Aký čaj pijete najradšej? Resp. akú značku najradšej kupujete a kde?😄
Keď už musím, tak teekanne má dcéra rada. Čaj pijem podľa t ,, okolností,, čo chcem liečiť/dosiahnuť teraz zázvorový s vavrímom lebo ma bolí hrdlo (čerstvý zázvor a vavrín) suším si bylinky a pripravujem pečené čaje z vlastných surovín každoročne
Nijaký. Neznášam čaj. Ale rada si prečítam recenzie. Možno mu ešte niekedy dám šancu.
Keď som chorá alebo cítim, že na mňa niečo lezie, tak zázvorový extra silný alebo zázvorový s rakytníkom zn. Bercoff Klember (ten nosím aj kamoške do Nemecka - raz som jej ho priniesla a odvtedy ho chce priniesť pravidelne).
Medovku lekársku a materinu dúšku - Popradský čaj.
A keď mám silný kašeľ, tak mi pomáha len prieduškový čaj zn. Herbex.
Viem, že lepšie sú sypané čaje (stará mama vždy zbierala bylinky a robila len také čaje❤), ale som lenivá si ich robiť.
Tieto vyššie spomenuté sú skvelé, aj keď sú vrecúškové a mám ich doma vždy.
Ja mám najradšej teekanee carribean mango, italian lemon a sweet peach.. ak nie sú tak potom všelijaké ovocné.. ja milujem čaj, nepijem ho síce denne, ale mám rada že je vždy iný.. mám ho rada s cukrom..
Môj muž pije len čierny čaj, aj to iba englisch breakfast a nie hocijaku značku, ale len jeho obľúbené a bez cukru.. on to má namiesto kávy..
Najviac sa u nas piju bylinkove Bercoff Klember a ked ovocny, tak Teekanne
Kupujem caje od Sonnentor, aj ovocne, aj bylinkove. Najviac mi chutia sypane caje, ale na to som prilis leniva, aby som si ich robievala casto.
Z bylinkovych mam najradsej lipovy a materinu dusku, ovocne malinovy a sipkovy. Nemam rada caje korenene, takze pre mna ziadna skorica, karadmon a pod.
Ked som bola male dieta, babka nam varila caj z cerstvych malin a cucoriedok, to bol najlepsi ovocny caj, aky som kedy pila. Skusala som taky robit aj ja, ale nechutil mi az tak.
Odkedy som bola v Nitre v čajovni dobrých ľudí, tak kupujem sypaný len odtiaľ a dovážam si ho do česka 😄 napríklad mi moc chutil matcha čaj alebo zelený pu-erh
ja Teekane, Mistrál, ale najradšej bylinkový zo sušených byliniek.
@jana_eyre_2 prosím ta kde kupuješ čaje?
Sypaný zelený čaj - Slimák sa volá
Roiboss, sypaný. Matcha. A domáce medovkový a šípkový🙂
U mna bylinkove- zijlava s citronovou travou (lidl), materina duska, harmancek, mata, zazvor... ovocne teekane cierna ribezla, vianocny, lipton - mango, hruska a nieco lidl..
@koniarova ej tak to si asi nepila dobrý čaj. Ovocný čaj nie je čaj. Je to len vyluhovaná tekutina. Ale v našom ponímaní to čaj je samozrejme. Aj tie bilinkové. Bola si v čajovni? Nejaký si vyber a skús ráno po zobudení. Ja som raz vo Vietname si pýtal na raňajky zelený čaj a oni mi ho urobili k raňajkám. Tej príjemnej chuti a arómy som sa nevedel zbaviť cely deň. Už som taký dobrý čaj nikdy nepil ale zelený slimák, ktorý u nás dostať v čajovniach a myslím že sa dováža z Číny najviac sa mu približuje je super. Aj čierny čaj je skvelý. Len netreba brať čaje s dodatočnými arómami alebo miešané čaje. Ja nepijem kávu, tak čaj alebo čokoláda mi to nahradzuje. Samozrejme môžeš aj naďalej nemať rada čaj.
Nelubim čaj. Jedine zo cerstveho zazvoru
Milujem matchu a od mistral harmancekovy s medom a melonovy s jahodou.
Ja milujem čaje, len nie ovocné, to nevypijem ani za svet. Zelený čaj, earl grey, bylinkové čaje - tie väčšinou čerstvé, inak kupujem v lekárni sypané. Ak sáčkový tak English tea shop. Ich zelené čaje a earl grey je rovnako dobrý ako sypaný.
Medovka, mäta
Teekanne a experimentujem v cinskom obchode .. vyberam podla krabicky a obrazku nakolko nemaju preklad…
@markusrasford v Rakúsku.. ale myslím že raz som videla aj bille tieto príchute.. minimálne ten italian lemon majú určite v tescu..
@jana_eyre_2 ďakujem pekne
Pigi čierny 🤣
@lucia13022023 pigi čaj mám celkom rada.. moja mama ho robievala každé ráno keď sme boli deti, do veľkých pohárov s citrónom a pila som ho aj studený.. 🙂
@jana_eyre_2 aj moja. Doteraz ho tak pijem 🙂
Popradský,- zázvor baza
Najradšej mám ibištekový, ten si vozím z Egypta /prípadne aj sušené kvety ibišteka/. A tu z dostupných mám veľmi rada zn.Ahmad tea.
Ahmad mali kedysi občas aj v Lidli, ale už som dlhšie nevidela. Objednávam z ich stránky.