Akú pračku kúpiť?

mirkami7
21. aug 2013

Dievčatá,tie ktoré máte skúsenosti s obydvoma tymi práčok,akú by stemi odporučili z vrchu plnenú,alebo spredu.Ja som doteraz mala z vrchu a neviem sa rozhodnúť či si mám zasa kúpiť takú.

sissy27
21. aug 2013

ja osobne by som zvrchu plnenú nechcela, vrch pračky využívam ako odkladací priestor a zle by sa mi vyberalo prádlo z pračky, keďže nie som z najvyšších... mne vyhovuje spredu plnená 🙂

linda20111
21. aug 2013

Suhlasim, tiez mam z boku plnenu a na vrch si odkladam veci 🙂

saska.t
21. aug 2013

Z vrchu plnena sa väcsinou pouziva hlavne pre usporu miesta,kedze su omnoho uzsie,ak mas miesta dostatok,tiez by som volila klasicku pracku z predu plnenu 😉

janinah
21. aug 2013

ak len trochu máš financie,tak veľmi odporúčam aj práčku aj sušičku,obe podľa možnosti jednej značky alebo aspoň rovnakých rozmerov a postaviť sušičku navrch práčky,teda samozrejme práčka je plnená spredu

jarka0812
21. aug 2013

ja mám z vrchu plnenú a jeden z dôvodov je, že pri tej kope prádla a deckách potrebujem sem tam hodiť ešte ponožku, tričko... a môžem pekne aj počas bežiaceho prania program zastaviť a pridať do práčky. Ale keby mám veľkú kúpelku, určute si dám práčku a sušičku ako janinah. Už by ma to jedno tričko, ponožky a pod. netrápili, lebo pranie je šup šup aj suché.... a ako ožehlené

jamabe
21. aug 2013

Ja mám spredu plnenú, úzku, takže sa mi zmestí aj do mojej mini kúpeľne. Vrch využívam ako odkladací priestor, prádlo (hlavne veľké a ťažké) sa ľahšie vyberá - aspoň podľa mňa, nemusím sa nadrapovať... A keď náhodou zabudnem papierovú vreckovku vo vnútri, cez okienko to vidím a môžem zachraňovať 🙂

snnam
21. aug 2013

My mame zvrchu plnenú, momentalne novú neviem kolko vydrží, ale ta čo sme mali predtým tiež zvrchu plnenú lebo ina sa nam do kupelne nevôjde 5 rokov a stale sa kazila. Ja osobne keby som mala miesto tak kupujem zboku plnenú. Kamaratka ju ma, a vôbec nie je hlučná, čo sa o tej našej aj ked je asi 2 TýžDNE STARá NEDá POVEDAť

dada1212
22. aug 2013

Raz v Test magazíne spomínali, že lepšie perú práčky spredu plnené a takisto lepšie perú tie širšie, tie slim nie sú také dobré. takže ak máš pár cm miesta, odporúčam spredu plnenú štandartných rozmerov-nie úzku.

wena
22. aug 2013

My sme mali oba typy, teraz máme plnenú zvrchu a tá mi vyhovuje viac. Ja na vrch práčky nikdy nekladiem veci, takže to, že nemám odkladací priestor mi nevadí a prádlo sa mi dáva ľahšie zvrchu ako keď som sa musela k práčke skloniť. Takto to len nahádžem a potom vyberiem. Mne sa zdá zvrchu plnená praktickejšia, zaberie menej miesta a aj esteticky sa mi viac páči.

sandrika1986
25. aug 2013

My máme už 5 rokov práčku plnenú zhora, Zanussi a sme spokojný, zatiaľ nám dobre slúži 🙂

zitaje
22. sep 2013

Ked som bola mala, mali sme zvrchu plnenu a cele detstvo som tuzila po takej, co sa plni spredu 😀 Tak ju mam 😀 a som spokojna.

ziarcanka
22. sep 2013

Keďže máš 3 detičky, odporúčam náplň na 8 kg prádla. Zhora plnené sú na max. 6 kg, čiže odporúčam veľkú spredu plnenú.