Žienky, som na materskej , mala má 5mesiacov a mne nejako tie hormóny asi uškodili a je mi hrozné. Mám aj synčeka 5rocneho , mam uzid prvého pôrodu takú slabšiu psychiku a strachy ale teraz je to odost horšie než po prvom pôrode. Napadajú ma strasne negatívne myšlienky stále, vkuse riešim čosi na sebe, strach o seba svoje zdravie, nad vsetkym veľa premýšľam, všetko si moc pripúšťam a mam z toho až bolesti v žalúdku … potrebujem nejako zamestnám svoju hlavu ,nejako odpútať pozornosť a neviem ako🤔 neviete poradiť nejaké hoby na doma ? 🙌🏻🙏🏻 pripadne ak si prešiel niekto niečim podobným ako z toho von. Alebo nejaké knizky 🤔
Ďakujem pekne.
Psychológ pomoze, mala som to iste.
@karolinakk môžem vedieť ako vám bolo ? Mala ste aj fyzické prejavy ?
Premýšľam o tom len keď to je take drahé do kelu😏 aj 40€ jedno sedenie
Mne veľmi pomohla táto kniha 🙂 Panické ataky - Čo sa vám snažia povedať?
Uplne rovnake ako ty.. odkedy sa mi narodili deti, som sa strasne zacala sledovať a báť o svoje zdravie. Googlila som si symptómy, dokonca som si vsugerovala že mám rakovinu. Chodila som po doktoroch, nikto mi nič nezistil a ja som im neverila. Aj fyzické prejavy boli, z psychiky. Nakoniec ma muž dokopal k psychologovi a bolo to to najlepšie. Po cca 5-6 sedeniach bol zo mna iný človek. Ano je to drahe, ale napr dôvera prepláca 70% aj u nezazmluvnenych psychológov. Naozaj je to dobra investícia
@karolinakk chodila si k nejakému súkromnému psychologovi ? Lebo ja bola po prvom pôrode u štátnej ale stalo to za nič. Aj som tam prestala chodit 😏
Stačí zamestnať ruky..upriamiš pozornosť na niečo iné a bude ti fajn a ešte si nájdeš aj nejakú novú záľubu..popozeraj videá napr. pletenie, háčkovanie🙂budeš prekvapená ako ti to pomôže..ženy hlavne negooglite príznaky, lebo aj tak skončíte vždy len pri rakovine alebo nejakej vážnej chorobe🙄
@elia9 povedať psychicky chorému človeku aby negooglil priznaky je naozaj neefektívne 🙂 ver mi, bola som v jej topánkach a jedine čo pomohlo nie sú ručne prace, ale odborník
Ano k súkromnému, stal 40€/sedenie ale dôvera mi vratila spat 70% zo sumy
Skus si zacvicit , na youtube mas million cviceni aj kratkych a nenarocnych a zacni sa napriklad ucit nejaky jazyk - ak vies anglicky, tak Duolingo je super, vybehni do kniznice…..zober papier a ceruzku a kresli trebars aj stolicku v izbe…
@karolinakk pravdaže, ak už ide o vážny stav, určite je na mieste odborná pomoc, ale prečo si ľudia zbytočne googlia príznaky..toto nepochopím..zbytočne si ubližujú ešte viac..to už je naozaj lepšie sa venovať nejakej činnosti a popri tom tá odborná pomoc 🙂
Ja práveže odkedy som doma na materskej tak skôr ma obrátilo iným smerom ako teba....strata sebavedomia ...bojím sa rozprávať a pozerať na ľudí...normálne aj keď šoférujem a náhodou sa podarí nejaký Kix tak mám strach že človek vystúpi z auta a začne pomne hucat nadávať.vcrra sa mi jedna mamička prihovorila na ihrisku a syn mi utiekol k hojdalkam tak som bola rada že s ňou nemusím kecat.neviem hľadať témy na debaty.
Pomodlit sa… mam s tym skusenosti, pomaha to.
Keď niekde niečo čítam o smrti , o chorobách a podobne stále otom premýšľam , hneď si všetko obraciam na seba … hrozné 😞