Ako zdravo pribrať?

zhrkz
18. máj 2011

Všade sa človek dočíta milión zaručených receptov na to, ako schudnúť, no nenašla som nič, kde by sa písalo, ako správne a zdravo PRIBRAŤ.
Pred otehotnením som mala 55kg, počas gravidity som pribrala 14kíl, no o pár mesiacov po pôrode to bolo dole a teraz (11 mesiacov po pôrode) mám ledva 50 kíl a nie a nie pribrať.
Jem pravidelne a všetko, 4-5 krát za deň normálne porcie (na prirovnanie - obedové menu mi býva primerane až málo). Nevyhýbam sa ani mäsu ani plnotučným výrobkom zo živočíšnych tukov. Cholesterol mám ukážkový, štítnu žľazu v poriadku. Pohybu ako okolo ročného dieťaťa, nejako pomimo cvičiť nechodím, lebo sa bojím, že by som ešte viac schudla.
Kľudne by som chcela mať o 4-5 kíl viac...

latvia
18. máj 2011

@zhrkz zdravo sa nepribera 😀 zaklad je jest nepravidelne, viac ako 5x denne, samozrejme mozes aj pravidelne ale musis jest kalorickejsiu stravu, ak ta nebavi nadzgavat sa vselicim, tak si kup v lekarni nutridrink, od nich by sa malo priberat 😉

cherry1981
18. máj 2011

Ja sa rada podelim a dám ti z mojich kil mam ich par navyse tych 7 by sa mi zislo dat dole 😀 😀 😀 .
No myslim, ze pribrat je ovela tazsie ako schudnut miule som to pozerala v telke a tam to hovorili.

jafnka
18. máj 2011

@zhrkz tak podobný problém má aj moja sestra, ale ona má k tomu ešte aj stres z roboty. ja odporúčam jednoznačne taliansku stravu - more cestovín, či už ako príloha k mäsu alebo ako šalát a to každý deň jednu porciu. ja som z toho pribrala 4kg za 6 týždňov. a tiež jesť 5krát denne. a ešte by som odporučila aj trochu cvičiť nech sa nepriberá len tuk, ale radšej svaly

zhrkz
autor
18. máj 2011

Idem si pokusne zratat, kolko kalorii som napriklad dnes pojedla... Inak, predpokladam, ze svaly rastu z bielkovin, len treba k tomu asi aj nejako specialne cvicit 🙂 Tie cestoviny by som mohla skusit aspon dve tri porcie tyzdenne, aj ked jem len celozrnne, a tie mi moc nechutia, tak uvidim ako sa donutim.

zhrkz
autor
18. máj 2011

Tak dnes to bolo cca 2500 kcal... a to som spocitala len to, na co som si spomenula, ze som zjedla 🙂 a este kym pojdem spat zopar kalorii pojem.

zhrkz
autor
18. máj 2011

Tak a este som si nasla takyto clanok: http://zena.atlas.sk/ako-zdravo-pribrat/zdravie...
Pisu ze az 3350 kcal si mozem dat denne 🙂 no len neviem, kde tolko jedla vpracem do mojho maleho tela...