Čo je to za druh zeleniny /ovocia?
mango
veď to majú všade....mango.
To si nevedela, ze je mango? Co ste to dostali?
Tie odpovede
To vidis prvykrat?
mango, mnam, uz som dlho nejedla.
@viestta Práveže je tam nálepka ready2eat, takže bude mäkké.
@viestta toto je dobre mango.. Ja taketo kupujem a je zrele.
Ženy, do pipiny, tak nepozná mango. A? Mňa tiež zmiatla nálepka ready2eat, myslela som, že by malo byť cervensie .... radšej sa opýtam, ako dám decku neviem čo.
a čo je toto
@asia83
@kristinaanna podobá sa to na dulu
Nejaká ázijská hruška?
@kristinaanna dula alebo bižalma
@viestta A nie je to, že sú rôzne druhy? Lebo ja mávam aj toto zelené, hlavne teraz v zime a cez leto bývajú aj tie žlto červené. Aj dnes som mala a bolo sladké.
@acrobaleno neviem ot om, asi to bude len jeden druh,a le niekedy je to viac dozrete, inokedy menej. ja osobne nemama rada makke ovocie z ktoreho mi tecie stava po rukach, ked ho jem. cize pre mna je to akurat,t ake co je na foto. aj ine druhy ovocia su an tom tak, slivky sa daju jest pevne, niektore mozu byt este trosku kysle a potoms u prezrete, velmi sladke a makke. a teda este aj nieco medzitym moze byt.
Samozrejme manga je vela odrod... a toto mam prave v spajzi, presne takto vyzera. A cakam kym trochu zmakne, ani nahodou nebolo este na mikulasa ready2eat, lebo bolo totalne tvrde, do toho by som ani noz nezarezala :D Pojdem ocekovat...:D napisem... Ale najlepsie su prave tie manga co su makksie a duzinu maju krasnu oranzovu
podľa mňa brokolica 🙈
@kristinaanna Dula. U nás to voláme bižalma. Zaváram ich. Najlepší kompót na svete. Ale raz toľko cukru treba ako do iných kompótov.
@asia83 možno tým, že sa pracovne stretávam s ľuďmi z rôznych sociálno-ekonomických skupín, fakt viem pochopiť, že veľa ľudí mango nepozná. Nehovorím len o marginalizovanych skupinách z osád, ale ľudia s minimálnymi mzdami nekupujú deťom mango, či avokádo a tie to potom nepoznajú ... Sú celé skupiny a komunity ľudí, čo nechodia do supermarketov, lebo okresné mesto je ďaleko s nemajú auto.
Mango