Maminky ahojte robím si autoškolu syn má rok a pol a druhé čakáme manuál mi nešiel tak som prešla na automat čo bola možnosť ešte. Ako zvládnuť autocvicisko celkovo autoškolu termín druhého bábätká mám v januári .
Mám strach že ti nedám , moc mi to nejde..
Toto je vec ktorú musíš zvládnuť sama , je to manuálne takze ti nikto nepomôže žiadnou radou proste musíš cvicit cvicit cvicit
To sa musíš naučiť sama, budeš šofér, jednou nohou v base a jednou v hrobe.. Na cestách treba zodpovedných šoférov... Preto sa to nauč sama, opakovanie je matka múdrosti.. Cvicisko som mala cez kolky a potom cuvanie rovné a bočné... To zvládneš len nemaj strach... Ja som od ukončenia autoškoly nesoferovala aj 2 roky cca.. Potom som začala zo dňa na deň nemala som na výber... Naučíš sa... Musíš chcieť a zbaviť sa strachu
Veď na to je tam inštruktor ,aby ta to naučil 🤷 ja som bola tiež strašne teľa ale mala som úžasného ,trpezlivého inštruktora a na skúškach som to dala ako nič..
Rutina… dookola to skusat, prechadzat, desiatky, stovky, tisicky opakovani. Ale aj rozne modifikacie na cvicisku, nie len to zakladne.
tak ked to zvládli iné.
ja som VP robila od minulého roka 8-9mesiacov... kvôli korone... treba sa sústrediť na cvicisko na tie kuzele kde kedy točiť, kedy aký spetak kukat ,ktorou tycou sa riadiť...
a keďže som to zvládla tak že mám 150cm a medzicasom som za tie mesiace aj otehotnela, čiže som mala po menej hodín aj teórii..cvicisko... trenazer sme my nemali no aspoň ja 😃
a musíš cítiť či to vieš alebo nie.
ja som vedela že viem šoférovať čiže som sa nebála, testy som si robila dávno predtým ako som šla na AŠ...
a taktiež som sa bála ľudí na ceste keďže sú vselijaki či na autach na bicykloch alebo chodzi... a potom cvicisko dokopy som ho mala možno 4x ,na začiatku prvá jazda hneď dobrá, len mi robilo problem si zapamatat kedy tocit kedy čo pozerať ale ja som už bola vo vysokom stadiu tehotenstva a nevladala som ...
teraz mám už mesiac od skúšok a vždy s si vravela viem to a hotovo ... robila si testy a policajt nakoniec meskal ani si veľa ľudí nevsimal keď sme robili viacerí na viac druhov a aj to že bolo strašne teplo 👍a jemu sa tiež veľmi n3chcelo tam byť celý deň,
a to že máš deti nechápem čo s nimi to ma spoločne 😳😧🤔🤷♀️
tak držím palce
Myslim že som tehotná a je to časovo náročné. 😇
Ja som akurat dokoncila vodicak kvoli korone po roku a pol popri dvoch malych detoch. Skusky som mala minuly tyzden, dve noci som nespala, co som sa tak bala. Na jazdu som si akosi viac verila, ale najviac som sa bala cviciska. Chodila som vela aj s muzom trenovat, instruktorka hovorila, ze tam mozme chodit, ale raz mi nahodne zaklopal policajt na okienko, ze bez instruktora nemam, co sediet v aute, ci chcem odklad vodicaku, tak odvtedy som sa tam uz bala sama chodit. Den pred skuskami sme uz na cvicisku neboli, mala som len jazdu..Isla som ako posledna...a uplne som sa sustredila, pomalicky...a dala som to. Ja som mala take zachytne body, kedy tocit plny lavy, pravy...drzim palce, neboj to zvladnes
Riadne sa.bojim vôbec mi to nejde 😭😭 to cvičisko neviem kedy čo 😭😭
a koľko vôbec už robíš vodicak?
jaj tak treba myslieť pozitívne a využiť pomoc znamych alebo rodiny manžela 😊 naplánovať si jazdy vtedy keď bude môcť byť pri malom niekto a hotovo. netreba sa stresovat a ešte keď si tehotná, brať to športovo... nespravis máš ešte opravné a tie už musí dať každý
@nikk3y som len začala mala som 3 jazdy.
Musíš. Polož si otazku: prečo robíš vodičak? Aby si Šoférovala. Teraz to musíš dat medzi kuzelky, bude situácia kedy budeš musieť napchať auto rovnobez e medzi dve autá s cuvanim do kopca a ešte ta možno budú aj vytrubovat nedočkavci.Alebo len zaparkovať pred prepchatym Lidlom. Teraz je to nič, to sa fakt musíš naučiť kedy na čo pozeráš, čo máš vidiet v zrkadle a podla toho točiť volantom. Iné to bude už na ostro, tam ti pomôže len rutina, rutina, rutina a neprestávat šoférovať.
ježiš to niic 🤦♀️😃 do toho sa dostaneš...
ja som mala kolegyňu a ona vôbec ani nevedela čo je ručná atď a spravila to ....veľa šťastia snáď vám nestopnu AŠ keďže už pomaly začína 3vlna a dnes to vysielali že sa už zacala
@oblecenie99 presne 👍😊
Presne to cvicisko nejde ani mne a to uz mam za sebou 10 jazd... :/
Ahoj ,ja to isté, robím si na automat ale autocvicisko je pre mňa úplná hrôza, ešte mam 4 jazdy a skúšky, ale vôbec mi to nejde , s inštruktorom ako tak ,ale sama na skúške to nedám, a ani nehovorím ze jazda v premávke ide bokom keďže všetky jazdy mam na autocvicisku ☹
ved na to je autoskola aby ta to naucili