Aktuálna situácia na trhu s nehnuteľnosťami, kedy pôjdu ceny bytov dole ?

dada0902
17. jan 2020

Zdravym ma niektora informacie alebo vyzna sa v nehnutelnostiach zvazujeme kupu bytu momentalne je trh nastaaveny velmi vysoko a ceny su prehnane vraj by mali klesnut ceny neviete niektora o kolko by mohli ist dole ?ci je to pravda ? Mame pockat? Dakujem

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika2012
17. jan 2020

Potrebujete ten byt súrne? Lebo ceny sú naozaj veľmi vysoké, beriem to ako sínusoidu, ktorá nemôže ísť donekonečna iba hore, a predpokladám, že sa to zlomí a ceny opäť začnú klesať. No nik, ani najlepší ekonóm Ti to nezaručí, a už vôbec Ti nepovie prognózu, v akom časovom horizonte sa to udeje.
Ak však máte hotovosť a bojíte sa, že tie papiere nekryté zlatom budú rapídne strácať hodnotu, a chcete investovať, potom je asi lepší "vrabec v hrsti" ako "holub na streche".

Čiže dosť zaváži aj Tvoja motivácia, čo Ťa vedie k tomuto kroku: kúpe nehnuteľnosti.

dada0902
autor
17. jan 2020

Vsak prave ze to je na tom najhorsie ze sa sprisnuju podmienky len tie ceny su strasne ze az luto si zobrat tolko preto mame dilemu ze co robit

hrasocek12
17. jan 2020

@dada0902 urcite necakaj segra s tym robi a je cim dalej tym tazsie dostat hypoteku a ceny bytov neklesaju ale stupaju 🤔 ja som byt kupovala pred troma rokmi za 90000€ a teraz ked sme ho dali cenit kvoli prenosu hypoteky a ma hodnotu 140000..a to sme nic nemenili len balkon sme dali zakryt 😶 Cize dost radikalne zvysenie za tri roky 😐

dada0902
autor
17. jan 2020

@monika2012 chceli by sme ho cim skor sme vo velmi chladnom prizemnom byte tak.to je taky aj.dovod cim.skor ist a hlavne mat nieco ine ale je to ozaj dost preto dumame nad tym aj podla mna nemozu ist byty furt hore ale je to aj o ludoch ze sami chcu moc za to

amonet
17. jan 2020

zalezi od toho v ktorom meste chcete kupovat?

maris5
17. jan 2020

@dada0902 ak kupis novy za vela, tak stary predas tiez za vela.

dada0902
autor
17. jan 2020

@amonet dubnici by sme chceli a tam.mi pridu ceny dost :/

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dada0902
autor
17. jan 2020

@tanapeta to je pravda ze niekedy sa pridlho caka a nic s toho

amonet
17. jan 2020

v tychto mensich mestach ak pojdu dolu tak max. 10% ceny su teraz tlacene najma dopytom, ale neocakava sa az taka kriza ako bola v 2008

dada0902
autor
17. jan 2020

@amonet tych 10% by bolo fajn ak by to kleslo asik sa nevie za aky cas by sa tak.mohlo stat ze?

kikus985
17. jan 2020

Ja by som nečakala, možno pôjdu dole ale nikto nevie kedy 🤷 Garsónku sme kupovali za 80 000€, štyri roky na to, bola ohodnotená na 120 000€ 😶 Ja by som radšej nečakala 🤷

joannita
17. jan 2020

@dada0902 nespoliehaj sa ze ceny budu klesat, to uz sa tvrdi niekolko rokov a opak je pravdou.
Ceny stale sialene narastaju, az mi to pride neuveritelne. Naopak ale urokove sadzby stale klesaju, takze ono to v konecnom dosledku vyjde tak isto. Pred 7rokmi som kupovala 1 izbak za 65 000, ale s urokom 4,40%, teraz ten byt stoji 95 000 ale uroky su napr 0,9% 🤷‍♀️ aj menej.

dada0902
autor
17. jan 2020

@joannita je pravda ze su teraz tie uroky nizko ze sa da viac nad tym.uvazovat len co ked sa to zmeny a narastu potom pri cenach tychto bytov a pozicke budu splatky nehorazne :/

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joannita
17. jan 2020

@dada0902 nikdy to nebude tak, ze splatky budu nehorazne. Pretoze to by 90% ludi prestalo splacat a oni to velmi dobre vedia.
Chapem ta, asi kazdy co prvy x bral uver sa zamysla nad takymi vecami 🙂 je dobre ze si opatrna, ale obavam sa ze teraz vela nevymyslis. Poskytovanie hypotek sa bude stale a stale sprisnovat, ja by som necakala.

martinka13
17. jan 2020

Pokiaľ budú úvery stále také lacné, tak ceny nehnuteľností nebudú klesať. Podľa mňa klesať tak skoro nebudú

dada0902
autor
17. jan 2020

Dakujem ako tak za rady mame este do aprila cas tak uvidime ake budu ponukat a skusime zobrat je tazko cakat ze by sa dalo kupit lacno ako kedisy pekny vecer

guiseppinka
17. jan 2020

Ceny su sialene drahe, ale uroky su brutalne nizke... ak ceny klesnu, tak uroky pojdu vyssie. O kolko to nikto dopredu nevie... ved pozerajte a ked uvidite nieco co vam padne do oka, tak to kupte. Kym najdete vhodny, moze prejst aj pol rok

juliet86
18. jan 2020

tak treba sledovat vsetky realitky rozhodot siete medzi znamych. napr. na svoj fb. pripadne robit kompromisy: lokalita stav metraz poschodie atd. ty vies co si viete dovolit a co nie

xili99
18. jan 2020

tie ceny teraz sú riadne, ale to aj boli. A myslím, že tak ľahko to ani dolu nepôjde. Čo bude horšie tak to veru získanie hypotéky, to tento rok už je o niečo prísnejšie, ale myslím, že každým rokom to bude ešte viacej :/