Akú tlačiareň odporúčate?

chrobacik41
12. dec 2022

Ahojte, rada by som sa poradila akú tlaciaren by ste mi odporučili? S ktorou ste spokojní? Chcela som hp alebo canon , kamarát má brother ale nie je s ňou spokojný. Tak ak by ste mali dobrý tip rada sa necham poradiť. Ďakujem a prajem pekný deň.

simca06022011
12. dec 2022

@chrobacik41 tlačiareň sa nevyberá iba podľa značky, vyberá sa podla toho, na čo ju chceš používať, ako často, koľko má tlačiť, či farebná či čiernobiela atď.. či velka/mala/multifunkčná.

mimusha3
12. dec 2022

Ahoj. Myslím, že veľa závisí od toho čo budeš tlačiť. Ja mám teraz Epson L3150-ecotank, dá sa povedať, že som s ňou spokojná.. Mám ju 3 roky a za ten čas som do nej kupovala náplne len raz a to tlačím každý deň. Takže čo sa spotreby týka išla by som do nej znova. Pred touto tlačiarňou som mala HP, presný typ si už nepamätám, ale porovnám tieto dve tlačiarne :
Epson - super spotreba, nízka cena náplní (cca 6 eur/ks a vymeníš len náplň, ktorá aktuálne dochádza), je viac hlučná a pomalšie tlačí. Ja som zvykla tlačiť na HP aj fotky, skúšala som aj tu, ale nie som spokojná s kvalitou fotiek.

HP - vysoká cena náplní (cca13 eur jedna), tiež som mohla vymeniť, ktorú bolo treba, ale minimálne 1x do mesiaca som kupovala čiernu farbu a asi každý druhý mesiac aj farebné náplne, takže z tohto dôvodu ju neodporúčam, ale zase za druhej strane tlačila oveľa krajšie fotky a aj o čosi rýchlejšie a nebola taká hlučná ako epson.

chrobacik41
autor
12. dec 2022

@simca06022011 áno áno viem, potrebujem ju viacmenej synatorovi do školy aby si mohol tlačiť do skoly materialy, a aby sme vedeli dokument vytlačiť aj keď pripojime telefón napríklad + teda skenovanie , nepotrebujem nejak tlačiť fotky hlavne teda tie dokumenty, obrázky. 😊

simca06022011
12. dec 2022

@mimusha3 ja mam multifunkčné hpcko atrament ale teda tak často náplň nemenil. Veľmi podstatné je koľko strán sa tlačí 🙂
A inak na to treba naozaj myslieť - kapacita náplne a cena. Ja do mojej kupujem ale tie náplne sú ročne drahšie ako celá tlačiareň ( moja stala naozaj málo).
Je rozdiel vytlačiť 3steany denne a 50... A aké, ak ja začnem tlačiť farebné obrázky za chvíľu mam po farbe : D
Čiže ak ti treba skener vyzeráš multifunkčné, otvor si podľa mňa eshopy, vyfiltruj a pozri recenzie. Ale zase skenovať vieš aj cez appku v mobile a potom ukladat/tlačiť.
Ja mam hpcko ale teda napojitelnost na WiFi napr som nevedela vyskúšať a teda ani tlač z mobilu a pod, čiže neporadím s tým :D v praci man veľké HP a ešte aj Epson a v pohode slapu roky - to sú laserové tlačiarne, tonery nič lacné tiež.

j93375
12. dec 2022

.

simonah73
12. dec 2022

mozno kamarat narazil len na zly kus. ja som mala brother, fungovala minimalne 8 rokov ak nie viac a to som ju pouzivala ako uctovnik pri praci, takze boli obdobia ked som tonery menila mesacne, mesiac dozadu som ju vymenila za novsi model brother a zatial tiez spokojnost. tu staru som posunula sestre aj ked v piatok som ju brala od nej a isla prvy krat do servisu na precistenie, lebo sa zacal zasekavat papier vzadu. tak dufam, ze zistia problem a bude este roky fungovat.
osobne odporucam laser tlaciaren - ak mas cartridge tam su trysky, ktore ak pravidelne netlacis jednoducho zaschnu a mozes aj plnu napln vyhodit (ano viem ze su aj take co si ich v pravidelnych intervaloch precistia, ale mat 24h zapnutu tlaciaren len z tohto dovodu by som urcite nechcela mat) a zase ked tlacis tak velmi rychlo tie male cartridge minies a nie vzdy byvaju najlacnejsie. treba pozerat aj na cenu naplni, lebo co viem napr HP blbnu ked im nedas original toner. Laser tlaciaren aj ked nebudes mesiac nic tlacit nic sa nedeje, tam Ti nema co vyschnut. osobne mame doma dve brother tlaciarne - ciernu laser multifunkcnu a potom farebnu laser. obidve su aj wifi a vedia obidve automaticky tlacit aj obojstranne.

mpg
12. dec 2022

@chrobacik41 Mala som atramentové tlačiarne Canon, aj HP (vždy kupujem farebné), ale tam sú tie náplne dosť drahé, ale inak tlačia dobre a ľahko sa vymieňajú tie atramenty.
Teraz som si obstarala EPSON L3256, kde by mali tie náplne vydržať dlhšie a sú aj lacnejšie. Tlačíme denne, 20-30 strán.

simona20201309
12. dec 2022

@chrobacik41 ja by som určite nešla do atramentovej ✋
Po mojich skúsenostiach už len xerox. Čím lacnejšia tlačiareň tým drahšia prevádzka, takže kúpu by som si poriadne premyslela a radšej zainvestovala do kvalitnejšej.

saxana000
12. dec 2022

Ak to chces na obcasne vytlacenie cca 10-20 stranok mesacne chod kludne aj do cartrige.ja mam z bazaru HP za kinderko skenuje kopiruje tlaci.a slape uz 6 rok u nas kolko bola este u povodnych majitelov ani netusim...