Abojte nevedel by mi niekto poradiť ako zistím či je rám pozlátený a akú má obraz hodnotu?? Obraz mám po prapra rodičoch čiže je nejak z roku 1800 ale neviem tam nájsť autora 🙄
Nemyslím si, že by bola nejaká šanca, aby bol rám pozlateny. Takto vyzerajú klasické staré rámy. Čo sa týka obrazu, autora nepoznám, ale nemyslím si, že bude mat väčšiu hodnotu ako nejakých 100eur a aj to nemusi byt predajný. Muž zdedil po babke obraz po Kukanovi, čo je aspoň známy autor a aukčný dom (dokonca v domácom Maďarsku) ho za 9 rokov ešte nepredal..
Ahoj. Presne. Tieto rámy nebývajú pozlátené. Mama vyšívala obraz cca pred 50 rokmi a má ho presne v takom istom ráme. Autor by mal byť podpísaný úplne dole vpravo, alebo vľavo z čelnej strany. Väčšina autorov má na ňom i rok výroby. Mám doma obraz od známeho autora z r. 1816 a je tam pekne vidieť meno a i rok.
Mne sa vidi ze to nie je malovany obraz na platne olej alebo akvarel ale iba reprodukcia, chyba podpis autora na celnej strane-pri reprodukciách sa nepodpisuje... to nema boh vie aku hodnotu .T o meno vzadu na tom papierovom obale to je s velkou pravdepodobnostou meno remeselníka ktory obraz iba zaramoval.
@katarinamarkova ďakujem to asi ale nie je lebo je po prapra rodičoch 🙂
Skor pohladaj na nete nejakeho odhadcu, co by vam to pozrel v reale. Takto cez fotky ti tazko niekto poradi.
Vidno tam zblizka aspon tahy stetcom? Alebo vrstvy farieb? Ak nie, tak to moc hodnotu mat nebude. Skor pre rodinu ako spomienka.
Moji prastarki taky podobny mali (teraz my). Tiez v tazkom rame, za sklom, ale je to kolorovana fotokopia. Ten tvoj bude asi tiez. Take obrazy s nabozenskou rodinnou tematikou nad manzelsku postel vtedy boli zvyk a moda.
@nanynou urcite je to malba?autori sa zvyknu podpisovat priamo na dielo,nie na "ram",resp.tu paierovu cast vzadu,kt.sa casto vie menit,mozno vzadu je ine meno,obdochnika,byvaleho vlastnika,atd
To nebude malba na platne....je to papier....skor niejake foto....aspon moji stary rodicia maju taketo obrazy este od svojich predkov...a tieto ramy maju bezne v predajni kde ramuju obrazy
Taketo obrazy boli - su u starych rodicov bezne.. - penazne bezcenne.
Z roku 1800? To asi tazko 🙂
Tieto obrazy viseli nad posteľami snáď každého starého rodiča , prarodiča, praprarodica. Aj naša prababka take mala- čo sa týka finančného hľadiska , tak sú podľa mna skoro bezcenne.
Viete mi poradiť mám doma obraz a v pravom rohu dole je podpis svr 1631.kto je autor a či to má nejakú hodnotu
My sme mali u babky presne taky isty obraz,dokonca ram bol takmer totozny
@nanynou ja som minule v spravach videla, ze chodia ludia za odbornikom cez obrazy - je to hromadna akcia, kde nosia ludia obrazy ktore maju doma. Ten urcuje ich hodnotu. Bolo to nedavno online, skus sa pozriet. Mozes nabuduce ist s obrazom, a poziadat o ohodnotenie 🙂
@kittykat22 ďakujem /)
ja tam vidím meno Sedlák...