Ako zmeniť negatívne myslenie?

3. jún 2024

Ako zmeniť negatívne myslienky/ myšlienky čo bude v budúcnosti. Celkovo to overthinking?

anketkarka
3. jún 2024

Rozkazať si na to nemyslieť. Veriť v dobro a v pozitívnu buducnosť. Nájsť si aktivitu pri ktorej nemáš čas na myšlienky.

m4r_tina
4. jún 2024

Uvedomiť si, že budúcnosť nevieme ovplyvniť. ALE je tu jedno veľké ALE. Krokmi v prítomnosti vieme budúcnosť zčasti ovplyvniť. Tzn., sústreď sa na prítomnosť, na dnešný deň, urob najlepšie ako vieš " do your best". Každý deň sa snaž, a uvidíš že sa minimálne možeš pozrieť aspoň po týždni dozadzu, že ten týždeň stál za to, lebo si robil/a to najlepšie v prítomnosti. Áno je to ťažke, tiež si tým prechádzam, ale myslím, že jedine to pomáha. Zaoberať sa príliš budúcnosťou nemá až taký veľký zmysel (do určitej miery: bývanie, práca, peniaze atď...pokiaľ nejde o nič vážne .... však snáď rozumieš).
A hlavne prijať to, že nie každý deň musí byť výborný, aktívny. Nie vždy si nahrádzať "myslenie" aktivitou, len aby sme sa cítili happy, lebo nakoniec ťa to môže dostať do vyhorenia. Ak máš toľko čo robiť, kľudne, super 🙂 ale.... menej je niekedy viac a prijať to, že aj zlá myšlienka má svoje miesto, a možno niekedy musí prísť, aby nás posunula vpred.
Ako píšem sama veľa overthinkujem, bola som aj u psychologičky, sama mi povedala, že som na seba príliš prísna 🙂

autor
4. jún 2024

@m4r_tina to je presne môj prípad.. tiež sa až príliš zamýšľam/trápim v živote🙂