Aktívni ľudia - stredný vek

19. mar 2022

Často tu čítam, že 45- 50-60 r ľudia sú považovaní za nie aktivnych, posmešky či 50 tnik túži doma po deťoch a pod.Chce mať svoj kľud, po práci si oddychnut
Čo je podľa Vás aktívny človek či muž, žena?
Koľko stíhate v tomto veku sa venovať sebe, športujete?
My máme s mužom 47r.pomerne malé deti 9 a 5 r.a ani jeden víkend nie sme doma, muž si robí VS som jesitna, keď sa ma také príspevky dotknú?🙂
Môj otec má 70 r a lyžuje ako mladík celú zimu, od jari do jesene turistika, pláva, otuzuje.Mama má zase iné aktivity na šport nie je.Ale tiež nepozná nudu.
Čím to je životným štýlom, vzorom v rodine?

zmrzlinka2021
19. mar 2022

Mozno mimo tvoju otazku, ale ja nemam rada toto skatulkovanie pre vyjadrenie "aktivneho veku", ze clovek musi kazdy vikend niekde byt, robit neviem ake sporty, atd. Toto je silne individualne a hlavne to zalezi od preferencii cloveka, aj od jeho povahovych crt. Su ludia, pre ktorych je napr. dovolenkou lezat cele dni na plazi a vecer popijat mojito a su ludia (ako ja), co miluju aktivne dovolenky, spoznavanie krajin a ano obetujem sa a na polhodku vbehnem do mora (tepleho).

natalienka12
19. mar 2022

Každý je taký mladý, ako sa cíti a ako sa o svoje telo a ducha stará.

zuzudrnda
19. mar 2022

Zavisi od povahy, temperamentu a zdravia. Vek je v tomto len cislo.

dskjhfdlkdjhl
19. mar 2022

Ak si spokojna so svojim zivotom, tak ta taketo "zovseobecnenia" nemozu rozhodit, ani sa Ta dotknut. Mam 50 a je mi uplne jedno, ze existuju zeny v mojom veku, ktore neziju aktivne, pre mna je dolezite to, ako zijem ja.

chocolatte1
19. mar 2022

Prečo by sa ta mali take veci dotknúť.
Nežiješ predsa preto, aby ti niekto dával požehnanie ako žiť. My s mužom mame po 40-ke a môžem povedať, že si užívame život ako nikdy predtým. Venujeme sa svojim koníčkom, práci a jeden druhému.
Ako hodnotia náš život iný nás naozaj netrápi.
Obaja pravidelne cvičíme, kavickujeme, chodíme vo voľnom čase na výlety a doprajeme si to, co sme si v mladšom veku nemohli dovoliť, keďže priority boli iné.
Užívaj a nerieš. márniš čas zbytočnosťami 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
19. mar 2022

Ahoj, mám presne tvoj vek. Vôbec, ale vôbec sa ma takéto príspevky nedotýkajú. Veď si len spomeň, ako si ľudí v našom veku vnímala ty, keď si mala o 20 rokov menej. Je mi jasné, že pre mladých sme už starci nad hrobom. Veď oni pochopia, keď prídu do nášho veku. 😁

amelie2017
19. mar 2022

Ono podla mna aj zalezi na tom, kde a ako clovek pracuje a teda co kazdy povazuje za aktivny. Moja mamina ma 58 rokov, cvicit nechodi, nikdy nechodila, ale aktivna je. Pred tym vsak mala dlhe roky pracu, kde sa naozaj fyzicky namakala, mladi odtial odchadzali, tak jasne, ze sa 2 volne dni sa nesla stverat na Krivan. Ale ma psa. Kazdy den s nim ide min na hodinovu prechadzku, ked ma volno, aj 3 krat denne. Ked sa da, idu niekam so sestrou, lahsia prechadzka v lese, po lukach. Ale ano, aj si rada polezi na gauci a oddychne. V lete ked je u nas, vladze s malou santit pomaly viacej ako ja. Pri mori vydrzi lezat tak 5 min, potom sa ide prejst, zaplavat.
Pre mna je aktivny clovek clovek, ktory ma svoje konicky, venuje sa im, aj keby to bol sach a presedi pri tom, aj keby to bolo malovanie a nepohne sa od platna,...Proste nehnije s ovladacom alebo mobilom v ruke.

fineta
19. mar 2022

Aktivny clovek je taky, ktory ma neustále nejake ciele a nie je lenivý pre ich dosiahnutie spravit maximum. A to moze byt v kazdom smere - v pracovnom zivote, vo svojom volnom case, v partnerskom vztahu, vo vztahu k deťom atd. Bez ohľadu na jeho datum narodenia. To je len a len číslo, ktore nema výpovednú hodnotu o tom ci je clovek aktivny alebo nie. 😊

simsalabim
19. mar 2022

Ja neviem, to, aky je clovek aktivny zavisi od mnoheho ineho, nie od veku. Zdravotny stav je podla mna velmi dolezity faktor, dolezitejsi, ako vek. Potom zaujmy, povolanie (ak niekto fyzicky 8,5hod maka, asi ho bude menej lakat fyzicky narocna dovolenka).

kleopatra114
19. mar 2022

U mojich svokrovcov a rodicov je zdravotný stav dobrý . Vek 62-65 vsetci 4. Zatial čo svokrovcom staci mala prechádzka , niečo porobiť okolo domku a telka , tak moji rodicia chodia do práce , na kurzy , na univerz. 3 veku , po práci do kaviarne , na pizzu, na rôzne prechádzky . Cez víkendy na cyklotúry , pobyty v SR, Cr a zahraničí . Je to proste o povahe a prioritách človeka , ale samozrejme aj o pohodlnosti .

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sigma510
20. mar 2022

Toto je veľmi individuálne, moji rodicia majú po 50-tke a bicykluju, chodia na výlety, na dlhšie túry na bajkoch. Poznám ľudí 45+, čo majú viac energie ako ja v 30-tke 🤣. Športujú, cvičia, bicykluju, sú ako motorové myši. Na druhej strane poznám ľudí čo sú leniví,pasivni a kým sa do niečoho dokopú tak je to večnosť. Takže si myslím ze toto je otázka povahy a temperamentu, nie veku, pretože tak ako nájdeš medzi mladými ľudí temperamentných, aktívnych a húževnatých, tak ich nájdeš aj v strednej alebo seniorskej vekovej kategórii, a zasa naopak, nájdeš medzi všetkými skupinami aj chronických lenivcov, ktorým viac vyhovuje gaucovy štýl života.