Ako zvládnuť nekonečný pesimizmus?

moonlightka
19. okt 2011

Ahojte chcela by som sa podeliť o svoje pocity. Mam totiž pesimizmus v krvi. Aj sa snazim mysliet pozitivne, no mam pocit, že to vôbec neviem. Vsetko je pre mňa šedé. Ešte aj tam, kde nie je problém ja si ho urobím. Pred všetkým mám už dopredu strach. Niekedy mám pocit, že mi je najlepšie zalezenej do mojej ulity. Ale tak strašne túžim po svetle. Neviem či niekedy vybojujem ten boj, ale tak veľmi by som chcela žiť normálne, nie v nekonečnom smútku a obavách. Pritom mám pocit, že je vo mne viac ako ukážem svetu. Chcela by som zakričat: Halooo aj ja som tu!!!

monr
19. okt 2011

@moonlightka asi by pomohla navsteva psychologa, ci psychiatra, a myslim to vazne. pomoze

filipal
19. okt 2011

@moonlightka ide o to, ci si pesimistka zalozenim, alebo len v poslednu dobu pocitujes nejaku zmenu nalady.
moze sa u teba jednat o uzkostnu poruchu.
je tazke naordinovat si pozitivny pristup, ked ho nemame....neda sa ist sustavne sama proti sebe.
Monr ma pravdu, ze odbornik by ti mohol pomoct. skus napisat viac.

twinflame
21. okt 2011

@moonlightka toto je podľa mňa širšia otázka. Pesimistom sa človek nerodí, ale sa ním stáva. Otázka teda je, prečo si pesimistka? Stalo sa Ti niečo, čo podkopalo tvoje sebavedomie a nevieš sa z toho dostať? Ublížil ti niekto tak veľmi, že sa cez to nevieš preniesť? Nekritizuje ťa niekto stále kol dokola? Zo skúsenosti z môjho blízkeho okolia by som ti poradila začať svoj pesimizmus riešiť, nech má akékoľvek príčiny. Ľudia sa ťa časom môžu začať strániť, lebo neustále nie, nedá sa, nie je to možné je aj pre okolie ubíjajúce. Odoberá to energiu, stále počúvať len to ako veci nejdú. Staneš sa časom úplne pasívnou, čím sa dostaneš do začarovaného kruhu.