieza na zimny spanok, su z tej istej celade tak sa podobaju.
http://www.plostice.eu/identifikacia.php
inak skrývajú sa do elektrických zásuviek tak popozeraj aj tam....
No plostica... nie ste dostipani? Vyliezaju len po tme... na googly najdes ako sa ich zbavit. Mozu preliezt aj od susedov su to potvory 🙂
je to plostica zavolat urcite firmu lebo sa ich nezbavis a ked byvate v bytovke treba to ohlasit,my sme mali ten problem v bytovke a je to hroza sa toho zbavit. nam ich nasli len 5 a nejake zvlecene koze ci co ale sused to mal neurekom.my sme si dvali az 4 x postrek lebo potom sme nasli jednu uprchlicku v zachode. a to sa robi po 2 X ten postrek, popozeraj aj nozicky postelia rosty
@cinkatko bodaj by si mala pravdu, ked ich objavila hned na zaciatku tak sa jej to podari rychlo, ale ak su uz premnozene tak to trva dlho. Larvy sa liahnu v nejakych cykloch, dlho sa schovavaju a cicaju krv az v dalsom stadiu, niektore stadia zase migruju a hladaju nove skryse. Larvy sa daju znicit len mechanicky, chemicky az ked sa vyliahnu. Niekto to doma objavi az ked su toho cele kolonie aj ked ma poriadok a cisto. Hrozna haved, horsie ako potkany 😵
ona sa ich zbavi hned na zaciatku ale budem im to p.d platne ked ich maju susedia, budu stale migrovat a zavlecu sa k nim opakovane.a aj po postreku pridu od toho suseda a zdochnu vraj ak prejdu tym postrekom do 24hod. takze ich mozu zas postipat, je to bludny kruh kym sa toho nezbavia vsetci. aspon nam to vraveli ked prisli striekat.
Nasli sme len jednu...neviem, ze ci sme to nepriniesli, lebo tu v panelaku byvaju retardi, kt.skoro podpalili na za.oktobra panelak...a kedysi mali plostice a asi sa rozutekali pri tom ohni a na topanke som to priniesla alebo na kociku...
@amy2408 Brr potkani a mysi. To taky vyliza vecer a nebo kdyz je ticho. Vsechno to je havet na jedno brdo 😖 Fakt je pravda, ze pokud to maji sousede je treba to ohlasit a zavolat firmu. Kazdopadne drzim palce zakladatelce, at se toho zbavi co nejdriv. Pro male deti to neni nic prijemneho a pro rodice tuplem ne, lkdyz vecne ze strachu pozoruji v noci, jestli jim neco neleze po detech ☹
@cinkatko no mi hovor dcerka mala mesiac a ked som ju sla v noci kojit pri postielke som nasla brrr, hnusne, rano som to hned riesila a tiez v nasej bytovke byvaju taky alkoholici ktori prespavali hocikde a tam to nasli. unas v bytovke sa to tahalo velmi dlho
@lenkakp plostic sa len tak nezbavia ani tie pripravky vraj niesu ucinne a ked ich mali a neriesili tak sa to tam premnozilo a prisli aj k vam
@lenkakp je to plostica..sami sme to riesili po prichode z jedneho penzionu..a bol to des...maleho aj mna to tam dostipalo.. zial reakcia je az po cca 7-14 dnoch po prvom kontakte s plosticou-teda ak ta este nikdy v zivote nehryzla-..u nas to bolo az na 11 den u maleho a u mna na 13 den..a teda sme s mysleli ze ich mame doma-penzion nas nenapadol po tak dlhej dobe 😖 a deratizovali sme vlastne zbytocne.... inak vyzerali sme ozaj strasne..maly cez 200 stipacnov..po dve nociach v penzione a ja do 40..muzov to nechce ked su tam deti a zeny.
A pomoze len a len deratizer...biolitom to len rozozenies po celom byte a susedoch...a vratia sa naspat.
A vraj ak najdes plosticu tak su uz velmi premnozene..inak nemas sancu ich najst tak sa vedia ukryt ...
...jedno stastie bolo, ze sme v penzion jednu plosticu nasli,ale ziadne stipance sme tam vtedy nemali tak sme na to aj zabudli...domov sme si ich naststasie nepriniesli..
@kaja73 parada, tesim sa...maju dnes pre to prist a zistit, ze co to je a ak skutocne plostica, tak dezinfekcia bytu...najhorsie je, ze si pridem teraz ako keby sme zili v spine a pritom ja som na poriadok, vsetko vzdy upratane a ciste musi byt, u nas sa moze z podlahy jest a chodim kolkokrat o polnoci spat, lebo ved cez den sa staram o maleho 😢
Ach, boze, odteraz vzdy budem topanky a kocik pozerat vzdy ☹
ploštica ... prajem veľa nervov a síl v boji s nimi ...
@lenkakp to nesuvisi s hygienou..staci jedna plostica oplodena a za mesiac ich mas doma armadu..a nenajdes ich ani omyl kym ich nieje vela---teda nechem strasit ,ale asi su uz u vas premnozene,ked si nasla jednu-minimalne v bytovke ich mate vela urcite.. a vajicka su takmer neviditelne a nezabera na ne nic z beznych pripravakov..len ozaj od deratizera silna chemia..my sme spali 2m na igelitoch..lebo je to silna chemia a kym to vyprcha z matraci treba spat na igelitoch..
je mi to jedno, aj ked to bude stat 1000€, ale nech to nemame a tych redardov pojdem asi podpalit ja a nie, ze oni bytovku...no nic, spytam sa potom, ze co ked mame podozrenie na byt...lebo sme vchod, ze sa da ist doprava a dolava...oni su vlavo na 1.posch. a my vpravo na 3.posch, ale ktovie, ze ked tam horela jedna izba, ze ci ich to nevypudilo a nerozliezli sa kade-tade...
dobra tema, baby. vy, co ste zbehle, tak ak je to problem bytovky, napriklad u nas celu bytovku vlastni sukromnik, tak je to potom jeho povinnost dat to do poriadku ci na naklady najomnikov? este som sa s takym nicim nestretla doma, ale tiez byvaju u nas dve rodiny, ktore si teda na hygienu nepotrpia a uz ma minule napadlo, ze je len otazka casu, kedy sa u nas nieco objavi.
@mawka Jako mala jsme to meli od sousedu taky a resil to majitel. Meli jsme stesti, ze byl moc hodnej a opravdu mu zalezelo na najemnicich. Zavolal firme a asi po dvou dnech jsme se toho zbavili. Myslim, ze by to mel v kazdem pripade resit majitel, pokud to maji o ostatni sousede.
...tak len aby ste vedeli, tak volal mi pan, ze je to jedno zo stadii plostice...a pytal sa, ze ci sme nekupili nejaky nabytok v Ikey, lebo zacinaju mat podozrenie, ze v nabytku od Ikey byvaju vajicka a ze zacinaju mat podozrenie aj na Kiku...
domovnicka povedala, ze este nikto iny zatial nic nehlasil, tak neviem, ze ci tu mame niekde aj jednu dospelu, kt.nakladla vajicka alebo prisli vajicka v nabytku alebo niekde...dospelu plosticu si priniest "na topanke" je velmi mala pravdepodobnost, ze skor vajicka
...zajtra nam pridu spravit dezinfekciu a ja pevne verim, ze toto uz riesit nikdy v zivote nebudem...
@fedanka nooo, byt vydezinfikovany, 300€ v prdeli, ale aspon pokoj na cca 3mesiace, nikde nic nenasiel, cize evidentne k nam pricupitala a pokojne mohla od tych susedov, co podpalili izbu, ze sa vtedy od ohna rozprchli...bola veeeelka nahoda, ze som ju nasla, takze kedze to ma ucinnost cca 3mesiace, tak bud sa to v panelaku rozmnozi, ked to islo od nich a budu mat viaceri problem...ked sme si doniesli vajicka z Ikey, tak uz znicene (robili nam to aj parou najskor)...uvidime...a este nam aj niekto umyselne poskodit vytahy, vyzera to, ze nejaky konkurencny boj...parada, aspon budeme aspon tyzden doma a neprinesieme si dalsie domace zvieratko 😀
Myslim si na 80%, ze to je plostice. Bud to mas od sousedu nebo ti ho prinesla navsteva, pokud jsi nebyla navstivit nekoho ty. Kup sprej na hmyz - svaby apod. Vystrikej s tim cely byt ( nabytek, matrace, i do skrini)a zavri vsechny okna a dvere. Nejlepe kdyz pujdes s detmi ven na hodinku a nech to vsechno dusit. Vetsinou to zabere, nez se ti to rozmnozi.