Pekný deň prajem, máte niekto v akváriu prisavniky? Premýšľam nad nimi, ale mám rastlinné akvárium a obavám sa, aby mi nezničili rastliny. Tak by som bola rada keby ste mi napísali niečo viac k tomu🙂 chcela by som aj panciernicky aj zo tri prisavniky..ďakujem za každú odpoveď🙂
rybky znicia rastliny ovela viac ako prisavniky (teda aspon u nas sme mali taku skusenost, stale sme dokupovali rastliny, ale bolo to rybami)
nie prisavniky nikdy neznicili, nasim rastlinam sa velmi dari popri nich
@miskaska krásna džungľa ☺️ akého prisavnika máte? Zlatého, či? 🙂 A kolko litrove akva prosím vás máte 🙂 ja mám 160 l a rozmýšľam koľko prisavnikov kúpiť aby im bolo dobre..
@hradnapani niektoré rybky áno, máte pravdu, to som si aj ja všimla 🤭🙂len som niekde čítala, že prisavniky likvidujú rastlinky 🙈, tak som sa chcela opýtať na reálne skusenosti
@katulienkax to ste ma potešili a smiem vedieť koľko litrove akva máte a koľko prisavnikov máte? 🙂
Máme aj prisavniky aj pancierničkov, rastliny neničia.
@veronikasa super☺️ smiem vedieť aké veľké akva a koľko panciernikov a prisavnikov máte? Znášajú sa spolu dobre?
Podľa mňa on tie rastliny nezerie, on ide čisto na sklo ako myslíš ze by ti ich "zničil"
@alexk12 mňa by ani nenapadlo, že zničí alebo pozerie rastlinky len som to niekde zachytila a nevedela som čo je na tom pravdy🙂
Určite nezničia. Prisavniky sú super a sú to spoločníci na dlhé roky, aspoň u nas sa vždy dožili požehnanej staroby 🙂
Máme 65l akvarko, dvoch pancierničkov a dvoch prisavnikov + ďalšie rybky. Znášajú sa úplne bezproblémov a to sme ešte donedávna mali aj bojovníka.
Mne neznicili 🙂
https://rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obyc...
Potrebuju akvarium minimalne 60 l a viac.