Akustická gitara v paneláku - skúsenosti

ondrej456
19. apr 2024

Ahojte, v poslednú dobu uvažujem, že by som sa pokúsil naučiť hrať na gitaru ako 100%-ný začiatočník. Celkom ma to láka ale obávam sa len toho, že bývam v byte a neviem, na koľko by to mohlo byť počuť k suesdom.

Pre predstavu, jedná sa o klasický "komunistický" panelák, žiadna novostavba ani nič. Ja osobne zvyčajne nepočujem od susedov v podstate nič, s výnimkou suseda priamo podobnou. ktorý sa vyžíva v počúvaní extrémne hlasnej hudby a to je počuť v pozadí bassy, minimálne v izbe priamo nad. Neviem však odhadnúť, aká hlasná sú reálne akustické gitary.

Má niekto skúsenosti, buď že priamo vy/člen vašej rodiny hrá alebo so susedom? Ideálne aj v podobnom type bytovky.

PS: pochopiteľne nemám v pláne hrať počas nočného kľudu, ale aj tak nemám za potrebu problémy so susedmi.

viestta
19. apr 2024

vcera si sa pytal, aj odpovede si dostal

jesenzima
19. apr 2024

@ondrej456 my sme mali doma gitaru, aj elektrickú aj klavír, flautu, akordeón ... Susedia v pohode, nikto sa nesťažoval,ale tak nehrali sme od rána do večera 🤷

egonsk
19. apr 2024

suseda o 2 poschodia hrala na klavir a bolo to radost pocuvat, vzdy sme ocenili, ked sa naucila dalsiu slohu zahrat 😁 ... a jeden sused na prvom posvhodi chvilu hral na bicie, dokial mu tymi palickami iny sused z 5teho poschodia nesiel vysvetlit, ze si ma najst k hraniu priestory.
Brat vsak hral na klasickej gitare obcas a iba suseda pod nim to pocula ked nemala zapnute radio/tv.

klotildabazarik
19. apr 2024

@ondrej456 kludne hraj kolko chces aj mi sme hravali súrodenci na gitare, klaviri, husle tiez stari komunisticky vydrbany panelak v ktorom zial byvam dodnes

guudy
19. apr 2024

@ondrej456 uz zase?

sevrin
19. apr 2024

Dúfam, že neplánuješ orchester a každý deň sa nebudeš pýtať na ďalší hudobný nástroj v paneláku.