Rada by som počula vaše odporúčania....
Zvažujeme sťahovanie do nejakej sympatickej obce. Máme radi prírodu, taktiež túžime po "živej viere" v danej obci a teda tiež by sa nám páčilo, keby tu žije viac mnohopočetných rodín ...keby je priamo v obci MŠ, ZŠ a tiež ZUŠ (aspoň poblízku)..(môj názor- ideál by bola asi nejaká oravská obec, no tie ponuky na Orave sú slabé, to si pochytajú domáci)...teším sa na milé reakcie...vopred vďaka vám 🙂 ...P.S. Ak by niekto vedel aj o dobrej ponuke na 4i dom jednopodlažný, sem s ním hehee
@jankamiskova vieš čo mi napadlo? Skus pozrieť obec Litmanová. Je tam prenadherne, určite poznáš. Je to pútnické miesto. Podľa stránky- život v obci to tam aj celkom žije a je tam zrejme veľa mladých rodín. https://www.litmanova.sk/nasa-obec
Tak podte k mam - Namestovsky okres. Sice je tu zima, ale dobre. Este stale sa tu vierou zije. Viacdetne rodiny su tu bezne a nie "čudne". Vlaky sice nemame, ale krasnu prirodu ano. Ps. Kostol v kazdej dedine. No domcek neporadim. Kupis -grunty - postavis.🤗
@jankamiskova Keď čítam tvoj príspevok, napadli mi Lendak a Ždiar...V Lendaku je aj ZUŠ-ka.
@jankamiskova úprimne,to čo ti baby tu odporúčajú, sú síce pekné obce,ale zas v takých okresoch kde nie je veľa práce a dakedy sa ťažko dostať do mesta,spoje a tak. Ak by som si mohla vybrať, a chces prírodu a vieru,išla by som k Žiline,na Kysuce napr, vieš sa celkom rýchlo dostať do Žiliny vlakom (dedinky na juhu Kysúc) prípadne okolo Žiliny, Martina a takých väčších miest.
@jankamiskova opytaj sa v skupinke Veriace mamičky ;)
Terchová, Belá
Nemšová - teraz tam tú vieru majú až príliš živú... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...
Nádherná Levoča. Sú tam spoločenstva rodín, krasna príroda, ZŠ, SŠ, MŠ, ZUŠ. Nie je to ani dedina, ani nejaké veľké mesto. Ja som tam strávila krásne roky.
@jankamiskova Tiež by som ti tie kysuce poradil. Napríklad moju krásnu obec Oščadnicu. Všetko je tu blízko. Máme v obci veľa krásnych kaplniek a nádhernú Kalváriu. Prajem veľa šťastia pri hľadaní. Aby si našla po čom túžiš. Hlavne nech ste šťastní.
Krušetnica - kostol, penzion, vlek, MS, ZS, ZUS, do Námestova 14 km - fabriky, stredné školy, do Oravskej Lesnej podobne - fabriky, jediné mínus je železnica ale zas minimálne každú pol hodinu ide autobus
máte obidvaja možnosť pracovať na HO? Lebo ak nie, asi je jedno z najdôležitejších kritérií možnosť nájsť vo vytúženom regióne zamestnanie. Okrem toho neviem, aké veľké máte deti, ak sa pomaly blížia k nástupu na strednú školu, treba zvážiť aj dostupnosť stredných škôl. Chápem tvoju túžbu po idylickom živote a dúfam, že ti vyjde, ale je to veľká zmena pre celú rodinu, treba uvažovať aj prakticky
Neviem ci toto je najidealnejsia stranka na to, kde hladat nehnutelnosti. Ak sa vam v nejaka obec paci, tak je asi najidealnjsie sa skontaktovat s miestnym realitnym maklerom. Predsa len vedia aj o este neinzerovanych ponukach
@jankamiskova Litava, stredne Slovensko…❤️
@bloger veľmi pekne ďakujeme🙂
@jankamiskova Oravska Lesna.😘
@zuzinka888 vierou to tam žije skôr už iba naoko 🤔
@jankamiskova Dolná Tižina pri ZA
@mell27 ako vies? Pani vsade-bola, vsetko-videla, a vsetko-vie?🤔
@danica2711 Tieto veci sú základné záležitosti, ktore keby nemáme pozitívne pre nas uzavreté...ani nad potenciálnym sťahovaním neuvažujeme, samozrejme 😉
@jankamiskova možeš sa na to pozrieť aj pohľadom, že nehľadaj, čo potrebuješ ty, ale kde Ťa potrebuje Boh🙂 pozerám, že máš v profile Levice. aj to je oblasť, kde môžeš priniesť veľa dobra.
@zuzinka888 prečo by som mala ňou byť? Je to môj názor a moja skúsenosť, tak ako máš ty svoju a ja ti ju neberiem. Nechápem tvoju reakciu ...
@simona20201309 ja ti môžem povedať minimálne 2 obce kde kostol nie je v našom okolí a vlastne ani u nás, tu je len dom smútku pri cintoríne kde bývajú omse
Obec Lietavská Svinná - Babkov kostol tu síce nie je, len dom smútku kde bývajú omše(v časti babkov v Lietavskej svinnej je) , bežné sú tu rodiny s 2-3 deťmi, do ZA to máš 10-15 min autom, príroda nádherná, časť babkov je posledná dedina takže ani áut tu vela nechodí, mame tu síce len MŠ, ale ZŠmas 2-3 min autom, ale bus im zastaví ráno pri skole, príroda nádherná a najbližšia ZUŠ je v Lietavskej Lúčke a keďže sme kúsok od Žiliny tak ani s novou prácou by nemal byt problem
@jankamiskova ja by som moc Oravu ako miesto pre výchovu a rast detí neodporúčala. Žiaľ decká sa tam asi dosť nudia a 50% drogovo závislých deciek máme v centre práve odtiaľ (podotýkam ťažká závislosť - od alkoholu a cigariet prešli cez marihuanu až k pervitínu), zväčša z maličkých obcí. A je úplne jedno ako sú vychované partia ich vždy stiahne...
Obavam sa, ze argument "ved v obci je kostol" ti nepomoze. Kolke obce maju kostoly prazdne, par starkych a dovi. Budova samotna nic neznamena
Ak mate viac deti, popozeraj, kde sa nachadzaju saleziani, salezianky, kapucini. Rehole zamerane cielene na deti, mladych, rodiny. Maju siroku ponuku aktivit aj bohate spolocenstvo.
Z mojich skúseností je veľmi dôležité, aj odkiaľ ste vy.
Ja som stredoslovenka a bývalá som už všelikde.
Aj 6 rokov na horehronskej dedine, ktorá bola síce veľmi veľká a iba 10 km od môjho rodného mesta, ale teda bol to už veľký rozdiel.
Ja myslím, že ide aj o to, aby ste sa vedeli začleniť miestnych.
Čo môže byť naozaj tvrdý oriešok (moja osobná skúsenosť).
A nie vždy je to iba o vás ale aj o domácich, či si otvorený novým obyvateľom.
My teraz bývame v BŠ a teda je to malé mesto ale absolútne obklopené prírodou , miestny sú zvyknutý na prisťahovalcov a deti nám chodia do katolíckej školy, kde sú deti z viacdetnych rodín.
Sme tu spokojní...už by som naozaj nemenila za horehronsku obec.
@jankamiskova v úplne každej dedine je kostol a krčma - no kostol urcite, aj keby krčma nebola. Takže až taky ťažký výber to nebude. Živá viera zrejme myslíš, nejaké spoločenstvo, ktoré organizuje nejaké akcie pre rodinky s deťmi? Možno by som sa skúsila informovať niekde na fare v lokalite, kde hľadáte domcek.
Pripadne by som to vzala z opačného konca. Hľadala by som dom, a keď by ma nejaký zaujal, potom by som sa informovala o danej dedine.
Podla mna všade nájdeš rôzne rodiny s rôznym počtom deti. Tak ako si alkoholik hľadá partiu alkoholikov, ako si mladí bezdetni hľadajú kamarátov medzi bezdetnymi, tak si určite aj vy nájdete rodinky s deťmi.
(MS, ZŠ je určite dôležité kritérium, tiež by som sa informovala o spojoch SAD, vlaky, a dosť dolezite- nech je tam aspoň obchod a chodniky)