Ako zdravíte a oslovujete svokrovcov?

lumimi
3. júl 2011

mám takú otázku lebo chcem vediet či som divná ja alebo manželovi rodičia - takže ked zdravíte niekoho napr. tých svokrovcov, oslovujete ich za pozdravom? napr: "Dobrý den, mama."?

katy1979
3. júl 2011

nie poviem len dobry den. mne je aj to pouzitie mama troska divne. ja mam svoju mamu a ta je len jedna. toto oslovenie vyuzivam len pri sms ci v mailoch.

anjelicek26
3. júl 2011

No svokra mi neni mama, poviem len ahojteeee, ked prijdu, dame si pusu na lice a uz sa normalne bavime... Dobry den mi prijde nejake velmi formalne 😕 Ved sme rodina 🙂

bambi2
3. júl 2011

u nas sa nehovori svokram mama, ja volam moju menom a tykame si.. na sk je to take staromodne to vykanie, je ina doba... 😉 a neviem si predstavit niekomu hovorit mama kto moja mama vobec nieje...

kepassa
3. júl 2011

my si so svokrovcami tykame, teda u nas funguje len ahoj, cau, maj sa 😉 🙂 😀 ale ak by sme si aj netykali urcite by som povedala "dobry den" alebo ahojte, mamu mam len jednu aj ked svokra by si velmi priala ak by som ju povazovala za druhu mamu to viem ale no...neklamme si 😎

graceful9
3. júl 2011

ja musím svokre vykať, takže len dobrý deň alebo dobrý a to mama by som tan dobrovoľne určite nepridala 😀

vejinka
3. júl 2011

pred ostatnymi clenmi rodiny ju volam mama pred detmi baba a ked sa s niekym cudzim o nej bavim tak je to svokra.ona ma vola po mene a ked cudzimi nevesta. Jej som jej do oci nikdy nepovedala mama len vykam.

olifcek
3. júl 2011

ja svokre vykam, . oslovujem ju krstnym menom. maminu mam len jednu, tu, ktora ma porodila a aj vychovala.

pred olivkou o nej hovorim ako o babine, babke, pred cudzimi ako o svokre

lenka268
3. júl 2011

ja zdravim dobry den a ked sa bavime tak poviem kludne svokre mama, mne to pride prirodzene, urcite je mama len jedna a to ta ktora nas porodila ale je to mama mojho muza, a mne to ide tak normalne z ust takze u nas tak. Manzel tiez mojim rodicom vyka a hovori mama a otec mojim rodicom. Kazdy to citi ale inak a inak to v rodinach funguje, je to individualne 😉

danabel
3. júl 2011

My s manželom svokrovcom tiež vykáme, obaja sme najmladší z detí, takže je medzi nami a rodičmi dosť veľký vekový rozdiel...a z toho mi u nich príde tak prirodzene určitý konzervativizmus. Ja ju zatiaľ priamo neoslovujem mama, ale keď sa pritrafí, tak áno ( za 2 roky asi 2x) , pred druhými svokruška 🙂 a môj manžel volá moju mamu mamka. Svokrov voláme bez problémov otec.
Moja sestra je odo mňa staršia o 7 rokov a má svokru mladšiu ako mám ja a ona obom aj svokrovi tyká a volá ich po mene. Je to aj o tom aký mladí alebo starí sa svokrovci cítia, o vzájomnom vzťahu, o tzv. úcte k starším a či si ju takýmto spôsobom vyžadujú a príde im to normálne a prirodzené.

berus222
3. júl 2011

svokrovcom vykam a snazim sa ich neoslovovat, lebo neviem ako by som ich oslovila. 😅 manzel robi to iste u mojich rodicov. a na zakricanie po nich vyuzivam nase dieta. vtedy je to babka a dedko.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka1987
3. júl 2011

no moja svokra si zelala aby som jej vykala.. ved v pohode nerobi mi to problem.. ale ked treba mam problem ju oslovit... tak v rodine ked ju napriklad hladam u nej doma sa opytam: kde je mama? , no a pred cudzimi je to svokra.. moj mm to ma jendoduchcie nakolko sa s mojou mamou stretol len raz v zivote, ked sme este nevedeli ze budeme svoji.. no a s otcom sa pozna uz od mala skoro takze mu tyka a oslovuje ho krstnym menom 😉

lucia20
3. júl 2011

my sa nezdravime dobry. ani muz mojich ani ja ich. pretoze si vsetci tykame. iba muz mojmu otcovi vyka, nevie sa toho zbavit a ten mu vravi: - Zdravim a inak sa medzi sebou zdravime ahoj alebo caute. a bud ju v ramci rodiny., ked vravim s jej detmi alebo svokrom - bud kde je mamina ale povacsine su babka a dedko. :D

julianka777
3. júl 2011

ja jej vravim zdravim 😉 ale normalne jej vravim teta,alebo pred adkou babka,starka 🙂

garonka
3. júl 2011

svokre tykam, zdravím čau alebo ahoj a oslovujem ju menom 😉

vefi89
3. júl 2011

my si takáme, poviem aj mama, aj menom, aj starká a dokonca aj starena 😀 ale ja ju beriem ako druhú matku 🙂 😀

lencici
3. júl 2011

ja používam dobrý teta...inak to ani nikdy robiť nebudem..

pici
3. júl 2011

luci, ja si s nimi tykam, tak hovorim ze caute :D a ked si z nich robim srandu, tak im hovorim mama a ocko... ale to som povedala este pred svadbou ze mama a otec ich volat nebudem, lebo nie su moja mama ani otec... takze to ked si srandicky robim. ale dobry teta a dobry ujo je v pohode. najlepsie je napriklad ked si netykate... tak nepovies, dobry teta, alebo dobry mama. ale dobry gabika, dobry petko... akoze oslovujes len menom, netitulujes, ale vykas...

kamilka22
3. júl 2011

My si tykame, hned po svadbe mi to navrhli, s tym, ze oslovovat ich mozem, ako ja budem chciet, ci uz krstnym menom, alebo mama a otec. Teraz ich v pohode volam mama a oco a zdravime klasicky a familiarne - caute, ahojte, ako nas napadne.

cmulinko
3. júl 2011

ja zdravim " dobry den mami " alebo starenka a moj manzel mojej mame " ahojte mami "....deti obe starenky tykaju. ja mojej mame tykam a manzel aj mojej mame aj svojim rodicom vyka.

andrejka1974
3. júl 2011

ahoj ja som svokrovcom vykala dost dlhoa zdravila dobry den teraz uz im tykam a volame ich babina a dedo a krsnymi menami mojich rodicov tiez volame babinka a dedo a krsnymi menami odkedy mam svoje deti tak ich tak volame dovtedy boli maminka a ocinko uz sme si na to zvykli a zdravime sa caute ahojte moj manzel tykal mojim rodicom od zaciatku a vola ich krsnymi menami a zdravi ahoj

daniela1974
3. júl 2011

ja ich volam teta a ujo. Zdravim dobry den a dovidenia. 😉

bobocka
3. júl 2011

ja svokrovcom vykam a inak by som to nechcela.predsa len ak by bola aj nejaka hadka,tak je lahsie udrzatelna uctiva uroven ak sa vyka.ale vdakabohu hadka este nebola a s tak dobrymi svokrovcami ako ja mam,asi ani nikdy nebude 😉 kym som nebola vydata,tak som ich oslovovala ujo a teta a ked som sa vydala,tak hned automaticky mamka a tato.nic mi na to nepovedali,fungujeme tak normalne.mimochodom moj muz mojim rodicom tyka ale neoslovuje ich.nevie ako-ci mama a oco,alebo menami 😀
a este pred malym su to starky a starka.to len ked ja ich oslovim priamo,tak su mamka a tato.ked pridu k nam,tak poviem-aha misko,starka prisla . a ked sa zdravim,tak dobry den mamka..

sampo
3. júl 2011

svokrovcom neoslovujem a vykam im, oni mne tykaju. Teraz su babka a dedko, svokra chcela zo zaciatku, aby som ju volala mama, co som zasadne odmietla... este dobre, lebo co som si uz s nou zazila, tak to matky isto nerobia 🤐 A mm nasich tusim tiez neoslovuje 😕

adamss
3. júl 2011

ja aj moj MM oslovujeme rodicov mama a tato... niekedy babka a dedko. Ak sme s detmi, tak je to stale babka a dedko. A zdravime familiarne... ahojte, caute, niekedy dobry den, ale to uz bez titulovania.
Ked rozpravame s cudzimi o svokrovcoch, tak ich oslovujem svokra, svokor... to na identifikaciu, ze nie moja mama, ale svokra.
Mojim rodicom vykam, pretoze si to priali od malicka. MM tiez nasim vyka... pripada mi to normalne, ked ja vykam. Svokra mi po svadbe navrhla, aby som jej tykala, ale to som z moralnych dovodov odmietla. Bolo mi hlupe svokrovcom tykat a svojim vlastnym rodicom vykat.A povedzme si pravdu... bola som vtedy este mlada a nevedela som si dobre predstavit tak starym ludom tykat.

jankaborka
3. júl 2011

ked sme s detmi tak babka,dedkou uz nemame☹ a ked bez deti tak svokru oslovujem menom a tykame si a moj manzel tak isto moju mamku.neviem si predstavit zeby som mala niekomu povedat mama ked mojou mamou nieje, a tak isto urcite ani moj manzel by mojej mamke nehovoril mama

lucia2105
4. júl 2011

Ja mojej svokre tykam od same zaciatku.v zivote by som jej nepovedala "mama".A ked sa o nej rozpravam s niekym druhym take ju oslovujem stara alebo striga.to ju asi najviac vystihuje 😀

stanislavao
4. júl 2011

svokrovcom tykam, hovorim im po mene - krtstnom mene. mama by som svokre v zivote nepovedala, ja som jej povedala, ze ja mamu mam a nikomu inemu nepoviem mama. a ked su tam deti, tak svokra je "babi" a svokor je stale po mene. aj deti, cize jeho vnucence mu hovoria po mene a nie "dedko". ked o nich hovorim tretej osobe, tak kto ich pozna, tak po mene a cudzim "svokra - svokor". cize pozdrav klasicky "ahoj".

tinkerbell
4. júl 2011

ja svokrovcom vykam a kedze tam chodim zasadne len so synom, tak oslovujem babka a dedko. Mama a otec by som im v zivote nepovedala.

veonka
4. júl 2011

ja hovorím svokrovcom ujo, teta podľa toho ich aj zdravím alebo oslovujem. Môj drahý zdraví mojich rodičov buď dobrý deň, ale väčšinou dá do éteru "zdravím" ... no tiež by som mala s tým mama oco u svokrovcov problém a to nie sú ani nejakí zlí alebo tak, ale nešlo by mi to z úst. Na to človek musí asi dozrieť alebo čo...