Ako zvládate štúdium výšky popri malom dieťati?

gabrielagaladova
30. nov 2017

Ahojte, mám takmer dvojročného syna a vážne uvazujem nad štúdium na VŠ. Konkrétne predškolskú a elementárnu pedagogiku v Bb alebo NR. Prosím vás, tie čo máte skúsenosť s externými štúdiom popri dieťati... Ako sa to dá zvládať? Stíhate sa venovať dieťaťu dostatočne? A čo keď je v škôlke vystúpenie prípadne niečo, čo je pre dieťa dôležité a vy tam chcete a musíte byť? Skrátka ako to celé funguje? Nepodava si niekto z vás prihlášku a nepotrebuje parťáka? Ďakujem, ste zlaté. 😍 (Nie. Nie som karierista. Iba úplne normálna mama, ktorá chce, aby sa jej dieťa malo lepšie a aby mala jeho mama istejšie zamestnanie. A áno až teraz má kopla muza. Žiaľ. Keby som vedela predtým čo chcem robiť, urobila by som si školu dávno).

wetsel
30. nov 2017

Pokiaľ chceš ísť externe tak v tom nevidím žiaden problém. Tam býva vyučovanie počas víkendu, väčšinou celú sobotu. Takže ak ti bude mať kto ten jeden deň postrážiť malého tak je to v pohode. To znamená, že aj besiedky alebo niečo podobné v škôlke, pokiaľ budú cez týždeň budeš v pohode stíhať. A ono sa dá veľa krát vybaviť aj to, že keď si z väčšej diaľky tak nemusíš byť na všetkých prednáškach ale záleží na vyučujúcom 🙂 No a počas týždňa sa môžeš normálne venovať tak ako doteraz s tou výnimkou, že keď bude mať malý siestu sa budeš učiť

gabrielagaladova
autor
30. nov 2017

No predstavu mám presne takú... Ale často je realita iná a viem že veľa mamičiek študuje a ja ich straaasne obdivujem že to zvládajú... Ďakujem za podporu 😍😘

unctadorg
30. nov 2017

Skolu mam v sobotu a skusky povacsine cez tyzden. Ucim sa po veceroch ked maly spi ale pocas dna ak sa da. Venujem sa mu dostatocne. Teraz som tretiacka a pisem BP. Rodila som v priebehu zimneho semestra v druhom rocniku.

deti95060810
30. nov 2017

1.nikdy nie je neskoro a
2. človek by sa mal vzdelávať po celý život....
ja som študovala denné štúdium a nebyť pomoci rodičov tak ani nedoštudujem......

gabrielagaladova
autor
30. nov 2017

Waw klobúk dole!!!!! Rodit a študovať a... No... Waw... Šikovná si veľmi. 😉 A čo študuješ ak môžem vedieť?

unctadorg
30. nov 2017

@gabrielagaladova financie, bankovnictvo a investovanie v Ba. Na Ing. sa hlasim do Česka :D uvidim ci to vyda ...🙂

laurensixx
1. dec 2017

ja robím od septembra odznova strednú a už to je masaker :D malá sa narodila na konci októbra. Mám kamarátku, čo rodila počas maturitného ročníka, odmaturovala, jej malý má 7 mesiacov a teraz je prváčka na výške, no...Dá sa, neni ľahké.

ivu80
1. dec 2017

@gabrielagaladova velmi záleží aj od toho,aké je bábätko..ja som zacala študovať diaľkovo,keď mala dcéra 3 mesiace a dalo sa to úplne v pohode..škola bola v piatok poobede a v sobotu celý deň,s hodinovou pauzou,to som odbehla vždy nadojcit malú 🙂 to bolo pred skoro 18 rokmi..dnes mám ročnú dcérku a neviem si toto ani predstaviť,taká je malá na mne závislá(alebo ja na nej😀)..ale od septembra chcem ísť študovať diaľkovo znova,tak uvidíme..

gabrielagaladova
autor
1. dec 2017

@laurensixx veď to že som si vedomá že to nie je ľahké určite skĺbiť všetko, no keď to dokážu iné, prečo ja nie? Tým sa nejak utesujem. Ja som strašný bojko nerozhodný ale keď sa rozhodnem tak idem cez mŕtvoly. Je to pre mňa veľký krok a mám v hlave iba to že to musí vyjsť...

lululilien
1. dec 2017

Ahoj, ja som si pri mojom dokončila prvý stupeň a vyštudovala aj druhý 😄. Externé na mojej škole nefunguje, tak som si vybavila u niektorých prof. individuálny plán. Keď som musela ísť do školy, pomohla mi moja babička a aby z neho nebola úplne zničená, chodila ku mne mladá baba, ktorá s ním rozprávala po taliansky (muž je talian). A niekedy išiel do školy so mnou 😂. Poviem ti, že "letné prázdniny" s ním som si užívala 😄... Inak všetky mladé maminky ktoré poznám to zvládli. 😉

miamaria
1. dec 2017

Ahoj, vsetky sa da 🙂 ja som rodila tyzden pred zapisom na VS, potom to bol trojrocny masaker, po prvom semestri sme sa museli zamestnat kvoli praxi, takze male babo, prednasky, skusky, prax v nemocnici, praca na tri smeny, domacnost, ucit sa po nociach a nocnych, pisat prace ... no uf, sama sa cudujem, ze som sa nezblaznila z toho, casto rano do prace, poobede do skoly, vecer sa ucit a rano zase na prax do nemocnice, poobede do prace alebo na nocnu, no psycho, luto mi bolo maleho, ale vzdy som si hovorila, ze je to pre jeho dobro a buducnost, vela pomahal manzela svokra moja mama kto mohol, neviem si predstavit, zeby chodil na tyzdnovky, to by sa nedalo ... drzim palce ale urcite chod, da sa to 🙂

1bambinko1
1. dec 2017

Choď tam kde to máš bližšie, to ti dosť pomôže keď budeš mať prednášky do rána do večera tak sa ti nebude chcieť trepať ráno a večer tri hodiny a inak si myslím, že sa to dá zvládnuť

gabrielagaladova
autor
1. dec 2017

@1bambinko1 no len ma musia zobrať tam kde to je bližšie... To by bolo ideálne úplne.

laurensixx
2. dec 2017

@gabrielagaladova TIEž MáM PRED SEBOU CELé 4 ROKY STREDNEJ, musím to nejak dať, nestíham, ale verím, že to nejak výjde, že si nájdem čas a tak..veľa šťastia 🙂 asi neni taký zlý nápad si tú školu urobiť

sofinka156
2. dec 2017

Ahoj ja som v septembri 2010 za cala pracovať a nastúpila som na VŠ externé po mesiaci som ostala tehotná 😊 v júni 2011 som porodila a ukončila prvý ročník a ďalej som študovala a už som 2 roky Mgr.a dcérka je práve prváčka ...Dalo sa ...miestami náročné ale manžel mi veľmi pomáhal začo mu nesmierne dakujem ...Keď sa chce všetko sa dá ... Kamoška dokonca počas materskej chodila na denné mamina jej strážila bábo ...Veľa šťastia 😊

gabrielagaladova
autor
3. dec 2017

@sofinka156 ďakujem 😊 waw super. Tak ako čítam tak to fakt nie je také nemožné ako som si myslela. Podporu doma mám len svokra je proti samozrejme ale to sa dalo čakať...

sofinka156
3. dec 2017

@gabrielagaladova pozri žiješ svoj život nie jej.... Tebe to pomôže v zamestnaní nie jej a keď ťa podporí muž nie je o čom ...Ja si idem teraz dorabat doplnkové na 2 roky a potom 2 roku anglinu čiže vecny študent 😁