Ako zlikvidovať na záhrade hady?

renab
23. apr 2011

Na záhrade máme postavenú drevenú chatku a túto jar sa pod ňou "ubytovali" hady - vretenice. Deti odmietajú na záhradu vkročiť. Neviete poradiť, ako ich zlikvidovať? Najskôr sme uvažovali o odchytení a premiestnení, ale zdá sa mi to dosť riskantné. Zatiaľ sme videli dve vretenice a jedného čierneho hada (zrejme užovka). Poradí niekto?

inkinka
23. apr 2011

vretenica je zakonom chranena, takze likvidacia nie...obratila by som sa na odbornikov zoologov, mam dobre skusenosti so zoologmi zo zoologickej zahrady - velmi ochotne poradili (neslo o hadov). Mozno komplikovane riesenie, ale bola by nadej, ze sa hady zachrania a vy nebudete v nebezpecenstve.

dadis
24. apr 2011

neviem ake mas male deti, mne pred 2 rokmi na chalupe 1,5rocny syn chytil do ruky vretenicu, dalsi rok bola dalsia u nas na dvore...musia mat niekde pri chalupe hniezdo, predpokladam, ze v stohu slamy co tam ma asi 10 rokov sused a nic s nim nerobi..nemusim hovorit, ze od jara do jesene sa bojim pustit deti do zahrady same 😢 obratila by som sa bud na polovnicke zdruzenie, alebo odbor ochrany prirody, nech hady niekam prestahuju...v lese im bude lepsie a Vas nebudu otravovat..ja mam uz 2 roky velky strach z vretenic, takze viem pochopit..

evi55
24. apr 2011

no to je nebezpečná situácia a nie každý má blízko ZOO. Tento rok sú hady nejak premnožené, ja sama som na ceste pred domom na jedného natrafila (fuj!) a ďalší predo mnou zaliezol do zeme pod kameňom (bol farebný s pásikmi, možno niekomu ušiel nejaký cudzokrajný). keď také niečo ukazujú v telke, volajú ľudia hasičov. alebo ešte by som zašla za veterinárom, ten by mal vedieť poradiť čo s tým, prípadne na obecnom úrade, alebo na odbore životného prostredia a lesného hospodárstva obvodného úradu v najbližšom meste.

gabuniak
Odpoveď bola odstránená
Zobraz