Akú sumu napísať pri dobierke do CZ? V korunách, či euro?

mendynka
6. jún 2019

Ahoj, idem posielať dobierku do CZ, ale na pošte mi povedali, že na dobierku mimo SK sa nedá. Aj keď viem, že sa dá...Tak to pôjdem poslať z Hodonína... Otázka znie, na balík mám napísať dobierkovú sumu v eurách alebo českej korune? Ďakujem.

rumba01
6. jún 2019

hmm ako ja by som napisala v eurach, no fakt som si neni ista. skus sa priamo na poste spytat, tam ti budu vediet povedat

sashka22
6. jún 2019

Mne veru dobierka do ČR tiež u nikoho neprešla a to využívam aj iné prepravné spoločnosti,nielen Poštu (mám e-shop). Zákazník vyplatil na účet a balík som jednoducho poslala bez dobierky.. poštovné do ČR má väčšinou vychádza na 15-18€ za 3kg balík, takže keď nemusim, neposielam.

lubik87
6. jún 2019

@sashka22 akože neprešla 👀

@mendynka ja píšem v eurách ,keďže každý deň sa meni kurz

rora
6. jún 2019

Posielala som uz parkrat, musis mat dobierkovy kupon CN29 + podaci listok, suma sa nan pise v EUR, na stranke narodnej banky si sumu hodim do kalkulacky pre prevod meny a podla toho sa riadim. Sumu zaokruhlim v prospech kupujuceho nech sa nemusim dotahovat potom o centy/haliere

mendynka
autor
6. jún 2019

Ďakujem Vám. 😘

simca06022011
7. jún 2019

@mendynka ale samozrejme da sa poslat dobierka do CR, my tiez piseme vsade EUR. CI kurierom alebo postou. Oplati sa to ale viac riesit prevodmi, ale ani to nie vzdy, platby v zahranicnej mene su spoplatnene.