Dobrý deň, chceme kúpiť vozidlo. Už sme si vybrali, len teraz neviem, že ako by mala prebehnúť samotná kúpa čo sa týka aj kúpno predajnej zmluvy, samotnej platby a ďalšieho postupy. Ešte ma napadlo overiť si vozidlo v registri autotracker. Chcem vás pekne poprosiť keď niekto má skúsenosti s kúpou vozidla medzi FO a FO nech poradí. Ďakujem.
@matusa_153 dakujem pekne. Chcem sa este opytat viem, ze vy ste na druhej strane teda na strane predavajuceho, ale neviete nahodou, ze kde sa daju overit udaje o vozidle, ci nie je nesplateny leasing, exekucia. Ci to vsetko bolo zakomponovane v zmluve,? A zmluvu ste pisali vy alebo pravnik?
@iveta7677 to Vám neviem povedať. Skúste zadať do Google overenie vozidla alebo niečo podobne. Zmluvu som si vytlačila z internetu, boli tam len údaje o predávajúcom kupujúcim o vozidle a tak. Ale hlavne treba mať to splnomocnenie overené u notára lebo potom dotyčný nemôže na vás odhlásiť auto. Najlepšie je dohodnúť sa na tom že by ste išli spolu na okresný úrad, on na vás odhlási vozidlo a vy si ho rovno prihlásite. To nepotrebujete splnomocnenie lebo budete tam osobne. Ešte treba zaplatiť kolok ak sa prepisuje auto z okresu do okresu.
@matusa_153 super. Dakujem vam pekne.
@iveta7677 nieje za čo
@iveta7677 nedávno som predávala auto. Pri predaji treba podpísať predajno kúpnu zmluvu, buď pôjdete s predávajúcim na prepis autá na okresný úrad alebo predávajúcemu dáte splnomocnenie na odhlásenie vozidla na vaše meno overené notárom. A keď odhlási na vás vozidlo tak si ho môžete prihlásiť a potom aj poistku hneď riešiť. Dohodnutú sumu som dostala na ruku pri prepise auta.