Žienky, včera som kúpila krásnu orchideu. Keďže sme sa zastavili ešte v nábytkárstve, kvetinka zostala chvíľu v aute na chládku. Ale bohužiaľ to sparno jej neurobilo dobre. Niektoré kvietky zvädli. Keď sme prišli namočila som črepník do vody na celú noc. Ale nepomohlo. Neprebralo ich to. Chce sa spýtať, či náhodou neviete poradiť nejaký trik ako ju prebrať. Ale sú kvietky už odsúdené?
Ďakujem Vám.
pestujem orchideje uz 6 rok kazdu sobotu napustim do vane 20cm vody a necham ich tam cely den vecer ich vyberiem necham odkvapkat a vylozim do okna su krasne a kvitnu mi kazdy rok 😎
@lulu_lu pestujem orchideje 10 rokov a zasada je cim menej sa staras tym viac sa im dari a to plati aj pri vode...
@sabina1975 orchideje staci na natiahnutie vody 20 min. takze je zbyytocne,aby tam ostavali dlhsie 😉
@saska.t
@sabina1975 len som chela radu ci neviete ako preprat kvietky, ktore zvädli nasledkom tepla v aute, ale uz asi nijako. Totiz ta orchidea mala byt darcek, budem musiet asi kupit novu :( a tuto si enchat.
@lulu_lu orchideji nic nie je proste len odkvita,co je normalne, ked beries v podtaz,ze casto menila prostredie,od pestovatela do obchodu,z obchodu k tebe a bohvie kolko bolo medzizastavok... Nechat orch. celu noc namocenu je tiez dost velky risk,kedze zalievka by mala byt obmezena na dobu az ked su biele korene,pri castej zalievke korene odhniju a mozes ju vyhodit.. ttakze vodu nechat poriadne odkvapkat,postavit ju na jedno stale miesto nie priame slnko a namacat az ked budu korene biele cca 1x za 2-4 tyz. zalezi na Substrate, 1x mes. prihnojit a bude spokojna... 😉