Aktivity počas lockdownu

mirola
19. dec 2020

Ludia, dnes je len prvy den.. den kedy sme mali celkom vela cinnoti.. stromcek, pecenie, varenie, vyzdoba.. napriek tomu nas uz poraza, ze sa nemame ist kam prejst, myslim tak do mesta uzit si svetielka atd. S muzom sme si povedali, ze si na kazdy den musime vymysliet daku aktivitu.. takze zajtra mame umyvanie okien ako povinnu a zabavnu korculovanie/kolobezkovanie.. dnes este malovanie a pexeso.. poradte aj Vase napady ako zabit nudu.. aby sme to prezili v zdravi do toho 10 🧠

sasa1310
19. dec 2020

@mirola do akého 10? Do 29. 12. 2020.

jana_eyre_2
19. dec 2020

Ja sa teda málokedy nudím takže asi úplne poradiť neviem.. máte či nemate deti?

Pre mna je dôležité ísť každý deň mimo domu - najlepšie do lesa, kde sa prejdeme, vymrzneme.. detom sa potom lepšie hra, ja dokola upratujem a robím jesť 😅 večer čítam, maľujem na kamene, pozerám hbogo..

S deťmi si denne zacvicime jogu podľa YouTube, majú.diskoteku, blaznia sa..
.

Mám v plane medzi sviatkami naplniť auto jedlom a dekami a pôjdeme niekam.dalej od domu kde snáď bude sneh a trocha sa tam vyblaznime a zohrejeme a najeme v aute.. ja sa nejako lockdownu nebojím, som introvert užívam si že sme spolu doma.. jedine čo mi vadí sú hádky čo deti vedú napr.kvoli fixke alebo dinosaurovi.. 😅

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirola
autor
19. dec 2020

@sasa1310 vsade pisu do 10. januara.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasa1310
19. dec 2020

@mirola kde všade. V uznesení vlády je do 29.12.2020

veronikaszabova
19. dec 2020

@sasa1310 bude sa to predlzovat. Do 29teho je tam dane, lebo dovtedy plati nudzovy stav.
Obchody su zatvorene do 10.1

hettinka
19. dec 2020

@veronikaszabova zatiaľ to len povedali. Vo vyhláške hygienika nie je dokedy, len odkedy.

martinastaj
19. dec 2020

Takže keď sa chcem ísť prejsť do mesta, iba tak, nasať trošku Vianočnej atmosféry môžem ? Nesledujem TV, tak sa v tom trošku strácam 🙂.

mogaa
19. dec 2020

@mirola ale veď okrem zatvorených obchodov nie sú žiadne obmedzenia také čo neboli....to ste doteraz behali len po obchodoch? veď prejsť po meste sa môžete, určite nikoho nebudú zastavovať v meste policajti kde ide...a ak by ste náááhodou natrafili na takých aktívnych policajtov - individuálny šport(prechádzka), starostlivsť o blízku osobu alebo prechádzka v prírode(do tej prírody idete cez mesto)

monika494
19. dec 2020

Skuste s detmi piect, zdobit stromcek. Ved do prirody sa moze, niekam za mesto.

goodidea
19. dec 2020

@mirola zobrať auto ak máte a ísť niekam do prírody, prechádzky v prírode ..lese robia divy...nadýchať sa čerstvého vzduchu troška nechať vystipat líca..

mogaa
19. dec 2020

.@martinastaj nikto nepočíta že teraz všetci budeme zatvorení do konca roka.....zákaz vychádzania sa urobil hlavne preto aby sa ľudia nezhlukovali alebo nešli tam kde je plné mesto ľudí.....vôbec nikto ti nič nepovie keď navečer sa prejdeš cez mesto niekde do parku alebo pôjdeš navštíviť babku(starostlivosť o blízku osobu), či s deťmi pôjdeš na prechádzku.....samozrejme čo najviac sa vyhýbať ostatným ľuďom, to že som vonku a mám rúško neznamená že sa nemôžem nakaziť......

gubiko
19. dec 2020

super téma aj váš prístup sa mi páči (teda že povinná jazda a zábavná jazda🙂.
nám pomáha každý deň vypadnúť niekam von, deti vymrznúť, pojašiť sa vonku. väčšinou to spojíme s nejakým bufetom/výdajným okienkom/pumpou s kávou, prípadne vezmeme deku na sedenie a termosky s čajom a kávou, koláčikmi, tyčinkami. závisí, kam sa vydáme, a či sa nám chce chodiť, alebo len vyvetrať. závisí aj od počasia a ako sme unavení.
doma sme piekli a zdobili medovníky, zdobiť stromček chceme, vyrábali sme ozdoby na okná (také tie vystrihované vločky), dá sa vyrobiť ozdôbky aj na stromček, napríklad zo slaného cesta, prípadne zabaliť do celofánu kúsok čokoládky ako salonky (vlastne počkať, to by u nás asi nešlo, zjedli by to, kým by to zabalili 😀). natáčali sme video s deťmi s vianočným prianím (pesnička) pre rodinu, to nám zabralo celkom dosť času sa naučiť text, a potom natáčať ich, kým z toho bol nejaký zmysluplný celok 😀 potom sme si to púšťali.
a taký budeme mať zhruba každý deň. pôjdeme von, do toho nejaké pečenie, zdobenie, vyrábanie hocičoho (kľudne aj vianočné priania, tento rok ale vynechávame), puzzle, kapela, to má dcéra rada, že hráme všetci na hudobný nástroj. a tiež samozrejme telka, svokrovci nám posťahovali staré Disney-ovky, videli sme už Popolušku, Robina Hooda.
a tiež uvítam ďalšie nápady 🙂

sasa1310
19. dec 2020

@veronikaszabova ja myslím, že téma je o lockdown a nie o zatvorených obchodoch. A lockdown, tzv. zákaz vychádzania platí do 29.12

gubiko
19. dec 2020

@jana_eyre_2 diskotéku sme mali minule aj my. a tá joga je super nápad. lebo keď cvičím doma pilates, furt oxidujú okolo, ľahnú si na mňa, podlezú ma, ide ma z toho poraziť. no keď ich zapojím, že budeme cvičiť všetci spolu a nedám si veľké očakávania, možno z toho bude celkom haluz 😀 vďaka za tip!

34katka34
19. dec 2020

@sasa1310 ale to sa opäť predĺži o ďalších 45 dni.

sasa1310
19. dec 2020

@34katka34 aktuálne je všetko platné do 29.12. Čo bude nevie nik. Možno sa ani nepredĺži, lebo ho nebude mať kto odhlasovať.

kellypiu
19. dec 2020

neviem teda ja nejaky zasadny problem s tymto nemam, furt mame co robit, predsa len doma roboty a roboty, vencit psa chodime stale, kazdy mame nejake svoje hobby takze nemame problem 🙂

zuzanockamt
19. dec 2020

tak ja žasnem, že sa niekto nudí...ja mám LD už viac ako rok a nudiť som sa nestihla 😂 dni sú pre mňa krátke...a vonku som každý deň

jana_eyre_2
19. dec 2020

@gubiko ešte aj tabatu máme radi, taká blonďavá slečna čo robí, pri tom sa maximálne unavime 😁

gubiko
19. dec 2020

ľudia moji, toto nemyslíte vážne. keď nemáte tip na aktivity, načo sa vyjadrujete? dávajte tipy, minimálne dve nás zaujímajú 🙂 nie že by som sa nudila, ale aby som sa zabavila ešte aj inak, čo je sakriš na tom?

gubiko
19. dec 2020

@jana_eyre_2 tak toto ja nedávam, neznááášam tabatu 😀 ja som rada, že pilates udýcham 😀 😀 😀

jana_eyre_2
19. dec 2020

@gubiko chapem 😂 ja tam tiež niektoré veci radšej preckam..

gubiko
19. dec 2020

@jana_eyre_2 😀 😀 😀 aj tak ste super, že sa púšťate do takýchto vecí. ja skúsim s nimi ten pilates, bude švanda 😀

mirola
autor
19. dec 2020

My sme dnes aj piekli, aj robili ten stromcek, vyzdobu. Mame dva a pol rocneho syna a skor nam ide o to mat nejake rodinne aktivity, ktore su zmysluplne a nie je to len upratovanie a varenie. Po rodine sa nechystame skor ako na Vianoce, von samozrejme chodime, ale ajtak sme najviac doma a uz dnes ma to nebavi 😅

meluela
19. dec 2020

@mirola vsak mozte ist do prirody, to nie je zakazane ... mne ochorelo jedno z deti, to je este len "radost" trcat doma 😀 ale zatial prvy den celkom ok

kristi0000
19. dec 2020

Zo synom hrame pexeso kreslime vyfarbujeme čitame knižky hrame človeče a lepime hrame sa z legom je vela aktivit 🙂
Učime sa pismena a čisla bude ma 4 roky 😊😊😊

mamutka
19. dec 2020

My sme dnes boli v zoo, okrem nás len dve, tri rodinky. Stačí sa dobre obliecť a zobrať si proviant, keďže je všetko zatvorené, aj bufet aj pavilóny. A inak chodíme do lesa, už celé roky, nie ze teraz, lebo sa zavreli obchody. A doma keď sa nevadia o autíčko ci kyslík, tak aj hudba veľa urobí, pustia si, skáču, stavaju vlakom dráhu. Ale hlavne von treba.
Aj tak je to cele na prd, čo počúvam, ľudia pekne naplánovali chlastacky, chaty, akoby nič, to už len bude paráda. Niekto bude doma ci v lese a niekto sa už o šírenie korony postará aj za iných. Debilna slovenska natura

jumama
20. dec 2020

Tip na aktivity s detmí: Na baliaci papier nakreslit mapu mesta a lepit tam male domceky, ktore si budete vyrabat a vyfarbovat. Pre mensie deti mozete vyrobit z roznych casopisov hladaciu hru, ze na ten baliaci papier povystrihujete a nalepite rozne obrazky taku obrovsku kolaz, hoc aj z letakov, polozite na zem, alebo nalepite na dvere a mozu hladat podla zadania rozne veci, nasu to velmi bavilo v tom veku okolo 2,5 roka.