Akú knihu by ste chceli prečítať?

emao
4. apr 2018

aké knihy najradšej citate, v akej téme, čo sa vám na nich páči a nepáči ako sú napísané, kde podľa vás robia autori chyby??
rozhodla som sa napísať knihu a chcem zistiť, čo chcú ľudia najviac čítať o čom, vsimam si aj príspevky tu na koniku, aké problémy najčastejšie sa tu riešia, chcela by som nejakú beletriu, aby to bolo aj romantické, aj trochu erotika a a možno aj detektívne..
budem rada za každú radu 🙂

duun
4. apr 2018

Píš o tom, čo poznáš. Ak si vyberieš prostredie, ktoré ti je neznáme, nebude to presvedčivé (viď. nemecké filmy z romantického anglického či švédskeho vidieka v prostredí vyššej spoločnosti). A erotiku drž tiež skôr pri zemi a blízko vlastných skúseností.. pravdupovediac, ja som bola napr. iba na prvom dieli 50 "šedých odtieňoch" a aj to som prežila iba ak som to brala ako nevydarenú komédiu. Potom som sa niekedy aj schuti zasmiala (aj keď v kine na mňa divne pozerali).

Svet nie je čierno-biely - ja osobne nemám rada, ak je zloduch totálne mimo (teda možno okrem mlčania jahniatok) a kladný hrdina sa pohybuje ďaleko za hranicami uveriteľna.

miriam439
4. apr 2018

@emao Za mladi som tiež mala taký nápad na napísanie knihy, lenže nikdy som si nenašla čas a ani si ho už nikdy nenájdem ☹ Kniha mala byť o tom, ako sa mladé dievča vrátilo domov zo školy a... dom ležal v ruinách - doma im buchol plyn (alebo dom vyhorel). Chcela som písať o tom, aké pocity to dievča malo, ako to poznačilo vzťahy v ich rodine, keďže z pokojného rod. života, kedy mali takmer všetko, ostali zrazu na mizine... a tiež ako sa potom trápili, ako hľadali pomoc a kto im pomohol, kto ich podržal... a chcela som to smerovať tým smerom, že ich podržali a pomohli im príbuzní, ktorí tiež toho nemali príliš veľa, ale to rodinné puto im nedovolilo zabuchnúť dvere pred ich ťažkosťami...
Aj teraz sa podobné veci stávajú (nie konkrétne, že im buchne dom), ale napríklad živiteľ rodiny vážne ochorie, niekto sa musí o neho starať ... a rodina je naraz na tom finančne zle... a tiež bojujú s novou životnou situáciou, ktorá je ťažká, ovplyvní to vzťahy v rodine, každý to prežíva inak, každého táto nová ťažká situácia inak ovplyvňuje... tieto ťažkosti niektorú rodinu viac stmelia, inú rodinu rozvrátia...
Ja by som si rada prečítala takú knihu, ktorá by ma nejakým pekným pribehom tak nenásilne navodila rozmýšľať nad hodnotou rodiny a nad tým, čo je v skutočnosti dôležité...

petrofka
4. apr 2018

Tak ked chces pisat beletriu detektivno-eroticky roman a mas v tom jasno, tak naco sa pytas 😃
Ja rada citam zivotopisy, zivotne pribehy, ale nerada citam o postihnutiach fyzickych, a uz vobec nie deti, proste a la Modre z neba. "Všedné" problemy ako peniaze, nevera tiez nemusim. A prosim, mam rada stastne konce 🙂)) Ked uz to bude vymysleny pribeh, nech sa konci dobre, s nadejou.
A sice scifi necitam, ale mam rada scifi filmy, taakze mozno zapletka s ohybanim casu, hmmm 🙂

emao
autor
5. apr 2018

@duun
@miriam439
@petrofka
ďakujem pekne za vaše názory, sci-fi a akčné nemusím ani ja a tiež ani niečo smutné, čo sa týka detí, také ani ja nemôžem pozerať ani citat radšej..
a ešte sa chcem spýtať, či radšej čítate hrubšie knihy alebo tie tenšie??

emao
autor
5. apr 2018

pretože ja za seba radšej trochu hrubšie, tak 300-400 strán, nech to aj má nejaký dej a je to napinave 🙂

lubisvecko
5. apr 2018

Nikdy nevyhovies vsetkym, cize by som sa tymto vobec netrapila. Pis o tom, co ta bavi, co ta naplna, pis aby ti to islo, aby to islo priamo z teba aby si nemala problem pri pisani 🙂

emao
autor
5. apr 2018

@lubisvecko to je jasné, ale rady neuskodia a názory, aby som vedela čomu sa mám vyhnúť 🙂

furia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prasiatko30
6. aug 2020

Mam na wishliste viac nez 1000 knih ktore chcem precitat - tak vela knih a tak malo casu 😂

mey8
6. aug 2020

@prasiatko30 preeeesne tak podobne to mám aj ja...:D