Ako zorganizovať detskú izbu?

majulka115
11. feb 2018

Ahojte dievčatá, chcela by som poprosit o radu ako zorganizovať detsku izbu, mam ročnú dcérku a cakam chlapca. S manzelom by sme chceli uz zriadit izbu tak aby sa tam dalo uz spat. Byvame tu este len rok, tak zatial to bolo skladisko. Izba ma rozmer 3,5x3,5 m .
Alebo ak existuje nejaka aplikácia na ktorej by to slo, budem vdacna za napady a rady ;) a chceme tam dat poschodovu postel z masivu, od malicka vhodnu az po starsie deti 🙂, hlavne aby nas to aj finančne nezruinovalo

deti95060810
11. feb 2018

architekt ti to nevrhne najlepšie....

matabb73
11. feb 2018

Pozri na Modrá strecha, tam je kopec inšpirácii.

bosoriak
11. feb 2018

alebo si daj floorplanner.com, mozes si tam potom dat aj 3D pohlad pre lepsiu predstavivost. Inak v izbe 3.5 x 3.5 izbe toho vela nenarobis, pod okno pracovny stol kvoli svetlu (mozno kupit aj neskor, rocna to este nepotrebuje), poschodovu postel na bok a skrinu na oblecenie a na stenu police alebo regale na hracky. Do stredu maly koberec plus dobre osvetlenie a mas to. V IKEA zariadene za par eur a vydrzi to naozaj dlho. Inak sa to samozrejme da kupit aj inde, na mieru a podobne, ale to potom nesplni vasu poziadavku "aby nas to nezruinovalo". 🙂

aj internet je plny obrazkov, mozes sa inspirovat:
https://www.google.ch/search?q=small+shared+kid...

evittam
11. feb 2018

@majulka115 My mame odtialto -postel v modrom prevedení, skrinky aj modre aj ružové.😉 Izba 3,6*3,6.
http://www.vera-nabytok.sk/p/4054/komi-detska-i...

evittam
11. feb 2018
majulka115
autor
11. feb 2018

Ďakujem veľmi pekne za rady, regal a skrine isto zostavaju...veru skoda tych rozmerov :/

zabina27
11. feb 2018

@majulka115 tak keď regál aj skriňa ostávajú, už len posteľ vybrať oproti skrini, malý stolík so stoličkami ba kreslenie, plastelinu s podobne, detský koberec a záclony, preč nedetske veci z regálu, prípadne nejaké detské svietidlá alebo boxy na hračky do regalu

lenulienka1008
11. feb 2018

@majulka115 a tak isto nebude na škodu dokúpiť uzamikatelne kľučky na okná. U nás sa to osvedčilo

slnecnica82
11. feb 2018

Aj ja by som rada našla niekoho, kto sa tomu venuje, potrebujem niekoho kto mi urobí spálňu 😃

majulka115
autor
11. feb 2018

Rozmýšľala som ci by to neslo aj nejak rozumnejsie rozlozit alebo prehodit aby sa spravilo viac miesta...ale asi to nejde...budem musiet len farbou osviezit, nejake doplnky, zacinam sit tak nejak to uz zakombinujem...a rozmyslam nad zltou, sedou, mentolovou a ruzovou..nejak jemne aby to zas nekricalo...

duun
11. feb 2018

Ja by som tam veľmi farbička nedávala. Bude tam v otvorených regáloch dosť vecí - farebných. Bol by to chaos. A deti si asi dajú aj nejaké plagáty na stenu. Maximálne by som možno podelila deťom "teritórium" na stenách v neutrálnych odtieňoch (biela, šedé), prípadne tie "prírodné" ľanová, lomená biela a pod. Náter na stenu (ak nie sú problémy s vlhkosťou) s vyššou odolnosťou voči oderu. Nábytok zrejme nebude šanca zladiť do rovnakých odtieňov dreva, ak by to šlo, lepšia by bola znovu šedá či biela na nové veci k tým regálom.
Možno skús aj Sketchup Make na modelovanie.

duun
11. feb 2018

Navrhnuté v sketchupe. Kupovali sme z Ikea, potom je modelovanie ešte jednoduchšie, spravila som izbu a nábytok som väčšinou rovno stiahla zo sketchup warehouse priamo do modelu. Predtým, než niečo kúpim, vždy odskúšam na modeli (aby mi neposkakovali výšky skriniek, alebo aby som vedela, že to tam zmestím).

lindusss2016
11. feb 2018

Ja idem tiez robit teraz detsku s podobnymi rozmermi ore chlapca a dievca. A farby som vybrala tiez tie iste. Sedu na steny, vacsina veci v izbe bude mentolova a sem tam zlta a ruzova. Pokial su to pastelobe farby, vobec by som sa toho nebala a do otvorenych regalov si stale mozes kupit alebo vyrobit krabice, takze nic.sa tam nemusi byt.

katrinka8
12. feb 2018

Pridaj sa do skupiny, nájdeš inšpirácie, rady...
https://www.modrykonik.sk/group/4168/detail/

majulka115
autor
12. feb 2018

Ďakujem za rady a nápady, urcite steny zostanu biele ale dame nejake nalepky alebo obrazky zlte a sede, tiez zozeniem zavesy zltosede, malej dame ruzove doplnky apre malemu mentolove 🙂 prikladala som si aj latky ci sa to bude bit a vobec a ani sýte farby ani pastelove...postel vyroby asi manzel a to priblizne z takeho bledeho dreva ako aj regal aa skrine tak ani to nebude velky rozdiel 🙂 stol tam zatial netreba, bude tam viac miesta na hranie 🙂

karoline454
26. jan 2021

Ahoj, moc díky za inspiraci, teďka synovi 3 roky taky zařizujeme pokojík, zatím jsme vybrali takovou postýlku https://www.aminabytek.cz/detske-postele-domecek koupili mu dětskou tapetu a ještě by jsme chtěli sehnat někde nějaký zelený koberec, ať to má pěkné sladěné. Takže super, díky za inspiraci.