Ako zvýšiť záujem o tovar v second hande?

15. aug 2022

Hľadám nejaké nápady a rady ako zvýšiť záujem o kúpu oblečenia. Máme kamennú predajňu Second Hand a rozhodli sme sa, že nahodíme nejaký tovar na internet (pridávame ho najmä do rôznych fb skupín určených na predaj, väčšinou ide o detské veci), predávame skutočne za pár drobných, niektoré kúsky sú ako nové, ale záujem je dosť malý, chcela by som to dostať viac do podvedomia ľudí, nepoznáte nejaké stránky, alebo čo sa vám osvedčilo pri predaji?

luccija
15. aug 2022

Na FB market place, alebo si spravit stranku na
FB a platit reklamu

lasona
15. aug 2022

Obávam sa že trh je už plný ...každý sa zbavuje handier....veci sú dostupné za pár supov....a teraz je populárny ten vinted...

evica17
15. aug 2022

No najlepšie v meste kde predavas robiť reklamu, cez net to nebude žiadna sláva nakoľko ja osobne by som si kúpila radšej v kamennej predajni ako cez net,lebo poštovné a riešiť všetko okolo toho s mi nechce. Iba také špeciálne veci ako kombinézu a iné kúpim aj cez net ale body a obuv detské veci nie

pinkgirl
15. aug 2022

Treba osloviť miestnych ľudí - letáky do schránok, na vývesky v meste. Vymysli rôzne akcie ako šťastná hodinka 1+ druhý kus za polovičnú cenu, ja napríkoad by som privítala keby bolo detské oblečenie potriedené podľa veľkosti - tak si nájdem konkrétnu veľkosť môjho dieťaťa a už len vyberám.

galganka
15. aug 2022

Sekáč u nás upcykluje. Baba šije nadherné veci. A z času na čas usporiada bazár, kedy iní prídu a pred jej predajňou predavajú svoje veci. Každý ide vtedy aj dnu na preňúrenie. Funguje na IG, má fajn reels, robí si reklamu, spolupráce,...

dilino
15. aug 2022

Ide o to v akom meste menšie, veľke máš konkurenciu.Sú v meste sekáče neni dobre mať konkurenciu.A samozrejme dobre ceny lebo ked dáš na vec takú sumu výsoku tak to si radšej pôjdu kúpiť do obchodu normálného.U nás ked niečo otvaraju prevadzku hlasy miestný rozhlas aj tri dni po sebe.Ze sa o tom dozvieme.Musiš mať akcie aj za 0,50 centov vypredaje predtým než doplniš nový tovar všetko predchadzajuce vypredať a nove doplniť.

sun_shine_2020
15. aug 2022

1. do miestnych novin reklama (stoji to peniaze),
2. vytvor si na FB stranku (je to zadarmo) a pridavaj foto (skus sa inspirovat Humanou - oni zvyknu dat foto co maju v predajni, kedy maju stastne hodinky, akcie, atd...). Ak ti sedi oblecko, tak sa pofot v nom a sup na FB stranku, ze aha, pozrite ake skvele kusky najdete u nas 🙂
3. cez marketplace mozes predavat baliky oblecenia (napr. chlapcenske oblecenie velkost 80, 15 ks oblecenia za XY -vela mamiciek uprednostni balik oblecenia od jednej osoby ako kupovat po kusoch)
vela stastia 🙂

oli18
15. aug 2022

U nas konkurencia je, napriek tomu sekace nezanikaju. Ja chodim do troch. Jeden ma 150 fotiek na FB kazdy tyzden na novy tovar, ktory je pekne nafoteny na figurine. Z kazdeho kusa su 2-3 fotky, aby bolo vidiet aj vzor zblizka. V ten den stoja baby pred obchodom pol hodinu pred otvorenim.
Dalsie dva maju rovnaky system, 2 dni pred novym tovarom je jeden den 50% z ceny na visacke, druhy den 50 centov za kus. Na 50 centov je velmi vela zakaznikov, najma z osad.

slovenka753
15. aug 2022

Z mojej skúsenosti je oblečenie jediná vec, ktorá sa nedá predať ale iba darovať. Takže neviem. Ja do sekacov nechodím výlučne z toho dôvodu ze v oblečení sa treba dosť hrabať. Ak by to bolo nejako normálne uložené tao by som občas nakukla.

autor
15. aug 2022

Ďakujem za rady dámy, avšak mne ide skôr o predaj na internete. Kamenná predajňa nám vynáša dobre, na internete sme sa rozhodli predávať ani nie tak pre zisk (aj keď samozrejme zadarmo nič nedávame), ale skôr preto, že sa nám tovar hromadí a chceme sa ho aj takýmto spôsobom “zbaviť” nakoľko ho musíme točiť, neustále chodí nový. Keď som nahodila pred pár dňami na fb stránky zopár kúskov bola som si istá, že to pôjde ako po masle, kúsky sú fakt krásne a predávame po 1€ Max 2€. Na moje prekvapenie to ale tak nadračku nejde, čo ma celkom mrzí, rada by som oslovila viac ľudí, vždy uvádzam, že sa na cene vieme aj dohodnúť, nemám problém ešte aj znížiť alebo prihodiť niečo zadarmo, len neviem ako sa dá viac ľudí osloviť, na fb som len v pár skupinách a aj musím dávať pozor na pravidlá, nespamujem, takže za deň pridám do každej skupiny len jeden príspevok. Ale máte pravdu, trh je oblečením presýtený, za hodinku v skupine pribudne aj 30 príspevkov ohľadom predaja oblečenia.

oli18
15. aug 2022

Aj tu na MK je skupina SH. Chodím tam, ale nikdy ma nič neoslovilo. Veci sú zle nafotené, väčšina na stole, či podlahe, pokrčené a v páse stiahnuté, čo skresľuje strih. Takže základ úspechu je správne veci nafotiť.

mergimar
16. aug 2022

A kde prosím ťa na webe predávaš tie veci? Kľudne do IP, aby sme nerobili reklamu.

autor
16. aug 2022

@mergimar písala som správu 🙂