Ako zatočiť s unudenou susedou?

lubikan
27. nov 2013

Heh,mame taku "specialnu" domovnicku,co svoju funkciu berie extra vazne.....

Napr. umyvanie spolocnych priestorov.....striktne vyzaduje umyvat v sobotu,ale nemame rozpisany presny rozvrh tyzdnov,kto ma kedy sluzbu...robi to tak,ze v strede tyzdna meni cedulky s menami na nastenke....nema stanoveny presny den,ale tak,ako ju napadne...tot dokonca asi 3 dni tam cedulka nebola ziadna...Cize ked da nasu cedulku v stredu,tym padom ja mam 7 dni na upratanie,to zn.,ze buducu stredu mi konci sluzba.Ale jej logika je ina ako moja,mne este pocas sluzby chodi oznamovat domov,ze mame sluzbu,alebo si najdem na dverach listok s oznamom.

Ja vzdy (aj vzdy sa to tak robilo v inom panelaku a nikto s nikym ohladom tohto nemal problem)....ze umyvam posledny den sluzby,aby ta po mne prebrala ciste priestory.....lebo.....nevidim dovod,ze ja umyjem v sobotu a preco mam visiet na nastenke este dalsie 4 dni...........Vzdy si tu sluzbu urobim nacas a dokladne....

Bud som divna ja,alebo ona...

Vas nazor???

saska.t
27. nov 2013

@lubikan asi casto pozera panelak a p. Janku Nitschneiderovu- domovu dovernicku 😀 😀 asi by som pani domovnicke vysvetlila,ze v danom case Bola uloha splnena a nech mi da pokoj,ze si dospela a sama zvazis kedy mas cas a urobis to 😉

bets
27. nov 2013

@lubikan a co urobi, ak dá niekomu na poslednu chvilu službu a cez víkend nie je doma? Alebo ide na dlhšie preč? Však bez rozpisu na mesiace dopredu jej to nemoze fungovat.

lubikan
autor
27. nov 2013

@bets ze mame poziadat ju,alebo inu susedu,ci to urobi za nas...no jasne,budem pripadnym zlodejom 😉 😅 oznamovat,kedy nebudem doma....

mi hovorila,ze ked ja to umyjem v stredu,ta po mne v sobotu nebude mat co robit....kedze to bude 3 dni ciste 😀 😀 ....cize ja si mam asi odsledovat,kedy umyvali predo mnou,aby som umyvala spinave ...

boze,nechapem niektorych ludi....zbytocne si robit problemy...

lubikan
autor
27. nov 2013

ale mne to tak matematicky vychadza,kedze vyzaduje umyvat v sobotu ,resp. v nedelu,ale to by malo uz byt vlastne ciste,lebo sak nedela...tak by mala cedulky menit cez vikend,preco v strede prac. tyzdna..nie ?? 😅 😅

gubcikova
27. nov 2013

u nás v bytovke je rozpis na pol roka dobredu

bets
27. nov 2013

@lubikan ja by som s takymto systemom nevedela fungovat, ostatni obyvatelia bytovky by ma nemali radi 🙂 ja by som skor prisla s navrhom, ze ked ma tolko casu, nech si privyraba tym, ze sa stara o cistotu vchodu a platilo by sa jej za mesacne upratovanie a rozpocitalo by sa to medzi ostatnych obyvatelov domu a keby to nepreslo, tak by som si zistila, kolko v inych vchodoch platia za 1 upratovanie, rozpocitala by som kolko x do roka by vychadzalo upratovanie na mna a ponukla jej adekvatnu sumu.
my sme byvali v dvoch bytovkach a upratovanie sme platili a vzdy sa nasiel niekto z bytovky, kto to za penaznu odmenu robil, nemuseli sme riesit externu firmu a vyslo to aj lacnejsie.
bytovky, kde byva moja mama, aj svokrovci, ked presli na system, ze si to platia (tiez dlhe roky fungovali tak, ze niekto mal sluzbu), tak maju ovela cistejsie, lebo vzdy sa nasiel niekto kto vobec neupratoval, alebo vysla blbo sluzba a dotycny nemohol.

lubikan
autor
27. nov 2013

@bets aj to mi bolo ponuknute,este bola taka rozcarovana,oduta....asi druha sluzba co sme tu byvali na nas vysla,lenze ja som vtedy behala po doktoroch,v nemocke som bola a nejako som prehliadla,zabudla na sluzbu...tak sa mi vazena prisla pripomenut a ja ze ano,ze ok,nevsimla som si ....a ona na mna vyplula,ze ked sa mi nechce upratovat,tak si budem platit upratovacku, a ze to by ale ostatny susedia neschvalili...no kopla by som ju...tak ma ta zenska vytaca,este schvalne vzdy upratujem v takom case,ked ludia chodia domov z roboty,aby ma videli,este aj zazartuju so mnou,alebo su taki,ze chodia po okrajoch miestnosti,aby mi to neposlapali...

cerez
27. nov 2013

Aj my máme rozpis služieb na polroka dopredu a podľa toho sa upratuje. Ak by sme išli na dovolenku alebo by nastal iný problém, dohodnem sa so susedou, ktorá má buď predo mnou alebo za mnou službu a vymeníme si. Na to netreba ani takú expertku ako máš ty vo vchode. Rob si službu tak ako si robievaš a pani nech naďalej roznáša kartičky alebo nech z nudy porozmýšľa nad lepším riešením.