Ahojte, prosim vas poradte, akou technologiou si mozem dat spravit obocie ked kojim. Dakujem
@jajanka31 ceruzkou. Ešte môžeš zatajiť kojenie a dať si spraviť čo chceš, ale v prípade škaredej alergickej reakcie alebo keď ti to nechytí ako má a zbytočne vyhodíš peniaze, sa sťažuj tej na ktorú sa pozeráš ráno v zrkadle. Má to svoj význam, prečo sa netetuje v tehotenstve a počas kojenia. Vydržala si doteraz, tak ešte chvíľu vydržíš a na leto to ozaj nie je úplne ideálne.
@jajanka31 aká iná?? Microblading, pudrove, akékoľvek - všetko je to o narušení pokožky a vnesení pigmentov, všade máš tie isté riziká. Môžeš si dať farbiť (to ti vydrží tak týždeň) alebo každé ráno dokresliť ceruzkou. Pol roka po ukončení kojenia sa môžeš dať tetovať, spôsob sa vyberá podľa tvojho typu pleti.
@jajanka31 ja som si dala pudrove obočie robit v dobe, keď som ešte kojila a v pohode nebol problém
Ja ako kozmetická by som si tetovanie počas dojčenia nedávala robiť. Dôvod? Hormóny... Nemusí to tetovanie dobré držať, koža je stále citlivá, môže viac bolieť, rýchlejšie vyblednut pigment. Sama cítim na sebe že aj počas tehotenstva sa pokožka mení. Čo som si robila predtým, teraz nemôžem, lebo vidím že to proste nie je vhodné. Takisto zákaznícky ktoré dojcili mali reakciu po ošetrení ( čo normálne nemavali) ...nie to ešte po tetovaní..tiež som tomu neverila, ale proste vidím že telo sa mení...počkaj
@jajanka31 je taky gel farbiaci na obocko, nanesiem na noc - necham trichu obschnut a idem spat, rano zlúpnem a mam upravene. Dokopy 5 minut mi to trvá.
@michaela329 ako sa to vola?
@lasona pripajam sa tuto ku kolegyni, ako kozmeticka tiez tetovanie kojacim neodporucam z dobodu mozneho zleho chytenia pigmentu, preto by vzdy mala zakaznicka kozmetičku oboznamit a kozmeticka by ju mala poucit o moznom vysledku
A ja taktiez kojim a napr. pri farbeni vlasov, alebo farbení obočia badam rozdiel ako pred kojenim.Ja by som ti tiez poradila farbu na obocie, ja si robievam tmavo hnede a mne vydrzi taky tyzden a potom mi nevadi ked bledne, paci sa mi to... farbu si vies kupit v dmke
@jajanka31 ja mam toto
@jajanka31 a robi sa s tým lahko, je tam štetec, len si obocie ucesem a vytrham, ak treba a nanesiem. Klasická farba sa musí riediť a umyvat... Toto sa mi na domáce použitie paci viac, vydrží tak 3-4 dni, ale ja som hodne tmava, ja to chcem mat výrazné 🙈
@michaela329 dakujem vyskusam
@jajanka31 mne vzdy dobre chytali refectocilky (toto je profi farba) a henna. Skus si pozriet nejake video na youtube, ...staci zmiesat 1cm farby s peroxidom do kremovej konzistencie a naniest na chlpky šparatkom alebo malym štetcom, dobré je okolie potriet niecim mastnejsim (napr vazelina) nez sa naucis mat spravny tvar obočka v rukach, ja potom zafarbene obocko este dotvarujem ušnou tyčinkou (vyrovnám) a necham posobit. Snaz sa ho natriet cim skôr, pretoze farba hned posobi. A na zaciatok si nechaj farbu cca 3min, neskor uvidis ci je pre teba slabé a kľudne ho nechas posobit dlhsie. Pred farbenim si obocko odmastni pleť vodou a potom staci farbu len odstranit tamponom..
@jajanka31 ja si davam u kozmeticky upravit a nafarbit kazdy mesiac. Mne to 4 tyzdne vydrzi, ak si velmi neumyvam tvar- teda len tamponom micelarnou - ale okrem obocia a pri zmyvani vlasov sedim vo vani a zaklonim sa… Akurat mam treti tyzden a este je super, este 2-3 tyzdne vydrzi… nechavam si take tmavsie spravit a postupne bledne
Obočie s kojením nemá nič spoločné