ahojte, prave ma vytocil moj drahy, ked mi opisoval nakup v Tescu - AKCIA: Coca Cola - 4x2l balenie vo vyhodnej akcii, kde cena na liter vysla 47centov. O regal vedla boli jednotlivo balene flase, kde 2l samostatna mala cenu bez akcie 40centov za liter!!! A to nie je prvy krat, kedy AKCIA nebola az takou vyhodnou akciou. Rovnako je to aj pri masle, margarinoch, syroch... beznych potravinach.
Mam toho akurat dost!!! Naozaj nemam cas kontrolovat pri kazdom nakupe cenu kazdej jednej potraviny alebo tovaru. Velmi rada by som sa spolahla minimalne na to, ze vacsie balenie sa mi oplati viac ako mensie. Okrem toho mam pocit, ze predajcovia minimalne pocas MS podpisovali eticky kodex, ze nebudu zneuzivat hokej na bezdovodne zvysovanie cien. Prosim pridajte vase skusenosti a napady, co s tym. Jednoducho musi byt nejaky sposob, ako prinutit predajcov, aby z nas prestali robit debilov a aby sa spravali minimalne slusne. Milych adminov prosim, aby ma pripadne pripojili k uz existujucej diskusii. Dakujem
Je to obchod 😠 bohužial,máme na výber tak musíme neustale sledovat čo kde kedy za čo 😠 !!!!A popritom davat pozor aby sme neboli oklamaný.Tvoja skusenost je asi bezna pre kazdeho z nas 😠 .Rada asi nechodit tam nakupovat co je ale zasa na druhej strane hovadina.Do tesca chodim malo ale rada.Ja napriklad nechodim vobec do lidl a kauflandu ale to tak ani nie pre tovar ale ako sa tieto dva retazce chovaju k zamestnancom 😠 .A myslím si že etický kodex je len zdrap papiera u nas 😠
no ja si uz pripadam ako debil, ked zmurim popod regal po tych cenovkach a porovnavam si tu malicku cenu na kg, ci na liter.....vytocili ma pred rokmi, ked som kupila velku niveu pre mamu a potom som zistila ze ked porovnam gramaz, tak mala sa mi ovela viac oplati 🙄 a tak porovnovam ked mam cas, ale inak naozaj, clovek by pol dna takto zabil, keby chcel mat istotu. a to ani neverim, ze tu cenu na kilo ta maju vzdy presne! no co uz, nemam casu vsetko prepocitavat sama, tak proste vacsinou rychlo nakupim ked musim...
my zase vacsinou nakupujeme v Lidli, lebo je najblizsie, keby som mala nakupovat podla toho kde sa hnusne chovaju k zamestnancom, tak podla rozpravania blizkych nevkrocim do Billy, Hypernovy, .... a nekupim si nikdy, ale nikdy nic od Sony, Samsungu a pod..... je to smutne, ale na tychto manualne pracujucich ludoch len zarabaju a z koze by ich zodrali.... Tesco zase vydiera dodavatelov, hlavne tych malych slovenskych, ale to nie len tesco, to svorne skoro vsetci....
@mamutka presne tak ved nebudeme chodit niekolko km za nakupmi ja mam najblizsie metro tak chodim tam a potom tesco,obcas velmi malo ak sme v niakom centre tak nakupim tam-albert,terno...a ked sme u babinky tak zasa billa jednota-no fakt je to o tom prepocitavani a porovnavaní ☹ no a nakupovanie si uzivam ked ideme do hainburgu ako v inom svete.iny pristup,ina politika predaja,iny vyber hlavne kvalitnejsi....
@titkovamiriam veru, v Bratislave mame tu vyhodu, ze mozme ist na nakupy do susedov, lebo toto neustale odrbavanie cloveka ubija, treba obcas ist nakupit tam, kde si zakaznika aj zamestnanca vazia. a este aj vyber je lepsi, za normalnejsie ceny....
@mamutka my hovor a potom ked citam v novinach že ako sa to neoplatí ma ide poraziť akokeby sme tu mali hranice a nevideli to a nezazili.moja babička hovorila že na slovensku bude vtedy dobre ked si slovak bez problemov vypije kavu v rakuskej kaviarni,to netusila ze pride cas kedy tam aj chleba bude lacnejsi a tu je to stale ne ho..o 😠 😠
ved prave o to ide, doma drzime hubu, nakupujeme a maximalne sa tak stazujeme tu... Obcas mam pocit, ze napr. v UK sa aj velke retazce snazia aspon udrzovat dobry dojem - nechavaju sa porovnavat s ostatnymi, sutazia a bojuju o priazen zakaznika. Jasne ze minimalne rozdiely budu vzdy a neoplati sa mi chodit kilometre za nakupmi kvoli par centom... ale 20% rozdiel v cene ma uz naozaj trapi. A aj minule som si nadavala, lebo maly Coop u nas v dedine ma vela vybornych cien, ale neviem tam kupit vsetko. MInule som nadsena vbehla do Coop Supermarketu meste a zase som sa obabrala 😒 rozdiel v tom istom tovare viac ako 50%. A ked si rakusania vedeli vychovat svojich obchodnikov, tak to musi ist aj u nas... len musime chciet, ozyvat sa a stazovat sa. Ja som zacala uz minulu zimu, ked v (tiez) v tescu predavali pastrnak po 2,7 € za kilo, co som neverila vlastnym ociam, ze nasu sezonnu zeleninu predavaju za taku cenu... Pri poslednej akcii, ked sme ovplyvnovali vysku RP som sa presvedcila o "sile davu" a o tom, ze internet ma velku silu... Ak mate negativne skusenosti, ci uz som zamestnavatelom, alebo obchodnikom, dajte to sem, ale konkretne pripady, konkretne prevadzky... nie len JPP.
@kisska myslim, ze na to mame napr. SOI-ku, tato "akcia" ktoru spominas, ta by ich mozno zaujimala - neviem ake su kriteria, ale ved urcite to je zavadzanie zakaznika. Mozno by stalo za to podat na nich podnem....skus, za to nic nedas.
No a co sa tyka tych zamestnancov s negatinymi skusenostami, no ti neporiesia nic, lebo ak robia za 330 netto v regione, kde fabriky siroko daleko vlastna japonci, ktori sa len smeju, ze nikto z nich neda ludom pri pase viac za drinu na smeny, no tak co narobia? kto im pomoze? snad nie stat, ktory sem tieto firmy dotiahol na danove prazdniny? ☹ taki ludia prejavia nazor a su na dlazbe, ak maju stastie, zamestnaju sa v rovnakej diere o dvere dalej.... ak nemozu z tej lokality odist, lebo tam maju rodinu, prip.chorych rodicov a musia robit 8-12 hod denne, tak velmi ani nemaju cas sa vzdelavat a posunut sa vyssie....ani moc nie je kam, vsetko obsadene. takze to sa tak skoro nevyriesi.
ved ani nasi prvovyrobcovia si nevedia poradit s nenazratymi obchodnikmi, a to su predsa len silnejsi, ako nejaki jednotlivci..... musia uplacat napr.tesco, aby ich tovar vobec vylozili na svoje sproste regaly, dalsi uplatok, samozrejme inak oficialne nazvany, je za to, ze tovar nebude na najspodnejsom regale v kute, ale v normalnej vyske kde si ho vsimne vacsina ludi...
Ahojte.Mna uz par krat nahnevali v tescu NZ.Na velkej tabuli bolo vycapene:Kup 6 žemli a 2su zdarma.Jasne ze pri pokladni nablokovala vsetkych 6 a ked som sa ozvala pozerala ako na sprostu.A to sa my stalo uz nie raz.Tu my neslo ze zaplatim aj tie 2 žemle ale o ten princip.Ked takto oklamu 100 ludi pekne na tom ziskaju.
@kisska verím, že si vytočená 😠 ale asi fakt na nich nikto nič nezmôže 😖
Tak ako ostatní tu písali, aj ja by som pridala svoje zážitky 😠 😠 😠 Čo sa dalo, som riešila hneď okamžite na mieste, lebo skutočne, čo sa niekde deje a čo si dovoľujú nielen k zamestnancom, ale aj k zákazníkom, tak to nemá páru!!!! Ja sa tak z času na čas dostanem "do nálady" a potom je beda každému 😀
Akcie sa robia podľa mňa asi takto: napíše sa velikánska tabuľa AKCIA a pleskne sa hocikde po predajni ☹ občas to možno na tú akciu aj vyjde, ale asi málokedy. Takže, keď nechceme, aby nás stále odr......li, tak musíme snoriť a kukať a počítať a porovnávať...Len keby na to bolo vždy dostatok času a aj chuti 😒
@domca1511 čo sa týka tých akcií napríklad 4 plus 2 zadarmo, tak to je chyba pokladníkov, s týmto ja mám dobrú skúsenosť, u nás v Tescu Ti ešte aj povedia, že to odpočítali a odpočítavajú to automaticky.
Takže si nemyslím, že by mali prikázané od vedenia klamať týmto spôsobom ľudí, lebo by to tak fungovalo potom vo všetkých Tescách, takže ak sa to bude často opakovať, skús sa ísť sťažovať, možno to pomôže, pravdepodobne je chyba v pokladníkoch, respektíve ich vedúcom, že na to nedáva väčší pozor.
Ja nakupujem väčšinou v Tescu kvôli tomu, že nepatrím k tým, čo pobehajú všetky obchody len aby kúpili niečo o jeden cent lacnejšie a napríklad v Bille, Lidli, Kauflande sa často stane, že je nejaký tovar vypredaný alebo ho nemajú a nechcem behať po viacerých obchodoch. V tescu väčšinou majú všetko.
Občas idem aj do Metra, tam sa veľa vecí oplatí, len je trochu problém v tom, že nemôžem všetko kupovať v takých množstvách, lebo to nemám kde skladovať.
Ale inak sa Tesca nechcem zastávať, všimla som si, že neustále výrazne menia ceny potravín a veľmi výrazne zvýšili aj ceny svojich Tesco výrobkov, takže koľkokrát je originál výrobok aj s väčšou gramážou len o cent drahší ako Tesco výrobok a práve kvôli tej gramáži sa viac oplatí originál.
Ale tak je to vo všetkých veľkých obchodoch, na zákazníkovi im vôbec nezáleží, ide im len o zisk ☹
ja som minule v tescu kupovala tricka, bola akcia 2 za 7 eur a pri pokladmi mi napocitalo za kazde tricko 5 eur tak som hned vyskocila ze preco, ved je akcia tak mi pokladnik povedal ze sa to nakonci automaticky odpocita, a bola to pravda 😅 na koci boli odpocitane 3 eura 😉 bez toho aby on nieco rucne natukla, tak myslim ze to maju nejak nastavene asi 😕
@dada1212
@domca1511 je to tak ako píše @latvia, ked kupite 6 žemlí, z toho 2 majú byť zdarma, je to uvedené až na spodku pokladničného bloku.. lebo to zadá počítač až ked pokladník dá celkovú sumu.. a to oni by mali robiť až na záver nákupu... a ak vám to neukáže, tak na centrum služieb, tam nahlásiť chybu a 2xcenu žemle vám hned vyplatia.. ja som s týmto problém zatial nemala ... ale je treba to sledovať a nespoliehať sa na nápis "AKCIA" ale na vlastný, najlepšie sedliacky rozum 😅
pri kazdej veci v regali mas mat uvedenu aj jednotkovu cenu bud za kg, liter alebo ks a podobne. podla toho by si mala vediet zistit, ci sa viac oplati vacsie balenie alebo nie. a samozrejme vzdy si treba prezriet pokladnicny blok, seriozny obchodnik, ak ma nieco v akcii a nebolo to podla toho nablokovane, sumu vrati. aj ak ma regal oznaceny ako akciu a akcia uz uplynula, mal by to ratat ako akciu. ak to tak nie je, treba sa domahat penazi alebo tovar vratit. najhorsie, co mozte urobit, je drzat hubu a krok, tak iba podporujete taketo praktiky.
no a potom su tu este Slovenska obchodna inspekcia, Forum spotrebitelov,... kam sa da obratit 😉
@kisska ahoj, nechcem ta sklamat, ale s tym asi nic nenarobis...ja som si uz davnejsie vsimla, napr. my milujeme sampinony a vacsie balenie sa neoplati kupit, pretoze taku istu gramaz mozes spravit z dvoch mensich baleni a usetris cez 20 centov....a ta coca cola v tescu u nas sa oplatila, lebo u nas jedna 2 litrova flasa stoji 1,19 takze sme si vzali 2 balenia tych 4*2 nam sa to zas oplatilo, zrejme je to vsade ine...no ja uz ani tie letakove akcie necitam, ked idem nakupovat prejdem aj tak vsetkymi ulickami a uz mam ,,zmapovane" co sa oplati najviac....tymto ich ,,akciam" sa verit neda 😒