Akvaristické okienko - nezničia mi prísavníky rastliny?

26. feb 2021

Pekný deň prajem, máte niekto v akváriu prisavniky? Premýšľam nad nimi, ale mám rastlinné akvárium a obavám sa, aby mi nezničili rastliny. Tak by som bola rada keby ste mi napísali niečo viac k tomu🙂 chcela by som aj panciernicky aj zo tri prisavniky..ďakujem za každú odpoveď🙂

miskaska
26. feb 2021

Mne neznicili 🙂

https://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obyc...

Potrebuju akvarium minimalne 60 l a viac.

hradnapani
26. feb 2021

rybky znicia rastliny ovela viac ako prisavniky (teda aspon u nas sme mali taku skusenost, stale sme dokupovali rastliny, ale bolo to rybami)

katulienkax
26. feb 2021

nie prisavniky nikdy neznicili, nasim rastlinam sa velmi dari popri nich

autor
26. feb 2021

@miskaska krásna džungľa ☺️ akého prisavnika máte? Zlatého, či? 🙂 A kolko litrove akva prosím vás máte 🙂 ja mám 160 l a rozmýšľam koľko prisavnikov kúpiť aby im bolo dobre..

autor
26. feb 2021

@hradnapani niektoré rybky áno, máte pravdu, to som si aj ja všimla 🤭🙂len som niekde čítala, že prisavniky likvidujú rastlinky 🙈, tak som sa chcela opýtať na reálne skusenosti

autor
26. feb 2021

@katulienkax to ste ma potešili a smiem vedieť koľko litrove akva máte a koľko prisavnikov máte? 🙂

veronikasa
26. feb 2021

Máme aj prisavniky aj pancierničkov, rastliny neničia.

autor
26. feb 2021

@veronikasa super☺️ smiem vedieť aké veľké akva a koľko panciernikov a prisavnikov máte? Znášajú sa spolu dobre?

alexk12
26. feb 2021

Podľa mňa on tie rastliny nezerie, on ide čisto na sklo ako myslíš ze by ti ich "zničil"

autor
26. feb 2021

@alexk12 mňa by ani nenapadlo, že zničí alebo pozerie rastlinky len som to niekde zachytila a nevedela som čo je na tom pravdy🙂

jarnajar
26. feb 2021

Určite nezničia. Prisavniky sú super a sú to spoločníci na dlhé roky, aspoň u nas sa vždy dožili požehnanej staroby 🙂

veronikasa
26. feb 2021

Máme 65l akvarko, dvoch pancierničkov a dvoch prisavnikov + ďalšie rybky. Znášajú sa úplne bezproblémov a to sme ešte donedávna mali aj bojovníka.