Akú chémiu dávate do bazénu?

lejka8
20. jún 2014

Chcela by som poradiť. Kúpila som bazén - takže som začiatočník 🙂
Poraďte prosím čo dávate do bazénu , nepíšte značky výrobkov , ale iba potrebujem poradiť či 3 v 1 alebo 5 v 1 , antishok ..... vôbec tomu nerozumiem.
Niekto hovorí že je to úpne zbytočné , že stačí iba s.vo ( nepíšem úplný názov značky ,aby mi to admin nevymazal ) , tak neviem .
Trošku mám obavy zo s.va - predsa len sa mi tam bude kúpať dieťa.
Nechcem tam dávať príliš moc chémie - iba to najnutnejšie.
Budem vďačná za akúkoľvek radu.

aristka
20. jún 2014

popozeraj si foŕa celkovo na gooli ,dostaneš sa tam k zaujímavým info a ušetríš kvantum peňazí ....ak je inak bazén väčší tj nemôžeš ho vypúšŤaŤ nejakú chémiu to bude potrebovať inak ti zazelenie ....

lejka8
autor
20. jún 2014

bazén mám guľatý ( nafukovací ) 3,66 x 91 cm

lejka8
autor
20. jún 2014

a je u neho kartušová filtrácia .
Ako často ju púšťate ? A kedy ? Po pridaní chémie ?

simisi
20. jún 2014

@lejka8 my dame bez filtracie 2.44x 70,davame Savo original - davkovanie podla navodu na flaske 😉

lejka8
autor
20. jún 2014

@simisi a ako často to tam leješ ?

simisi
20. jún 2014

@lejka8 to ma na starosti muz a dedo,ale myslim,ze je pisane kazde 3-4 dni,na flaske mas presne navod na pouzitie,pouziva sa normalne na dezinfekciu vody

sirinka
20. jún 2014

@lejka8 po prvom napusteni bazena studnicnou vodou ju najprv osetrim chlorshokom. Potom stacia uplne chlorove tabletky podla navodu alebo mozes pouzivat aj morsku sol urcenu pre bazeny, no to si najprv zisti, ci to kartusova filtracia prezije, tu by som casom vymenila za pieskovu uz pri tom objeme vody. Filtrovat je najlepsie kazdy den a to tak, aby sa prefiltroval cely obsah bazena, tak cca 1-1,5 hodiny, plus bazen cistit sietkou, nech sa tam nic zbytocne nemnozi. Vodu zbytocne neprehrievat, do tych 27-28 stupnov by sa pri beznom uzivani a osetreni nemala zelenat ani nic podobne. Existuju aj nejake uv lampy a podobne srandicky do bazenov, no skor to asi odporucaju ako pridavne zariadenie k tej slanej vode.
Bazen je dobre na noc zakryvat, nech ti tam nepadaju necistoty.

lejka8
autor
21. jún 2014

@simisi
@sirinka
@aristka
ďakujem moc ste mi pomohli 🙂 ste zlatíčka .

neznamaxxx
12. jún 2017

Dobrý deň oživím trocha tému, mam otázku, mame bazén bestway ten najmenší ale dlho sme nemali zapojenu filtráciu, teraz mi potrebné vedieť co všetko k nej potrebujem alebo kde zoženiem príslušenstvo, či je treba ísť priamo do moutfieldu alebo kúpim aj niekde v domácich potrebách, totiž mame len základ filtráciu s hadicami plus dve také plastové dierkove, mriezkove nasadky, myslím ze nejaká prepojka medzi to tam my chyba.. Poradí mi niekto. Co pred ďakujem za každú info