Aký foťák na rodinné fotky, dovolenky a oslavy?

12. aug 2023

Dobrý deň.
Aký máte domaci foťák na rodinné foteniie oslavy alebo fotíte všetko mobilom?
Vďaka

melanta
12. aug 2023

Máme zrkadlovku Nikon. Neexistuje mobil, ktorý by urobil také fotky ako kvalitný foťák.

galganka
12. aug 2023

...mala som zrkadlovku... ale, ak sa neplánuješ tomu venovať a riadne sa s ňou naučiť, tak je zbytočné kupovať drahý fotoaparát a potom fotiť na automatike. Ja som si časom musela priznať, že som na to lenivá. Nepomohli ani online kurzy, ani knihy, predala som ju a teraz behám s menšou bezzrkadlovkou.

petamich
12. aug 2023

@melanta ak nevies fotit ani najkvalitnejsi Nikkon ti nespravi pekne fotky 🙂 a to vacsina z nas nevie

autorka: ja mam iphone a robi velmi pekne fotky ale ano @melanta ma pravdu, ze to nie je 1:1, my ale nejako extra fotit nevieme, ani sa uplne nesnazime, takze ten iphone nam uplne staci

autor
12. aug 2023

@galganka no chcela som práveže zrkadlovku Canon. A mňa by ti veľmi bavilo tak dúfam ze ažtak že natom nebudem fotiť len na automatike 😁

autor
12. aug 2023

Inak viem že žiadny mobil nemá na foťák veď práve preto som zvedavá aké máte skúsenostis fotkami a ake máte

autor
12. aug 2023

@melanta dlho si sa s tým učila narábať alebo si bola na nejakom kurze?

melanta
12. aug 2023

Samouk som bola, fotila som veľa, veľa, fakt veľa, hrala som sa s tým. Záleží či ťa baví hrať sa s tým, zisťovať a máš na to oko, ak nie, tak potom radšej kurz. Alebo potom automat.
@petamich áno, to máš pravdu, ak človek nevie fotiť, tak dobré foto neurobí s ničím.

autor
12. aug 2023

@galganka inak tiež rozmýšľam že na začiatok asi vyskúšam bezzrkadlovku a keby tak predám 😁 prosim ta a akú máš ak sa smiem spýtať

galganka
12. aug 2023

Aj ja som ju chcela. Mega najviac. 🙈 a potom som drvivú väčšinu fotiek spravila na automatike, alebo sa mi nechcelo tak veľký foťák ťahať so sebou. Teraz mam bezzrkadlovku Olympus pen e-pl a je totálne super, oproti zrkadlovke ho megaveľa využívam. Viem ho pripojiť k mobilu, má otočný displej, je malý a fotí super.

lizardd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. aug 2023

@galganka ja som sa tiež s mužom presne o tomto bavila že aby to tak nedopadlo aj u nás 😁 a že niečo lacnejšie.. koľkatku máš prosím ta tento olympus? A v zhoršených svetelných podmienkach ako fotí?

sens3i
12. aug 2023

Ak to s fotenim naozaj myslis vazne tak by som ti uz odporucil ost do bezzrkadlovky, maju lespi autofocus, zvladaju ovela vyssie ISO a nebudes si musiet kalibrovat objektívi. Od canonu by som ti odporucil na zaciatok bud Canon RP alebo R8 oba maju full frame senzor ktory je podla mna na portret vhodnejsi ak by si chcela ist na vyssiu ligu tak potom je tam r6, r5, r3 ale myslim si ze na rodinne foto su tie 3 posledne spomenute uz tricha overkill 😉 a nezabudni na kvalitny objektiv, vyhoda bezzrkadloviek od canonu je ta ze mozes pouzivat cez redukciu aj EF kove objektívi primarne urcene na zrkadlovky.

galganka
12. aug 2023

Sedmičku mám. Bol dosť problém už ho zohnať, lebo teraz je všade desiatka, ale sedmička mne osobne totálne vyhovuje. Zvláda fotiť deti, v noci, tanečné vystúpenia pod umelým svetlom a nosím ho teraz skoro všade, lebo zaberie minimum miesta oproti Nikon D3300, čo som mala predtým. Ešte som si staručký Nikon coolpix nechala, s tým teraz deti behajú.

mirka414
12. aug 2023

Ja kombinujem fotim fotoaparátom Sony a k tomu mám aj iPhone 14 pro max a myslím že oboje robia krásne fotky .tie fotky kde je v rohu datum sú fotené Sony ostatne s iPhone

autor
12. aug 2023

@mirka414 ďakujem krásne za foto ukážku a odporúčanie 🙂👍