Aký drobnochov rozbehnúť?

seemani
23. mar 2014

Ahojte, rozbieham si podnikanie, výučba jazdy na koni, a keďže mám väčší pozemok, a aj dostatok krmiva, chcem si k tomu ešte rozbehnúť nejaký drobnochov. samozrejme klasika, zajace, kozy (mlieko), sliepky (vajíčka), to by som aj predávala (kupci by už boli), ale čo je ešte podľa vás výhodné chovať? O čo majú ľudia záujem? Napadli ma ešte morčatá, papagáje a možno činčili.. Poradíte? 😉

nikawero12
23. mar 2014

Možno aj husi a kačky by si mohla dochovať. A čo sa týka činčíl, to sa ti zrejme oplatí len vtedy, ak budeš mať na ne dopredu zabezpečených odberateľov / na kožušinu/, lebo činčila nie je zviera, ktoré by si ľudia bežne kupovali.

ukulela
23. mar 2014

@seemani klobud dolu, ze sa pustas do gazdovstva, musis mat k tomu dobry vztah. myslim si, ze sa oplati vsetko, co potom budes moct oznacit ako "bio" - urcite hydinove maso (ak sa ti s tym bude chciet "ppiplat" - kantrit husy, kacky, morky ... ale to by som si kupila aj ja. a samozrejme aj vajcia ... tie si aj kupujem. aj na mlieko (kravske) cerstve chodim do susedov dva krat do tyzdna - majudve kravy, doja dva krat denne a rano aj vecer chodia ludia ku nim. z toho, co si nechaju oni, robia maslo aj tvaroh aj syry. tie morcata - ak myslis morske prasata - do toho by som asi nesla, kto to ma domu, tomu sa to aj same koti ako na beziacom pase. mozno by si mohla skusit aj nejake psy - papierove (ale ako je to s chovnymi stanicami, to uz teda neviem! drzim ti palce, aby si na vsetko, co si zaumienis,mala cas.

gretka2
23. mar 2014

Pavy su krasne, ked si tak volne vykraciju po pozemku 🙂 (ako napr. v Indii) , a mozes predavat pierka :D :D :D Su atraktivne a ludom sa pacia.

molka
23. mar 2014

@gretka2 pávy nieee! 😀 Neviem, či si niekedy žila v blízkosti pávov, ono to neuveriteľne hlasno škrieka.

stardust
23. mar 2014

chovaj pstrosov 😉

gretka2
23. mar 2014

@molka ...no to je fakt, su hlucne...ale pekne :D

janinah
23. mar 2014

morky a zajace by som chovala ja,ak by bolo kde....a možno aj perličky

zita19
23. mar 2014

ovecky. Aj skotsky hovadzi dobytok. Nepotrebuje stajnu ani v zime.

stardust
23. mar 2014

alebo skus lamy...zdaju sa byt teraz v mode.

lalaboo
23. mar 2014

@seemani miniprasiatka 🙂