Ahojte, rozbieham si podnikanie, výučba jazdy na koni, a keďže mám väčší pozemok, a aj dostatok krmiva, chcem si k tomu ešte rozbehnúť nejaký drobnochov. samozrejme klasika, zajace, kozy (mlieko), sliepky (vajíčka), to by som aj predávala (kupci by už boli), ale čo je ešte podľa vás výhodné chovať? O čo majú ľudia záujem? Napadli ma ešte morčatá, papagáje a možno činčili.. Poradíte? 😉
@seemani klobud dolu, ze sa pustas do gazdovstva, musis mat k tomu dobry vztah. myslim si, ze sa oplati vsetko, co potom budes moct oznacit ako "bio" - urcite hydinove maso (ak sa ti s tym bude chciet "ppiplat" - kantrit husy, kacky, morky ... ale to by som si kupila aj ja. a samozrejme aj vajcia ... tie si aj kupujem. aj na mlieko (kravske) cerstve chodim do susedov dva krat do tyzdna - majudve kravy, doja dva krat denne a rano aj vecer chodia ludia ku nim. z toho, co si nechaju oni, robia maslo aj tvaroh aj syry. tie morcata - ak myslis morske prasata - do toho by som asi nesla, kto to ma domu, tomu sa to aj same koti ako na beziacom pase. mozno by si mohla skusit aj nejake psy - papierove (ale ako je to s chovnymi stanicami, to uz teda neviem! drzim ti palce, aby si na vsetko, co si zaumienis,mala cas.
Pavy su krasne, ked si tak volne vykraciju po pozemku 🙂 (ako napr. v Indii) , a mozes predavat pierka :D :D :D Su atraktivne a ludom sa pacia.
chovaj pstrosov 😉
morky a zajace by som chovala ja,ak by bolo kde....a možno aj perličky
ovecky. Aj skotsky hovadzi dobytok. Nepotrebuje stajnu ani v zime.
alebo skus lamy...zdaju sa byt teraz v mode.
Možno aj husi a kačky by si mohla dochovať. A čo sa týka činčíl, to sa ti zrejme oplatí len vtedy, ak budeš mať na ne dopredu zabezpečených odberateľov / na kožušinu/, lebo činčila nie je zviera, ktoré by si ľudia bežne kupovali.