Akou spoločnosťou je najvýhodnejšie poslať kočík?

michaela9999
23. apr 2015

Ahojte. Idem posielat kocik, trojkombinaciu - vajicko, vanicku + konstrukciu. Musia sa poslat ako 3 baliky a tym padom platit 3x postovne alebo sa to da sklbit do jedneho? Spolu to zabalit nepojde, preto sa pytam. Ak to budem posielat slovenskou postou, je nevyhnutna aj krabica alebo staci obalit foliou? Pozeram rozne kurierske spolocnosti, ale osobna skusenost je asi najlepsia. Chcem, aby dotycna pani zaplatila aj postovne aj sumu za kocik, ako to prebieha na poste? Dakujem za rady.

kiki68
23. apr 2015

neviem odkial kam posielas a ci zo zahranicia, mne sa osvedcilo pri velkych balikoch DPD a carexpress. Teraz som mala aj balik cez uloziste poslany, to islo tiez nejako pokutne cez DPD. DPD mi posielaju velke veci z nemecka (ako ne kociky,ale technicke veci) a nebol s nimi jediny problem. Na tu vahu co to malo tak lacne a rychle. Carexpress mi dokonca dorucovali velky obraz, vyslo to 8 eur. O sposobe balenia sa porad s tou spolocnostou. Ale odporucam krabicu a dobre zabalit,lebo ked to kdesi odru,tak darmo budes lamentovat...

viz
23. apr 2015

@michaela9999 pozri Konikovsku postu. Tu je popisane co ti to ponukne ako predavajucej https://www.modrykonik.sk/market/predaj-konikom/
Kupujuci z toho maju ine vyhody.

ivet1371
23. apr 2015

Dcéra posielala tak ze celú trojkombinaciu zabalila spolu foliou a zaniesla na poštu a kurierom posielala platila do 13 eur

michaela9999
autor
23. apr 2015

@ivet1371 Dakujem. Tiez sa mi to zda najpraktickejsie cele spolu zabalit, ale to bude mega balik. Co som volala, tak niektore posty vyzaduju krabicu, niektore foliu, tak som z toho niekedy jelen, ked sa ani oni nevedia dohodnut. Dufam, ze to cestou neposkodia, ked to nebude v krabici, aj ked to urcite poistim.

ivet1371
23. apr 2015

@michaela9999 bol ti veľký balík.nepoistovala ho a dosť tej fólie tam dala

viz
23. apr 2015

@michaela9999 najlepsei je ked to je v pevnom obale. Nemusi to byt zrovna krabica, ale staci kartony po stranach dat a zafoliovat.

18lenussa
23. apr 2015

poštový kurier..tam môžeš poslať balík (3ks) a ráta sa iba ako jeden balík. Zaregistruj sa na www.mojezasielky.sk a ked si vyberieť kuriera tam sa ta bude pýtať koľko je na jedno podacie číslo balíkov a uved 3. Mi takto na firmu posielame. Rátajú iba ako 1balík. Napr GLS i ked má balík jedno podacie číslo, tak to berú ako 3 balíky a platí sa viacej.