Ako zafarbiť látku na čierno?

21. feb 2021

Ahojte chcela by som si zafarbit tmavo modru (skoro až čiernu) prebalovaciu tašku na úplne čiernu aby mi ladila ku kočíku
Materiál tašky je polyester
Viete mi niečo odporučiť prosím ? 🙂 nejaké farby na textil alebo niečo

lucka_ke
21. feb 2021

dobrá rada, kúp si novú čiernu, škoda peňazí a snahy, plus budeš mať bordel z čiernej farby úplne všade a výsledok aj tak nebude podľa tvojich predstáv

hradnapani
21. feb 2021

umele latky sa doma farbia len velmi tazko. tie dostupne farby z drogerie farbia najma prirodne materialy. Takze aj ked farbis bavlnenu suknu, ktora je sita syntetickou nitou, tak ti ju proste nechyti alebo len slabo. Navyse musis to farbit bud vo velkom hrnci (pocas varenia) alebo v pracke. Cize neviem, ci ti to za to stoji.
pripadne ak myslis ze to natries stetcom (ako farby na textil, co sa robia obrazky na tricka), tak to tiez asi nebude bohvie co, zrejme sa ti nepodari to naniest totalne rovnomerne, aby to nevyzeralo flakato.
a teraz som nasla, ze je aj farba na polyester, ale princip je tiez farbenie vo velkom hrnci ci pracke na vysokej teplote.
https://www.farby-textil.eu/farby-textil/eshop/...

gubiko
21. feb 2021

presne tak. neprefarbíš ju a bordelu bude kopec. alebo teda vezmi centrofixku a po večeroch ju vyfarbi 🙂 ale nie. ja by som si tiež kúpila novú, alebo to s touto vydržala. prípadne ju ešte môžeš obšiť čiernou látkou.

asia83
21. feb 2021

@gubiko Centrofixku. 👍🏻🤣🤭