Ahojte čo zvyknete robiť s vašimi predškolákmi? Maľovanie kreslenie lepenie a podobne veci mi nemusíte písať mám Pinterest 😂 myslím skôr ako dieťa pripravujete do školy ? Klasické počítanie cestovín guličiek to robíme tiež .. máme aj pexeso s abecedou a rôzne písanky. Ďakujem za každý nápad keďže už sú tie "prázdniny"
@sunny8 skuste hru na "robota" - hovorite slova po pismenkach. Potom zadavajte slova a dietatko hada,ake pismenko pocuje na zaciatku a na konci slova. Davajte vety,ktore zopakuje. Dobre je hladat rozdiely medzi obrazkami.
Dobre su rozne grafomotoricke cviceniea na rozvoj motoriky...kreslenie obrazkov do "krupice",kt. vysypete napr. na plech na pecenie🙂).
@sunny8 zosity pre predskolakov su na nezaplatenie, strasne ich to posuva vpred. Na chodnik som kriedami nakreslila geometricke tvary a hovorila som im na ktory maju skocit, tak isto s cislami. Rozlozene knihy na zemi, museli zdvihnut najvacsiu, najhrubsiu, najlensiu, predposlednu v rade... Rozdelit na dospelacke, detske, najst medzi nimi diar. Poukladat 10 veci na stol, dieta si ich ma zapamatat otocit sa, vy zoberiete jednu vec a dieta musi prist na to, co chyba. Chitit hracku, dat ju doprava, dolava, hore, dolu. Takisto je dobre pexeso alebo domino pripadne clovece. Snurky viazeme o tycky na stolicke. Nachystat nejake veci (napr. Co patria do kuchyne) a zamiesat do nich nieco, co tam nepatri. Precitat rozpravku, potom sa deti pytat o com to bolo, kto tam vystupoval, kto bol zly, kto bol dobry a preco, ako to dopadlo? Ked sme boli tak dlho doma, bolo treba vymyslat😉
@sunny8 ja som malej vytlačila pracovné listy, každý deň si spravíme 2-3 úlohy! Ona síce pôjde len do predškolky od septembra, ale je veľmi popredu! Proste opakujeme stále geometrické tvary, farby, počítať vie do 100,citat už vie tiež a dovolím si povedať, že ako tretiak na základke 😉 momentálne ju baví scitavanie čísel do 10, používa prsteky! Vie celú abecedu, písať tiež, samozrejme píše ako počuje 😂 momentálne logopedicka nerobí, tak sa snažíme učiť písmenko r! Veľa ľudí sa smeje, že už môže prvý ročník aj preskočiť, že sa tam bude nudiť! Nikdy som ju nejak k ničomu nenutila, proste sama sa za pochodu učila
Dnes som syna ucila viazat snurky a 12 mesiacov 😀 okrem toho mu kupujem na preskoly.sk zosity pre predskolakov,cvici pisanie, bludiska spajacky atd. Trenujeme L R (chodi na logo), slovne retaze MamA-AutO-Oko.