Ako zachrániť zvieratá s ktorými zle zaobchádzaju ľudia ? Napr sliepky, chovajú ich v hrozných podmienkach a zabíjajú nehumánne.. kravy , prasatá a pod deto. Čo s tým? Keby posielam peniaze na to na nejakú záchranu ako mám istotu že idú tam kde idú ? Prosím poraďte mi kto máte skúsenosť. Viem že svet nezmením ale aspoň sa treba o to pokúsiť.
Viem, že keď sa na to takto dívaš, tak je to proste hrozné, no je to vec, s ktorou podľa mňa nie je len tak čo spraviť. Proste všetky sa zachrániť ani dostať do lepších podmienok
Napísať podnet na prešetrenie na štátnu veterinárnu spravu.
Napísať alebo nahlásiť prípad na RVPS. Dá sa aj anonymne. Nenechaj ich trpieť.
Mozes byt veganka, a minimalne tym neprispievat na tyranie a zabijanie zvierat.
toto úplne nezáchraniš, vždy budú ľudia, pre ktorých je prvoradá čo najnižšia cena finálneho produktu. Ale ako jednotlivec môžeš napr. podpísať petíciu za zákaz klietkového chovu sliepok, kupovať vajíčka, mäso a mäsové produkty od chovateľov, o ktorých vieš, že sa správajú podľa tvojich predstáv, prípadne sa týchto produktov vzdať úplne. A môžeš okolo toho šíriť osvetu vo svojom okolí a možno tak ovplyvníš ďalších ľudí. Len tu pozor, lebo hranica medzi dobrým úmyslom a chorým fanatizmom je často veľmi tenká a takisto treba rátať s tým, že nie každý v tvojom okolí s tebou bude súhlasiť, resp. reagovať tak ako by si chcela. No a samozrejme mala by si si o týchto veciach čo najviac zo serióznych overených zdrojov, nie len tak kdesi z FB...