Ako zistit ci su spomienky falosne alebo nie?
Ked su z obdobia detstva uz dlhsie na tie spomienky obcas myslim, (je to viac ako 10 rokov), rovnako si ich pocas tych rokov pamatam stale.
Moze byt ze sa so mnou iba mysel zahrava?
žiadna spomienka nie je spomienka na udalosť - ale je spomienkou na spomienku…
Ja mam vsetko v hlave ako videa, ako ked mas youtube, mam ale trosku inu pamat ako bezna populacia. Ja napr hovorim aj rodicom detaily situacii, ze len otvaraju usta. Asi najhorsie bolo pre moju sesterku, jej zomreli rodicia, mala 8 rokov a ona si napr nepamata mamin hlas, ja som bola o dost mensia, mala som mozno 2-2,5 roka a jej mama ma kolisala Hoppa hoppa na nohe a ja si pamatam ako dnes jej hlas, presne co hovorila na mna a ako som sa strasne smiala a potom ju objala. Ked som to raz povedala sesterke, tak bola skoro v slzach, ze ona si nepamata jej hlas. Bolo mi to strasne luto. Takze ja mam tisice videi zjavne ulozenych v hlave. Zjavne moj syn bude podobny, ten tiez mi rozprava takto spomienky. Moj muz si nepamata nic do 6 rokov cca. Proste nic .
Falošné spomienky sú relatívne bežná vec, obzvlášť z detského obdobia. Overíš si ich iba tak, že nájdeš nejaký dôkaz alebo niekoho, kto si to pamätá nezávisle od teba.